Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ανοικτή επιστολή των "Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη" προς πάσα γεωγραφική και ιδεολογική κατέυθυνση

Η  Β/Α Χαλκιδική δεν είναι ούτε χαβούζα,
ούτε νεκροταφείο...
Εμείς οι αιρετοί αντιπρόσωποι του Δήμου Αριστοτέλη, που στελεχώνουμε την Πρωτοβουλία Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη, ενημερώνουμε κάθε καλόπιστο ή κακόπιστο ενδιαφερόμενο, αναφορικά με τις απόψεις ή τα επιχειρήματα που κατατίθενται μέσα απο το blog της Πρωτοβουλίας μας, πως είμαστε στη διάθεση τους, για να εκθέσουμε τις θέσεις και τις εμπειρίες μας, που σχετίζονται με τις περιβαλλοντικές, τις οικονομικές και τις κοινωνικές διαστάσεις της μεταλλευτικής δραστηριότητας, όπου και όποτε μας ζητηθεί. Η Β/Α Χαλκιδική παρά τα όσα ακούγονται και λέγονται απο τους γνωστούς παρελκυστικούς μηχανισμούς της αντιμεταλλευτικής προπαγάνδας, είναι μια περιοχή που συνδυάζει αρμονικά και χωρίς εκπτωτικές διαθέσεις το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος με την αδιάλειπτη επί σειρά αιώνων μεταλλευτική δραστηριότητα, που αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας. 
Όσοι νομίζουν, εικάζουν ή αναπαράγουν χωρίς να εξακριβώσουν τα λόγια κάποιων «καλοθελητών», που δυστυχώς κατάγονται από τη Χαλκιδική, έχουν ανοικτή πρόσκληση από εμάς να επισκεφτούν την περιοχή μας και να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι, κατά πόσον έχουν έδαφος, ή είναι ριπές του ανέμου, τα όσα κακόβουλα έχουν κατά καιρούς ακουστεί σε βάρος του τόπου και των κατοίκων του, που έχουν μάθει να επιβιώνουν, βασιζόμενοι στα χέρια, τις πνευματικές δυνάμεις και το ήθος τους.
Πιστεύουμε ότι η δήλωση του περιφερειακού συμβούλου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Μακρή στον τηλεοπτικό σταθμό Δέλτα της Θράκης, στις 26/1/2012, στην οποία γίνεται λόγος «για αδυναμία λήψης συντάξεων από τους κατοίκους των Μαδεμοχωρίων, λόγω πρόωρων θανάτων, εξαιτίας της επαγγελματικής ενασχόλησης τους στη μεταλλεία» (δείτε εδώ), είναι εξίσου συκοφαντική και απαράδεκτη με την πρόσφατη δήλωση που έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος χαρακτήρισε συνολικά τη Χαλκιδική «κωλοχώρι».
Κλείνοντας αυτήν την ανοικτή μας επιστολή, επαναλαμβάνουμε προς πάσα κατευθυνση γεωγραφική, αλλά και ιδεολογική..., πως περιμένουμε τις προσκλήσεις από θεσμικούς φορείς και συλλογικότητες, που επιθυμούν να ενημερωθούν δίχως αφορισμούς και ακρότητες για το τί πραγματικά επικρατεί στο δήμο μας, αναφορικά με την μεταλλευτική δραστηριότητα αλλά και την επικείμενη επέκταση της.
Κάνουμε έκκληση για σεβασμό στη Β/Α Χαλκιδική. Αυτός ο τόπος έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην πολιτιστική παράδοση και την ιστορική και οικονομική εξέλιξη αυτής της χώρας.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Βασίλης Μοσχόπουλος Πρόεδρος Νίκος Ζαγοράκης Αντιπρόεδρος

Η  Β/Α Χαλκιδική δεν είναι  ούτε βέβαια τμήμα ενός... κωλοχωρίου..
Β/Α Χαλκιδική σημαίνει  ιστορική και οικονομική εξέλιξη...

Β/Α Χαλκιδική σημαίνει πολιτιστική παράδοση...

17 σχόλια:

  1. Τα παπαγαλάκια των εταιρειών βγήκαν στην φόρα. Πληρωμένοι από την εταιρεία φανταζόμαστε. Πρώην διευθυντικά στελέχη τους. Σε διατεταγμένη υπηρεσία φυσικά.
    Εντύπωση μας προκαλεί η επιλεκτική προτίμηση αυτής της ηλεκτρονικής εφημερίδας και η πληθώρα και μονότονη αναφορά τους στο Κιλκίς.
    Εχουμε όλο το δικαίωμα να φανταζόμαστε ότι πιθανόν κάτι να παίζει μεταξύ αυτών, της εταιρείας και του μέσου ενημέρωσης. Αργά ή γρήγορα κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Αυτή η ιστορία τώρα αρχίζει και οι υποταγμένοι δεν θα αργίσει να λογοδοτήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι.
      Ο κ. Μοσχοπουλος ειναι αντιδημαρχος, και ειναι υποχρεωσει του να προστατευει τον κοσμο που τον ψηφισε που ψηφισε την μεταλλιακη δραστηριοτητα. Πολυ λασπη πετατε πολυ ευκολα. Η αναφορα στο Κιλκις αν δεν το επιασες κυριε, ειναι επιδι φιλοξενειτε με μεγαλη ευπιστια τους "τρεις ιεραρχες, που σας λενε ανακριβεστατες πληροφοριες και μας βαζουν στο απλητο στωμα τους. Να του πειτε, κυριε, οτι τα εγγονια μου κανουν γαργαρες απο τα πλυντηρια, επιστημονικα εργοστασιο εμπλουτησμου στην Ολυμπιαδα. Αυτα δεν λεει στο video ο μεγαλος επιστημονας Τριανταφιλλιδης? Σαν δεν ντρεπετε. Δεν τα εχουμε μαζι σας, αλλα μη μου πεις οτι δεν εχουμε το δικαιομα να υπερασπισουμε τον εαυτο μας.
      oποτε να μας επιτρεψεις , φιλτατε, να υπερασπισουμε τον τοπο μας και να εξορκισουμε τον διαβολικο Παπαγεωργιου. θα αναφερθω στο οτι βαναυσα προσβαλε τον αντιδημαρχο , μονο που στη Χαλκιδικη δεν μπορει να τα πει, γιατι αφορα ολους τους απολυμενους τοτε απο την εταιρια, που τους εβγαλε το κρατος στα λεγομενα μετρα!!! θα ετρωγε ξυλο της αλεπους!! Αλλα αυτο ειναι θεμα του αντιδημαρχου τι θα κανει. Δεν επιτρεπω εγω ο κ. Παπαγεωργιου να σπιλωνει ετσι τους συζηγους μας, τα αδερφια μας αλλα ουτε τον αντιδημαρχο , που τον ψηφισα.

      Διαγραφή
    2. Σας ενοχλεί και η ελευθερία έκφρασης και λόγου; Κατι άλλο; Για να ξέρουμε δηλαδή και να το αποφύγουμε υψηλοτάτη. Για να μην ξεσπάτε στο υψηλόν μικρόν. Είναι κρίμα. Οι μετοχές σας στο χρηματιστήριο; Ολα καλά; Μπράβο υψηλοτάτη.Πείτε στο alter ego σας το m|neCRaft, οτι πάνε στη Χαλκιδική για να του φέρουν μπον φιλέ απο τη Συκιά αυγοτάραχο απο την Ιερισσό και χαρτζιλίκι απο την Ουρανούπολη... Εχει έξοδα το παιδί στο Κιλκίς... Το κακόμοιρο είναι και 2 χρόνια άνεργο... "Μαρία με τα κίτρινα....Ποιόν αγαπάς καλύτερα; Εμένα ή το γείτονα..."

      Διαγραφή
  2. ΖΗΤΑΤΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΔΕ ΣΕΒΕΣΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ. ΚΛΩΝΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ. ΑΝΤΕ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΧΕΤΟ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοίτα που "ξαφνικά" εμφανίστηκαν και οι "Πωλητές" Αριστοτέλη με ονοματεπώνυμο... Τώρα που οι του υπόδικου εν αργία δημάρχου θα πάνε στη Χαλκιδική... Σύμπτωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ θέλω να πω δύο πράγματα καλοπροαίρετα. Τη Χαλκιδική την αγαπάμε. Και όσοι είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες γνωρίζουμε καλά ανθρώπους που ζουν ή υπηρετούν στην περιοχή μας και τους έχουμε πελάτες στα μαγαζιά μας. Οπότε μπορούμε να μάθουμε για πρόσωπα και πράγματα. Εγώ δε θα μείνω στα μεταλλεία γιατί πάλι θα εμπλακώ με ανθρώπους που έχουν συμφέροντα και όπου υπάρχουν συμφέροντα υπάρχει τριβή.

    Εγώ θέλω να μιλήσω για την αναφορά σας στον κυρ Γιάννη. Μου κάνει εντύπωση που στην αναφορά σας στο κ. Μακρή αναγράφετε ακριβώς τι είπε και παραθέτετε και βίντεο ενώ στον κ. Μπουτάρη ότι είπε κωλοχώρι την Χαλκιδική και τέλος. Δε θα μιλήσω για Γκαιμπελισμούς πάλι αλλά η αποκοπή μιας λέξης από μια πρόταση σίγουρα δίνει άλλη έννοια στη λέξη. Απλά στο βίντεο που ακολουθεί οι καλοπροαίρετοι μπορούν να ακούσουν και να δουν μέρος της συζήτησης. Προσέξτε ότι πριν πει τι λέξη αναφέρει για συνεργασία Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής. Στο 0:51 η κυρία που ακούγετε λέει: την καταντήσανε Καλοχώρι και όχι κωλοχώρι (ο κυρ Γιάννης πιστεύω ότι λέει κωλοχώρι).
    Στο 1:42 όταν ο Αντιπεριφερειάρχης αντιλαμβάνεται ότι έκανε αρνητική αίσθηση η λέξη, ο κυρ Γιάννης αναφέρει και την Κατερίνη ως νομό που επωφελείτο από αυτό. Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει ότι 7 νομοί είναι αυτοί όπου υπάρχουν διαφορετικά είδη τουρισμού που μπορούν να υποστηριχτούν από τη Θεσσαλονίκη.

    Τώρα επί της ουσίας αν συμφωνώ με αυτό που είπε: Δε συμφωνώ. Μη βγείτε στη κόντρα μαζί του δεν το είπε από κακία. Έχει και αυτός πολλούς στο κεφάλι του να τον μουρμουράνε. Προσπαθεί να κάνει κάτι για τη Θεσσαλονίκη. Την γουστάρει όπως ήταν παλιά, κέντρο πολιτισμού των Βαλκανίων. Με τις μυρωδιές τις την κουλτούρα της και πολλά άλλα. Τέλος πάντων, δείτε το βίντεο.

    http://www.youtube.com/watch?v=IQR5bXcFFWg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και δε κάνω το συνήγορό του. Δεν έχει άλλωστε ανάγκη να του κάνω τον συνήγορο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φωκά για τα όσα λέει ο Μακρής που πέθανε τους μεταλλωρύχους, πριν την ώρα τους τι λές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φωκα,
      καλα που το καταλαβες!! ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ , αλλα θα επρεπε να προσθεσεις σημφεροντα και απο την' αντιμεταλλευτικη ομαδα!!' Θα ησουν ο επομενος ΗΓΕΤΗΣ , φιλικα και χαρηκα για την σταση σου,καλη μερα,χαλκιδικη.

      Διαγραφή
    2. 12:18
      Πρέπει πάλι τι συζήτηση να την πάμε στα μεταλλεία ενώ ζήτησα να σεβαστείτε την τοποθέτηση μου; Επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια.

      Δε με ενδιαφέρει τη είπε ο Μακρής. Ισχυρίζεστε ότι λέει ψέμα και δεν έχω κανένα λόγο να μη σας πιστέψω. Οι συντοπίτες σας και φίλοι μου – που ανέφερα στο 05:04 - μου έχουν μεταφέρει ότι υπήρχε-υπάρχει ένα θέμα με την πνευμονοκονίαση και την μόλυνση του περιβάλλοντος στην περιοχή σας. Δε το ανέφερα τόσο καιρό γιατί θα αρχίσετε να τους σπιλώνετε και αυτούς.
      Αυτό όμως που δεν έχετε καταλάβει τόσο καιρό – και με ενοχλεί αφάνταστα – είναι ότι εγώ στέκομαι πολιτικά απέναντι στο θέμα και όχι περιβαντολλογικά ή οικολογικά (πείτε το όπως θέλετε). Δηλαδή δε θέλω τις εξορύξεις του συγκεκριμένου τύπου (open pit) και στη συγκεκριμένη έκταση (130.000 στρέμματα στ Πάικο και 91.000 Στα Κρούσσια) γιατί αυτά γίνονται μόνο σε περιοχές που υπάρχει ζωή μετά από 1.000 χιλιόμετρα ή στις υπανάπτυχτες περιοχές του πλανήτη και γενικά στις χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου. Θέλω επίσης κάποτε οι αιρετοί άνδρες σε αυτή τη χώρα να σέβονται τα παντελόνια που φοράνε και να μην είναι πολιτικάντηδες και Νενέκοι . Δεν είναι η χώρα μου τριτοκοσμική, ούτε το Πάικο 1.000 χιλιόμετρα από το σπίτι μου. Το καταλάβατε ή να το πω με περισσότερα λόγια;

      Και επίσης 01:17
      Δεν έχω κανένα συμφέρον. Συμφέρον δεν έχουν και 5 φίλοι από το Μέτωπο που γνωρίζω πολύ καλά. Για τους υπόλοιπους που δε τους γνωρίζω καλά δε μπορώ να σας πω κάτι και δε με ενδιαφέρει να ξέρω τι κάνουν. Αν ποτέ ‘’τα πάρουν’’ ή κάνουν κολωτούμπα και αυτό δε με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μη γίνουν τα μεταλλεία (για τους παραπάνω λόγους που ανέφερα). Εσείς είστε υπερ. Και πολύ καλά κάνετε. Οι νόμοι προβλέπουν τα πάντα. Ένα από αυτά είναι το δημοψήφισμα. Όπως είπε και στη Τέρπυλλο ο κ. Σημαιοφορίδης ας το κάνουμε να τελειώνουμε.

      Διαγραφή
    3. φωκα, δεν μιλησα για δικο σου συμφερον και πιστεψε με, καταλαβα απολιτος την σταση σου και ειναι απο μενα σεβαστη!!!!!ο 1.17

      Διαγραφή
    4. 02:21
      Να κάνω και μια πρόβλεψη και μακάρι να βγω ψεύτης. Δημοψήφισμα δε θα γίνει στο Ν. Κιλκίς. Και ξέρεις γιατί; Γιατί οι πολιτικάντηδες μας ξέρουν ότι αν δώσουν μια φορά το λόγο στο λαό, ο λαός θα ξυπνήσει – μέσα από τη συζήτηση και τις αντεγκλήσεις που θα προηγηθούν του δημοψηφίσματος εκατέρωθεν - και θα καταλάβει ότι έχει και αυτός υποχρέωση να φροντίσει τη ζωή του. Και οι ευσυνείδητοι και ενεργοί πολίτες είναι ότι το χειρότερο για του Νενέκους μας.

      Διαγραφή
    5. Θα βγεις...,02.21. αλλα δεν μπορω να γραψω περισσοτερα....δεν θα κουραζω τα αλλα τα παιδια.

      Διαγραφή
  7. Φωκά καταλάβαμε ότι δεν κατέχεις πράμα. Κατέβα με τον Τσίπρα και τα όνειρα σου θα γίνουν πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα δε σέβεστε τίποτα εσείς.
      Εγώ δε κατέχω πράμα σύντεκνε; Γιατί νομίζεις κάθομαι εδώ.!!! Αν δε κατείχα πράμα ή ζούσα σε όνειρο θα ήμουν με τον Τσίπρα τώρα να πίνω καφέ και να λέμε θεωρίες και εσύ και το σινάφι σου θα αλωνίζατε με τις περόλες σας εδώ μέσα. Μη στενοχωριέσαι για μένα . Κοίτα τη πάρτη σου σύντεκνε!!!

      Διαγραφή
    2. Εισαι σωστος!! σε παω αν και βρισκομαι απεναντι σου!!!
      Εγω θα παλευα γη και ουρανο να βρω λυση για το Παικο αλλα αυτο θελει να ερθετε μαζι με τον Σημαιονιδη σε επαφη με ανθρωπους που μπορουν να σας βοηθησουν !! Αλλα πιστευω , με τους 3 μπηκατε στους οικολογους και οπως μας διαβεβαιωνεις δεν ειναι η τυφλη οικολογια που αντιδρας... απο τον "εχθρο" σου μπορεις να αποκομισεις περισσοτερα. τωρα αν κανω λαθος, θα με συγχωρεσεις.

      Διαγραφή
    3. 03:53 εχεις καποιον στο μυαλο σου που να μπορει να μας βοηθησει?

      Διαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.