Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Αυξάνονται συνεχώς τα "λουκέτα" στo Κιλκίς

Στη πόλη του Κιλκίς τα "λουκέτα" επιχειρήσεων πλέον αφθονούν
Αυξάνονται και πληθύνονται με ταχύτατους ρυθμούς τα ανοίκιαστα καταστήματα σε κεντρικούς δρόμους του Κιλκίς, ενώ παρόμοιο φαινόμενο εμφανίζεται σ` ολόκληρο σχεδόν το νομό, όπως φυσικά και στην υπόλοιπη χώρα.
Πέρα απ` τα "λουκέτα" που αναγκάστηκαν να βάλουν πολλοί επαγγελματίες, σημαντική μερίδα απ` αυτούς ζητά την αναπροσαρμογή των μισθωμάτων, καθότι η οικονομική κρίση κι η ύφεση,  τους επέφερε σημαντικά πλήγματα.Το αποτέλεσμα είναι οι πληγέντες επαγγελματίες ν` αδυνατούν ν` αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ιδιοκτήτες.

Πέραν αυτών που έχουν ήδη κλείσει τις επιχειρήσεις τους, πολλοί επαγγελματίες αναγκάζονται ν` αλλάξουν στέγη, μεταφέροντας την δραστηριότητά τους σ` άλλο κατάστημα. Για παράδειγμα, μαγαζί πώλησης εφημερίδων και ψιλικών στο Κιλκίς αναγκάστηκε πρόσφατα να μετακινηθεί για να πληρώνει στη νέα του θέση ενοίκιο ίσο με το 1/4 αυτού που πλήρωνε! Και να σκεφτεί κανείς ότι η μεταφορά δεν ήταν μεγαλύτερη από 20 μέτρα! Φυσικά, το προηγούμενο κατάστημα παραμένει ακόμα ανοίκιαστο, καθώς ο ιδιοκτήτης του αρνείται να μειώσει το μίσθωμά του.
Σ` άλλη περίπτωση, καφενείο (σπορ καφέ) μετακόμισε από ένα σημείο του πεζόδρομου της 25ης Μαρτίου σε άλλο επί της ίδιας οδού και σε απόσταση 50 μέτρων, και μάλιστα εγγύτερα στην 21ης Ιουνίου, με το νοίκι στη νέα θέση νά `ναι το μισό απ` ότι στην προηγούμενη.
Είναι γεγονός ότι τα δυο τελευταία χρόνια τα ενοίκια των καταστημάτων έχουν μειωθεί αισθητά (υπολογίζεται γύρω στο 20%), αλλά αυτό δεν περιόρισε τα "λουκέτα" και τις μετακομίσεις επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα ανάλογο είναι και το ποσοστό μείωσης της ζήτησης ενοικίασης καταστημάτων, παρά το γεγονός ότι ανοίγουν όπως πάντα κάποιες νέες επιχειρήσεις.

4 σχόλια:

  1. Πραγματικά εδώ φαίνεται πόσο ανεγκέφαλοι είναι ορισμένοι ιδιοκτήτες. Προτιμούν να αφήνουν ξενοίκιαστα τα μαγαζιά τους,χάνοντας χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να μην ρίξουν τα ενοίκια και μάλιστα σε περίοδο κρίσης. Είτε δεν έχουν ανάγκη να το κάνουν,είτε... κι κόφτ. Τί να πείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γι αυτό τον λόγο θα πρέπει να κάνουμε έρευνα προτού να νοικιάσουμε έναν επαγγελματικό χώρο!! Ένα θέμα που είναι απάτη είναι και το 30% των κοινοχρήστων που καλείτε να πληρώνει ο καταστηματάρχης την στιγμή που στην πλειοψηφία τους οι περισσότεροι ένοικοι οι ιδιοκτήτες της οικοδομής έχουν παρανομήσει τοποθετώντας έξτρα καλοριφέρ με αποτέλεσμα να είναι εις βάρος του καταστηματάρχη το κόστος θέρμανσης…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.