Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Γιατί δεν απεργούμε

Η gnomikilkis.gr υιοθετεί απόλυτα τις θέσεις του Newsit.gr τις οποίες και αναδημοσιεύει αυτούσια.
«Οι δημοσιογραφικές ενώσεις για ακόμα μια φορά προκήρυξαν μια απεργία ζητώντας από όλους τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν σε αυτήν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε όλοι μας. Θα συμμετέχαμε με μεγάλη χαρά σε αυτή την απεργία εάν οι δημοσιογραφικές ενώσεις μας αντιμετώπιζαν ως δημοσιογράφους.
Αυτό όμως δεν συμβαίνει. Σε κάθε απεργία οι ενώσεις συντακτών θυμούνται τα portal και τα site και ζητούν καθολική συμμετοχή για να φανεί έτσι και το κενό ενημέρωσης.
Όμως τον υπόλοιπο καιρό αυτό δεν συμβαίνει. Οι δημοσιογράφοι των portal όπως γινόταν και παλαιότερα με τους δημοσιογράφους των ηλεκτρονικών ΜΜΕ δεν λογίζονται ως επαγγελματίες που δικαιούνται την ίδια ασφάλιση με τους συναδέλφους τους των εφημερίδων.
Απλά τον υπόλοιπο καιρό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ!
Η ιδιαιτερότητα επίσης του Newsit είναι ότι δεν ανήκει σε κάποιον όμιλο ο οποίος να έχει στην ιδιοκτησία του και ένα έντυπο ή ένα ηλεκτρονικό ΜΜΕ, οπότε η ασφαλιστική κάλυψη των δημοσιογράφων μέσω των ταμείων μας είναι απλά αδύνατη.
Επειδή λοιπόν κάθε άλλο παρά υποκριτές είμαστε και δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, επειδή εμείς παρότι επαγγελματίες με πολλές δεκαετίες στην πλάτη μας είμαστε ή χωρίς ασφάλιση ή με ασφάλιση στον ΟΑΕΕ ή στο ΙΚΑ σήμερα εργαζόμαστε κανονικά.
Δεν μας καλύπτει κανένα Εργατικό Κέντρο, καμμία ΓΣΕΕ και καμμία ΕΣΗΕΑ ή ΠΟΕΣΥ.
Ειδικά για τις δυο τελευταίες, όταν θα αποφασίσουν να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν την πραγματικότητα κατάματα εμείς θα είμαστε εκεί για να στηρίξουμε τις όποιες διεκδικήσεις.
Εμείς επίσης είμαστε και πάντα θα στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των συναδέλφων μας του ALTER, της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ αλλά και άλλων ΜΜΕ που είναι στην δίνη της κρίσης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου