Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ανακοινώνεται 3μηνη αύξηση θητείας τον Ιανουάριο για τους νέους

Αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες θα ανακοινώσει τον Ιανουπάριο η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η εισήγηση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι να αυξηθεί η θητεία από τους 9 στους 12 μήνες στο Στρατό Ξηράς και από τους 12 στους 15 μήνες σε Ναυτικό και Αεροπορία, λόγω της μη πρόσληψης ΕΠΟΠ εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά η τελική απόφαση αναμένεται από την τρικομματική πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με την εισήγηση, η νέα διάρκεια της θητείας θα ισχύει για τις σειρές που θα καταταγούν μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης και όχι για τους ήδη υπηρετούντες. Τα Γενικά Επιτελεία έχουν ετοιμάσει ένα σχέδιο για την αύξηση της θητείας, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι περιπτώσεις μειωμένης θητείας για όσους έως τώρα το δικαιούνται, μετά τη μείωση του αριθμού του επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ).
Επίσης, η πολιτική ηγεσία καλείται να αποσαφηνίσει και άλλες αλλαγές στο σύστημα στράτευσης, όπως περιορισμοί στις αναβολές και υποχρεωτική κατάταξη μετά την αποφοίτηση από το Λύκειο, τις οποίες εισηγείται η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηφή: www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.