Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Δήμαρχος Παιονίας Α. Λαπόρδας: "Δεν εμπλεκόμαστε σε προεκλογικές διαδικασίες άλλων θεσμών"

"Με έκπληξη και θλίψη παρατηρούμε την προσπάθεια αποπροσανατολισμού των μελών του Επιμελητηρίου από την παράταξη «Επιμελητήριο – Πρωταγωνιστής» της οποίας ηγείται ο κ. Τονικίδης. Εντυπωσιακό είναι δε, το γεγονός ότι η προσπάθεια αυτή δεν περιορίζεται στα «εσωτερικά» του Επιμελητηρίου, αλλά επεκτείνεται και σε θεσμούς, όπως ο Δήμος Παιονίας και ο Δήμαρχος της, οι οποίοι ουδέποτε θελήσανε να εμπλακούν σε προεκλογικές διαδικασίες άλλων θεσμών.

Κατηγορείται η Δημοτική Αρχή για σκοπιμότητες και παρασκηνιακές ενέργειες.
Τη θέση της επιχειρηματολογίας έχουν πάρει λόγια «ατάκτως ερριμένα».
Αγαπητέ κ.Τονικίδη, σας υπενθυμίζουμε ότι η πλειονότητα των παρατάξεων που διεκδίκησαν το Δήμο Παιονίας είχαν, και εξακολουθούν να έχουν, υπερκομματικό χαρακτήρα.
Εμείς ως Δημοτική Αρχή επιθυμούμε ο επιχειρηματικός κόσμος να διαφυλάξει την ενότητα του, μένοντας μακριά από προσωπικές σκοπιμότητες και ιδιοτέλειες.
Καταλαβαίνουμε ότι λόγω της κομματικής σας ταυτότητας και των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στη χώρα, η καμπάνια σας για την Προεδρεία του Επιμελητηρίου μπορεί να μην πηγαίνει όπως θα θέλατε, πιστεύουμε όμως ότι αυτή η πρωτοφανής επίθεση προς την Δημοτική Αρχή της Παιονίας και το Δήμαρχο είναι τουλάχιστον άστοχη.
Αντί κ. Τονικίδη να παρουσιάσετε το έργο σας και να προβάλλεται το πρόγραμμα σας για την επιχειρηματική και εμπορική ανάπτυξη του πολύπαθου νομού μας, προσβάλλεται με γενικότητες και αοριστολογίες ανερυθρίαστα πρόσωπα και συνειδήσεις.
Επιτέλους, αν έχετε κάτι να καταγγείλετε, μιλήστε ξεκάθαρα και συγκεκριμένα αναλαμβάνοντας και τις ευθύνες των λεγόμενών σας.
Προσπαθείτε με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσετε κλίμα συμπάθειας προς το πρόσωπο σας με απώτερο σκοπό να παραμείνετε γαντζωμένος στην εξουσία.
Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται εδώ για να εξυπηρετεί τον πολίτη, με αρχές ισονομίας, ηθικής και αξιοπρέπειας. Τα θεσμοθετημένα όργανα του Δήμου, ο ίδιος ο Δήμαρχος αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις λειτουργούν ως θεματοφύλακες στην προσπάθεια αυτή. Το να τους επιτίθεστε, και μάλιστα άδικα, δεν στοιχειοθετεί διεκδικητικότητα από πλευράς σας. Αντιθέτως, παραπέμπει σε αδυναμία συνεργασίας και κατανόησης των προβλημάτων της Κοινωνίας μας.
Προτείνουμε σε όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές του Επιμελητηρίου να επιδείξουν την απαραίτητη ωριμότητα και εγκράτεια που υπαγορεύεται τόσο από τις εξελίξεις όσο και από τις ανάγκες των επαγγελματιών σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι η πρώτη και τελευταία φορά που ασχολούμαστε με το θέμα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.