Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Σήμερα ίσως είναι μια μέρα διαφορετική από τις άλλες.

Γράφει ο Μάκης Πεντζερετζής
Δημοτικός σύμβουλος
π. πρόεδρος Νο.Δ.Ε. Κιλκίς
Δύο λύσεις υπάρχουν ή πάμε με Πρωθυπουργό τεχνοκράτη για θέματα καθαρά οικονομικά αλλά με σύντομο χρονικό διάστημα το πολύ δηλαδή αρχές Ιανουαρίου η με Πρωθυπουργό έμπειρο σε εξωτερικά θέματα με διάρκεια και μετά από το Πάσχα.
Τέτοιος Πρωθυπουργός είναι ο κ. Πέτρος Μολυβιάτης.
Και εξηγώ το γιατί.


Μια χώρα δεν εξαρτάται μόνο από τα οικονομικά , είναι και τα εξωτερικά θέματα που χρειάζονται διαχείριση και δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να συμβεί τους επόμενους μήνες σε έναν κόσμο όπου τα πάντα αλλάζουν από την μια μέρα στην άλλη. Εάν λόγου χάρη τεθεί θέμα σκοπιανού, ποιός θα το διαχειριστεί, ο κ. Παπαδήμος; Εάν ξεσπάσει κρίση στο αιγαίο στην ζώνη μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, έχει ο κ. Παπαδήμος το πολιτικό βάρος που απαιτείται;
Ο Πέτρος Μολυβιάτης με αναμφισβήτητα μεγάλη πείρα έδειξε και ως Υπουργός ότι δεν φοβάται εύκολα έξωθεν παρεμβάσεις. Το έχει δείξει περίτρανα στο ΟΧΙ του σχεδίου Ανάν σε συνεργασία με τον αείμνηστο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσο Παπαδόπουλο, όταν κάποιοι στην Ελλάδα όπως ο κ. Παπανδρέου και η κ. Μπακογιάννη λέγανε εύκολα το Ναι.
Ο κ. Μολυβιάτης είναι δεινός διπλωμάτης και με άριστες σχέσεις στο εξωτερικό και ιδίως με την Ρωσία όπου κακά τα ψέματα την χρειαζόμαστε τώρα, γιατί η Ρωσία σε κρίσιμες στιγμές της Παγκόσμιας ιστορίας έπαιξε καταλυτικό ρόλο.
Τον κ. Μολυβιάτη τον σέβονται αλλά και τον φοβούνται στο εξωτερικό. Ίσως και να μην τον θέλουν κάποιοι.
Αλλά για το συμφέρων της Πατρίδας μας όπου χρειάζεται να λέμε και ΟΧΙ νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι Πρωθυπουργός ο Πέτρος Μολυβιάτης με αρχηγό οικονομικού επιτελείου τον Λουκά Παπαδήμο, με ταυτόχρονη συμπόρευση όλων των κομμάτων και οι εκλογές ας γίνουν και το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.