Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική στο Κιλκίς

Την Τετάρτη, 18 Ιαν 2012, στις 19.00, στο Επιμελητήριο Κιλκίς, ο Τεχνικός Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Δημήτριος Μιχαηλίδης θα παρουσιάσει βασικά στοιχεία της προτεινόμενης Κοινής Γεωργικής Πολιτικής-ΚΓΠ 2014-2020 και θα συζητήσει τις εμπειρίες από τις συναντήσεις που έγιναν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα με πρωτοβουλία των Ενώσεων Νέων Αγροτών και τοπικών φορέων.
Το αντικείμενο της ΚΓΠ 2014-2020 είναι ένα σημαντικό θέμα, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι είναι η πρώτη φορά που δίνεται η ευκαιρία στους ευρωπαίους πολίτες να επηρεάσουν τις αποφάσεις διότι είναι η πρώτη φορά που οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν με την διαδικασία της συναπόφασης της Ευρ. Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με βάση την συμφωνία της Λισαβώνας.
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ παρακολουθεί από κοντά την διαδικασία, ξεκινώντας από την επίσκεψη στις Βρυξέλλες τον Οκτ 2010, συμμετέχοντας με ενημερώσεις στην διαβούλευση, μέχρι την απόφαση της 23-6-2011 του Ευρωκοινοβουλίου. Από την ανακοίνωση της Ευρ. Επιτροπής στις 29-6-2011, έως την επίσημη ανακοίνωση των νομοθετικών προτάσεων της Ευρ. Επιτροπής (12-10-2011) η ΠΕΝΑ έχει κάνει ένα μαραθώνιο 170 συνολικά ενημερωτικών συναντήσεων εφέτος με αντικείμενα της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής.
Στις 17-12-2011 η ΠΕΝΑ παρουσίασε την ανάγκη σύνταξης έκθεσης για την ΥΠΑΙΘΡΟ 2020 με στόχο να διαμορφωθεί μια πρόταση για την στρατηγική για την ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου και η απαραίτητη συγκλίνουσα θεσμική, τεχνική και οικονομική υποστήριξη από την πολιτεία.
Εν τω μεταξύ τέθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού για τον Τουρισμό Υπαίθρου, όπου κακώς ενσωματώνονται και οι αγροτουριστικές δραστηριότητες, ενώ σε κάποιο σημείο αναφέρεται ο όρος «αγροτουριστικές επιχειρήσεις». Η ΠΕΝΑ έχει εκφράσει δημόσια ότι δεν μπορεί να υπάρξει αγροτουριστική επιχείρηση. Η επιχείρηση που κάνει δραστηριότητες αγροτουρισμού είναι αγροτική επιχείρηση. Μπορεί όμως και πρέπει να νομοθετηθεί η Επιχείρηση Τουρισμού Υπαίθρου. Με όλο αυτό το μπέρδεμα μοιάζει να επιχειρείται η νομοθέτηση της υφαρπαγής του αγροτουριστικού αντικειμένου, και έτσι σιγά-σιγά οι αγρότες να αποστεωθούν από όλες τις επικερδείς συμπληρωματικές δραστηριότητες και να εξωθηθούν σε απλούς εργάτες γης.
Την Τετάρτη, 18 Ιαν 2012, στις 19.30, στο Επιμελητήριο Κιλκίς, η συνάντηση θα επικεντρωθεί στην Κοινή Γεωργική Πολιτική 2014-2020 και στις δυνατότητες διαφοροποίησης των προταθέντων νομοθετικών ρυθμίσεων, μέχρι το φθινόπωρο 2012, οπότε εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις, που θα επηρεάσουν τα αγροτικά τα επόμενα 7 χρόνια και ίσως και πολύ περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.