Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ψηφίζονται αύριο με απειλή κομματικής πειθαρχίας τα μέτρα και εκλογές σε 75 μέρες

- Ο Σαμαράς έθεσε εξ αρχής την απειλή της διαγραφής για όποιον δεν ψηφίσει το νέο μνημόνιο
- Ο Παπανδρέου σύρθηκε στην ίδια απόφαση μετά από παρεμβάσεις Λοβέρδου και Μωραϊτη
- Στήνονται κάλπες αμέσως μετά το Πάσχα

Την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο οικονομικό πρόγραμμα ζήτησαν ο Γ. Παπανδρέου και ο Αντ. Σαμαράς, μιλώντας σήμερα στις συνεδριάσεις των Κ.Ο. των κομμάτων τους.
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί προειδοποίησαν για τις δραματικές συνέπειες που θα έχει μια χρεοκοπία της χώρας αλλά και η έξοδός της από το ευρώ και έθεσαν θέμα κομματικής πειθαρχίας στην αυριανή ψηφοφορία στη βουλή.
Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για ψήφο εθνικής σημασίας και κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να λάβουν τις σωστές αποφάσεις.
Έκκληση προς τους βουλευτές της ΝΔ «να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα» απηύθυνε και ο Αντώνης Σαμαράς, δηλώνοντας ότι θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία στην αυριανή ψηφοφορία.

Γ. Παπανδρέου: Ψήφος εθνικής σημασίας και...κομματική πειθαρχία μετά από παρεμβάσεις!Τώρα είναι η ώρα της υπευθυνότητας όλων μας απέναντι στην πατρίδα, υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως η νέα δανειακή σύμβαση αποτελεί τη μόνη διαθέσιμη λύση για έξοδο από την κρίση.
Προειδοποιώντας σε δραματικούς τόνους για τις ανεξέλεγκτες συνέπειες μιας πιθανής χρεοκοπίας, ο κ. Παπανδρέου τόνισε: «Φτάσαμε κοντά στην πηγή, πρέπει η χώρα να πιει νερό. Πρέπει η χώρα να εξασφαλίσει τα 130 δισ. ευρώ, να πετύχει μείωση του χρέους της κατά 100 δισ. ευρώ».
Τα ποσά αυτά είναι ασύλληπτα είπε και τόνισε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο δανειοδότησης χώρας στην ιστορία. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα υπαρξιακό δίλημμα: να θυσιάσουμε πολλά για να μην χάσουμε τα πάντα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου. «Ή συνεχίζουμε ριζοσπαστικά ή αποδεχόμαστε τη μοίρα μας.»
Αναφερόμενος στην ψήφιση του νέου οικονομικού προγράμματος, αύριο στη Βουλή, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «ψήφο εθνικής σημασίας» και κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αναλογιστούν την ευθύνη και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
«Πρέπει να σταθμίσουμε όλοι τις ιστορικές ευθύνες που έχουμε και θα λάβουμε τις σωστές αποφάσεις», είπε. Αυτές τις ώρες είναι αυτονόητο η ανάληψη ευθυνών που αναλογούν στον καθένα μας, πρόσθεσε.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Παναδρέου δεν έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας στην πρωτολογία του, αλλά αργότερα, ύστερα από παρέμβαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και του υφυπουργού Ανάπτυξης Θάνου Μωραϊτή. «Ζητώ να πειθαρχήσετε και όποιος έχει συνειδησιακό πρόβλημα να παραιτηθεί», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αντ. Σαμαράς: Εκλογές μετά το PSI και κομματική πειθαρχίαΒρισκόμαστε ως χώρα μπροστά σε έναν τεράστιο κίνδυνο, τόνισε από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς. Απειλείται η ελευθερία, η ανεξαρτησία, η υπόστασή μας, είπε.
Όλοι οι ιστοί μιας ζωντανής οικονομίας, η αγορά, η κατανάλωση, η εμπιστοσύνη, η οικονομία έχουν όλα καταρρεύσει και μαζί και οι προσδοκίες για το αύριο, είπε ο κ. Σαμαράς και χαρακτήρισε καταστροφική τη συνταγή του μνημονίου.
«Επιμένουμε ότι η συνταγή του μνημονίου ηταν καταστροφικό λάθος. Δεν αλλάζουμε αυτές τις θέσεις μας», τόνισε. «Οι επιλογές μας δικαιώθηκαν, οι θέσεις μας παραμένουν, αλλά οφείλουμε να αποτρέψουμε αυτόν τον μεγάλο κίνδυνο για να πάμε παραπέρα.»
Ανακοίνωσε επίσης ότι η ΝΔ θα ζητήσει άμεση διάλυση της βουλής και εκλογές μετά τη συμφωνία για την ανταλλαγή των ομολόγων. Προειδοποίησε εξάλλου πως ο μεγάλος κίνδυνος είναι να εκραγεί η κοινωνία αν δεν γίνουν εκλογές. Μόνο με εκλογές θα ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, είπε.
Το βασικό είναι να περάσουμε τον τωρινό κάβο χωρίς να γίνει ζημιά και να ψηφίσουμε τη νέα δανειακή σύμβαση, ανέφερε, καλώντας τους βουλευτές της ΝΔ να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα και ξεκαθαρίζοντας ότι θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία στην αυριανή ψηφοφορία. “Όποιος δεν ακολουθήσει δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές”, είπε χαρακτηριστικά , αναφερόμενος μάλιστα σε «τζάμπα μάγκες».
«Δεν μπορώ να διανοηθώ τη χώρα μου με άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ, χωρίς βενζίνη, χωρίς φάρμακα» τόνισε, αναφερόμενος στις συνέπειες που θα έχει μια χρεοκοπία.
Για να ξεπεράσουμε όμως την κρίση χρειάζεται και κάτι άλλο. Ένα αξιόπιστο κόμμα, η ΝΔ, είπε, παραδεχόμενος ωστόσο ότι και το κόμμα του έχει κάνει λάθη.
Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την οποία, όπως είπε, είχε προειδοποιήσει πολλές φορές για τις καταστροφικές συνέπειες του μνημονίου, αλλά και στην Ευρώπη. Πρόκειται πλέον για μια Ευρώπη της τιμωρίας και όχι Ευρώπη της αλληλεγγύης, ανέφερε.
Πληρώνουμε ακόμα την καταστροφική ιδέα του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα, είπε μεταξύ άλλων.

3 σχόλια:

  1. dio komata kanoun oti 8eloun apiloyn kiolas toys boyleytes o samaras 8elei pasi 8ysia na bgei gia mia eydomada esto na ginei plousios kai aytos kai to paramy8i sinexizetai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι αρχηγοί των κομμάτων παραδίδουν "μαθήματα" !!! Δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο. Απειλούν τους βουλευτές να ψηφίσουν το νέο μνημόνιο γιατί αλλιώς δεν θα είναι στις εκλογικές λίστες. Θα ήταν καλύτερο για όσους δεν ψηφίσουν, να τους συλλάβουν και να τους οδηγήσουν στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ ή καλύτερα στα κρατητήρια της Γκεστάπο, ανάλογα τις οδηγίες της Μέρκελ, και τόση δημοκρατία πάλι γίνεται?
    Άραγε έτσι γεννήθηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα ή εγώ έχω χάσει επεισόδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ...ΘΕΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΙ ΝΑ ΦΑΝΕ...ΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΟΥ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΧΑΪΒΑΝΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.