Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη με τους προέδρους των Τ.Σ. του πρώην δήμου Κρουσσίων για τα μεταλλεία

Σύσκεψη με τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων του πρώην δήμου Κρουσσίων συγκάλεσε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης.
Μοναδικό αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η υπόθεση των πιθανών εξορυκτικών εργασιών στην ορισθείσα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής μεταλλευτική περιοχή των 91.000 στρεμμάτων στην περιοχή των Κρουσσίων.  Με την έναρξη της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης προέβη σε ενημέρωση των προέδρων για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης των εκπροσώπων του νομού στο αρμόδιο Υπουργείο στην Αθήνα με τον Υφυπουργό κ. Γ. Μανιάτη και υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο κ. Γκουντενούδης ενημέρωσε τους προέδρους των Κρουσσίων, ότι στη Σύσκεψη της Αθήνας κατέστη σαφές, πως δεν πρόκειται να προχωρήσει καμιά μεταλλευτική διαδικασία χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας.
Πάνω σ’ αυτό ακριβώς το δεδομένο κινήθηκαν τόσο οι τοποθετήσεις των συμμετασχόντων στη σύσκεψη της Αθήνας, όσο και οι απόψεις των αιρετών του πρώην δήμου Κρουσσίων.

Στη σύσκεψη της Τρίτης τονίσθηκε η ανάγκη για πληρέστερη ενημέρωση για το μείζον ζήτημα της πιθανής εξορυκτικής διαδικασίας σε περιοχές του π. δήμου Κρουσσίων. Προς την κατεύθυνση αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν δυο ενημερωτικές ημερίδες στους δυο δήμους του νομού με βασικούς εισηγητές στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και του ΙΓΜΕ. Με τις δυο αυτές ημερίδες θα προκύψει μια πληρέστερη ενημέρωση για τις προοπτικές και τις διαδικασίες των πιθανών μεταλλευτικών εργασιών.
Από πλευράς των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας την απαραίτητη ενημέρωση πραγματοποίησε ο κ. Δημ. Πατσούρας από τη Δ/νση Ανάπτυξης, ο οποίος περιέγραψε την όλη διαδικασία από τη στιγμή που ο διεθνής διαγωνισμός αποδειχθεί γόνιμος. Ο κ. Πατσούρας διευκρίνισε ότι από την ώρα της κατακύρωσης του διαγωνισμού σε πλειοδότη επενδυτή, θα ακολουθήσει τουλάχιστον πενταετής διαδικασία γεωλογικών ερευνών για τον εντοπισμό κοιτασμάτων μέσω της μεθόδου τω ειδικών γεωτρήσεων για την αποκομιδή και τον έλεγχο των ευρημάτων με τη γνωστή μέθοδο του “καρότου”.
Στη σύσκεψη της Τρίτης ήταν παρόντες οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π. Θωμαΐδης, Αν. Βεργίδης και Χρ. Ανθρακίδης, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Μ. Αναστασιάδης και από τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων οι κ. Λαζ. Καραπαναγιωτίδης πρόεδρους Αγ. Μάρκου, Γ. Κουπουρτιάδης πρόεδρος Αντιγόνειας, Στ. Κριτσιάνης πρόεδρος Βάθης, Ιω. Σιδηρόπουλος πρόεδρος Γερακαριού, Ν. Ανδρεάδης πρόεδρος Ευκαρπίας, Αθ. Κουρπαλατίδης πρόεδρος Κ. Θεοδωρακίων, Γ. Αρναουτίδης πρόεδρος Κεντρικού, Γ. Μαυροκεφαλίδης πρόεδρος Κοιλαδίου, Σ. Πουρσανίδης πρόεδρος Ποντοκερασιάς, Αλ. Σημαιοφορίδης πρόεδρος Τερπύλλου, Φ. Καρυπίδης πρόεδρος Τριποτάμου και Π. Γραματικόπουλος πρόεδρος Φύσκας.

7 σχόλια:

  1. δηλαδη οι πρόεδροι απο επτάλοφο και τα υπόλοιπα χωριά δεν καλέσθηκαν η δεν πήγαν ; αυτοί δεν πίνουν νερό απο τον γαλλικό ποταμό ; η πρόεδρος της κοινοτητας κιλκίς γιατί δεν καλέσθηκε ;
    μετά λένε γιατι μας παιρνάνε στο χαβαλέ ! τιποτα εδώ δεν γινόταν η γίνεται με συντονισμό και σοβαρότητα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσέξτε γιατί μετά το ...."καρότο" έρχεται το...μαστίγιο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το λενε καιτο ξαναλενε μαλλον για να το πιστεψουν οι ιδιοι τους γιατι ο κοσμος δεν το χαφτει οτι θα ενημερωθει απο το υπουργειο η τοπικη κοινωνια. μας εχετε για πολυ βλαχους και ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ? ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ? ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΓΛΙΤΩΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΛΟΙΩΔΗ ΔΟΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν υπαρχει μονο η δημοτικη αρχή! αλλά και δυο βουλευτες , αντιπεριφεριαρχης κλπ... μη λεμε και οτι θελουμε αυθαίρετα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα χωραφια και οι εκτασεις στην περιφερεια ανηκουν άρα από εκει θα παρθουν αποφασεις επι της ουσιας...καποιοι βγαζουν την ουρα τους απ΄εξω ...ως συνηθως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΕΡΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ [ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ]ΝΑ ΤΟΥΣ .....ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.