Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή Παραστατίδη προς Παπανδρέου: "Δεν θα ψηφίσω το μνημόνιο"

κ. Πρόεδρε
Θεωρώ πως η μέχρι τώρα συμπεριφορά μου ως βουλευτής του εθνικού κοινοβουλίου που εκλέχθηκε με τη σημαία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν υπεύθυνη, στηρίζοντας μάλιστα όλες τις επιλογές της κυβέρνησης μας μέχρι τώρα.
Πριν από 2 περίπου χρόνια ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα σας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ψηφίζοντας το μνημόνιο και στηρίζοντας τα μέτρα για να σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία, ανεχόμενος δυστυχώς τον βιασμό ακόμη και της συνείδησης μου. Μέτρα σκληρά και απάνθρωπα, που οδήγησαν στην εξαθλίωση των πολιτών.
Και όλα αυτά, γιατί στελέχη της κυβέρνησης μας διαβεβαίωναν πώς η επιλογή αυτή είναι μονόδρομος για να μην χρεοκοπήσει η χώρα και να βγούμε σύντομα από το αδιέξοδο.
Δυστυχώς, διαπιστώνω πως τίποτα από αυτά δεν ισχύει, πως οι πιστωτές μας στόχο έχουν μάλλον να μας ωθήσουν με την συμπεριφορά τους αυτή εκτός ευρωζώνης, επιβάλλοντας το 2ο μνημόνιο και τα μέτρα που προβλέπονται σε αυτό.
Αποδεικνύεται πως πρώτο μέλημα των εταίρων μας είναι κατ’αρχήν η εξασφάλιση των τραπεζών και πως δεν θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα αλλά να την τιμωρήσουν, ίσως για παραδειγματισμό.
Στην κατάσταση που περιήλθε η οικονομία μας τώρα πια, δεν μπορούν δυστυχώς παρόμοιες δανειακές συμβάσεις να την σώσουν.
Κ. Πρόεδρε
Ακόμη και αν ψηφίσουμε τα μέτρα αυτά, είναι σίγουρο πως η τρόικα θα επανέλθει σε 2-3 μήνες με σκληρότερες απαιτήσεις. Βλέπετε πως απεδείχθησαν λάθος οι ισχυρισμοί διαφόρων οικονομικών κύκλων και παραγόντων της πολιτικής ζωής, πως η παρουσία μιας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης θα έλυνε τα προβλήματα και θα εξασφάλιζε καλύτερους όρους για τη χώρα μας.
Η πολιτική για μένα δεν ήταν ποτέ μέσο ατομικής ανέλιξης ή ικανοποίησης των προσωπικών μου φιλοδοξιών, αλλά δημιουργία και κοινωνική προσφορά. Επειδή όπως είχα δηλώσει και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κ.Ο., από δω και στο εξής δεν θα επιτρέψω στο εαυτό μου να ανεχθεί να βιάζεται η συνείδηση μου σχετικά με την ψήφιση στην βουλή νόμων και διατάξεων που δεν συμφωνώ, όπως στην προκειμένη περίπτωση με το περιεχόμενο του μνημονίου Νο2, σας κάνω γνωστό ότι αδυνατώ να το ψηφίσω.
Με εκτίμηση
Θεόδωρος Παραστατίδης
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. ν. Κιλκίς

21 σχόλια:

  1. καλες οι παρεμβασεις και οι επιστολες ηρθε ομως η ωρα να κανεις πραξη τα λογια σου. Παραστατιδη να μην παραιτηθεις και να μην υποθηκευσεις την χωρα και το μελλον των παιδιων μας στους κατακτητες, να πας στην βουλη και να ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ το νεο μνημονιο γιατι ετσι και αλλιως θα αποτυχει οπως τα προηγουμενα.Για να μπορεις να περπατας με το κεφαλι ψηλα στο ΚΙΛΚΙΣ.

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΓΙΝΑΝΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΜΙΑΚΟΙ
    ΠΑΣΟΚ... ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ.
    ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άστο ρε Παραστατίδη,Δεν το σώνεις με τίποτα....από κωλοτούμπα σε κωλοτούμπα το πας,Η ομιλία σου για την ψήφιση του μνημονίου είναι ακόμα νωπή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ.Βουλευτά, είμαι σίγουρος ότι ζυγίσατε τα πράγματα όσο μπορούσατε καλύτερα.Αλλά προσωπικά, δεν συμφωνώ μαζί σας.Παίρνετε το ρίσκο της ολικής χρεωκοπίας και αν θα γίνει αυτό, τότε θα περπατάτε με χαμηλό το κεφάλι.Ο κόσμος θα σας λέει εμείς δεν ξέραμε τις επιπτώσεις και ότι εσείς ως εκπρόσωποι μας έπρεπε να μας πείσετε για αυτό που θα ακολουθούσε.Πάλι ζημιωμένος θα είστε όπως και να έχει.Μόνο που και οι δύο περιπτώσεις έχουν διαφορετικό ειδικό βάρος.Τα σέβη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1)Θεμα κομματικης πειθαρχιας και στα δυο κομματα.!!
    2)Το πιστολι στον κροταφο ειπε και ο Σαμαρας στην κοινοβουλευτικη ομαδα της ΝΔ,οτι δηλαδη ειχε πει και ο ΓΑΠ.!!
    Μηπως διακρινουμε ομοιοτητες;;
    Και δεν εκανε καλα ο Παραστατιδης ;;;;;;;;;;;
    Δηλαδη τι θελατε να συνεχισει;;
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παραστατίδη μην νομίζεις πως είμαστε χαζοί.
    Γνωρίζουμε πολύ καλά την συμφωνία που έχεις κάνει με τον Καστανίδη και πως μετά από παρότρυνση του γιου σου βγαίνεις τώρα αντιμνημονιακά.
    Σκέφτεσαι να αποχωρήσεις από το ΠΑΣΟΚ με μια ομάδα ψευτοπαπανδρεικών και να πάτε σε άλλο φορέα.
    Αλλά έτσι δεν γλυτώσεις από τη χλεύη του ΛΑΟΥ.
    Από τύχη έγινες και εσύ βουλευτής ενώ δεν αξίζεις τίποτα και δεν έχεις προσφέρει τίποτα.
    Με τις πλάτες του γιου σου και του Αφεντουλίδη πουλάς τώρα μούρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΕΡΟΛΟΓΕΙΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΕΙ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΟ .Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

      Διαγραφή
    2. Η ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΔΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ .Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ.ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΕΜΦΑΝΙΣΟΥ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΣΟΥ

      Διαγραφή
  7. ΦΙΛΕ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗ,

    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.

    ΦΙΛΙΚΑ
    ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ... ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ???
    ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΜΙΑ...
    Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ...
    ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ.-
    (Μ.Σ.ΒΑΦΙΟΧΩΡΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. MRABO ESTO KAI TORA MRABO ASTOUS NA LENE
    NA TO KANEIS OMOS EEEEEEEEEEEEEEEEMHN TO METANIOSIS TELEYTEA STIGMI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να το καταψηφίσει!!! Έστω και μια φορά ας φανεί χρήσιμος για τον τόπο του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κε Πετρίδη Σάββα,
    Εάν μου αποδείξεις ότι λασπολογώ να ζητήσω και συγνώμη.
    Αλλά δεν κατάλαβα εσύ ποια είναι η αντιρρηση σου σε αυτά που έγραψα, γιατί μονο λες ότι λασπολογώ χωρίς να με διαψεύδεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η διάψευση απο μόνη της έρχεται φίλε μου απο την πορεία του Θ. ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗ.Βγήκε Νομάρχης Κιλκίς με τις πλάτες του γιού του η με την συμπαράσταση του αλλα και όλων των ψηφοφόρων του?Βγήκε 2ος βουλευτής Κιλκίς (σε ενα ΔΕΞΙΟ ΝΟΜΟ)με τις πλάτες του γιού του?η με την συμπαράστασή του αλλά και όλων αυτών που ψήφισαν Θ.ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗ ?.Και αναρωτιέμαι απο το έργο του δέν είδες τίποτα,όλα όσα έκανε για τους αγρότες του νομού δεν άκουσες τίποτα,μήπως τον γύρισα εγώ πίσω όταν παραιτήθηκε ή οι αγρότες σαν μία γροθιά εμπόδισαν αυτήν την παραίτηση . Και για να καταλήξω είναι κακό ενας γιός να βοηθάει τον πατέρα του εσύ δεν παλεύεις για τα συμφέροντα του δικού σου πατέρα?Αν αυτό είναι κακό τότε είμαι και εγώ λασπολόγος απέναντί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν κάποιος (έστω και καθυστερημένα) διαφωνεί σε ένα τόσο κορυφαίο ζήτημα παίρνει το καπελάκι του και φεύγει από το ΠΑΣΟΚ. Δεν παρακαλάει να μην τον διαγράψουν, ούτε επικαλείται το δικαίωμα της άποψής του. Γ. Πρετεντερης

      Διαγραφή
  13. Ας απαντήσουμε λοιπόν στον Πετρίδη:
    1) Βγήκε νομάρχις με τις πλάτες Φλωρίδη που του άφησε ολόκληρο συνδυασμό και οι άλλοι φαγώθηκαν μεταξύ τους προέκυψε από το πουθενα το παλληκάρι που μέχρι πρότινος δεν είχε καταφέρει να βγει κοινοτάρχης Μαυρονερίου!
    2) Βγήκε β βουλευτής με τις πλάτες του Τσιτουρίδη που του δάνεισε τις ψήφους του για να τις ξαναπάρει πίσω τώρα χωρίς να τις έχει πάρει κάποιος δεξιος.
    3) Να σου πω και για το έργο του για τους αγρότες. Έδινε επιδοτήσεις σε συγγενικά του πρόσωπα.
    4) Δεν είναι κακό να τον βοηθά ο γιος του. Καλό είναι. Αρκεί να μην μας φορτωθεί αυτός οικογενιοκρατικά την έδρα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς τον ανώνυμο φίλο θα ήθελα να επισημάνω ένα πράγμα εξαπολύεις κατηγορίες πολύ σοβαρές κρυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία σου .Για να τις στηρίξεις και να έχουν κάποιο νόημα πες τα επώνυμα .Δύο τύποι ανθρώπων κρύβονται οι ψέυτες και οι συκοφάντες,ενίοτε και οι λασπολόγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ φίλε Σάββα αλλά πάλι δεν απαντάς στα σχόλια του Κοινωνικού ΠΑΣΟΚ. Η πορεία του μέχρι σήμερα από τότε που ασχολείται είναι ένα τίποτα. Όταν παραιτήθηκε ο Φλωρίδης από βουλευτής τον κατηγορούσε δεξιά και αριστερά ότι δεν έδωσε την μάχη και έφυγε. Και ο Θόδωρος είπε! Ωραία και ποια μάχη έδωσε. Αν ήταν μάγκας να έλεγε Όχι και να παρέδιδε την έδρα, την οποία δανεική από τον Σάββα έχει έτσι και αλλιώς. Και κάτι άλλο: Πόσο δίκαιο είναι να είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ αφού ψήφισε όχι και άλλοι είπαν τον ΝΑΙ. Να έκανε μια δήλωση που να έλεγε ψηφίζω Όχι και δεν είμαι ξανά υποψήφιος βουλευτής, τουλάχιστον με το ΠΑΣΟΚ.
    Και τέλος: Λέμε όλοι μας, μπράβο σε αυτούς που ψήφισαν όχι. Και δεν λέω με τα νέα μέτρα για όλους μας είναι δύσκολα. Μια ενδεχόμενη επιστροφή στην δραχμή, τι αποτελέσματα θα είχε. Να βγει και να τα πει. Ότι τα μέτρα είναι εξοντωτικά το βιώνουμε όλοι μας καθημερινά, δεν περιμένα τον Θόδωρο που στο κάτω-κάτω μέρος του συστήματος ήταν και αυτός.
    Αυτά. Και παράκληση για τον γιο του. Εδώ συμφωνώ με εσάς αγαπητέ κ. Πετρίδη. Η βοήθεια είναι θεμιτή και μη κατακριτέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κε Ανώνυμε τα λεγόμενα σου γνωρίζει και ο κος Πετρίδης ασχετα αν δεν θέλει να το παραδεχθεί. Όσο για τον υιο του, αν διάβασες καλά λέω πως η βοήθεια του βεβαίως και θεμιτη είναι αλλά δεν θα γίνει ανεχτό από το λαό του Πασόκ η συνέχιση της οικογενιοκρατίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.