Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

«Είναι ευθύνη του Δήμου η θωράκιση του Πάικου»

Γράφει ο Χρήστος Δραγανίδης
Επικεφαλής ΠΑΙΟΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας ζητήσαμε να ψηφιστεί απόφαση με την οποία να δηλώνεται σαφώς και κατηγορηματικά ότι είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε μεταλλευτική επένδυση στο Πάικο αλλά και σε ολόκληρη περιοχή του Δήμου μας, και να καθορίσει τη χρήση γης αποκλειστικά για αγροτουριστικές υποδομές και έργα προστασίας και ανάδειξης του δασικού φυσικού περιβάλλοντος.
Στη συζήτηση η Δημοτική Αρχή αποκάλυψε τις προθέσεις της
- ζήτηση εγγράφως να ενημερωθεί αν θα υπάρχει ανταποδοτικό όφελος για το Δήμο,συνεπώς θεωρεί θετικό και πραγματοποιήσημη η επένδυσης που αφαρά την εξώρυξη μόλυβδου και χαλκού
- αρκέστηκε να θεωρήσει ότι δεν είναι βλαβερή η επένδυση αφού δεν υπάρχει εξώρυξη χρυσού αλλά μάλλον ωφέλιμη για τον τόπο
- απόφυγε την έκδοση σαφούς και κατηγορηματική απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που να αντιτίθεται σe οποιαδήποτε τέτοια επένδυση
Η δημοτική μας παράταξη κατέθεσε σχέδιο απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου , και ζήτησε την ψήφισή του ,η οποία είναι η παρακάτω
« Πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας ψήφισε ομόφωνα το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου 2012-14, μετά από μια διαδικασία διαβούλευσης και την εργασία επιστημονικής ομάδας. Με το σχέδιο αυτό καθορίστηκε και το αναπτυξιακό πλαίσιο μέσα από το οποίο θα δρομολογηθούν τα έργα και οι μελέτες σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου.
Για την περιοχή του Πάικου, επιλέχθηκε η ανάδειξη του εξαιρετικού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής με αγροτουριστικά έργα και υποδομές ήπιας μορφής, όπως ακριβώς περιγράφονται στο σχέδιο,και καθορίστηκε η χρήση γής με αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια.
Ωστόσο επειδή υπάρχει πρόθεση να αναπτυχθούν στο Πάικο επενδύσεις μη συμβατές με τη χρήση αυτή, όπως μεταλλευτικές και εξωρυκτικές αλλά και ενεργειακές, το Δημοτικό Συμβούλιο, με την παρούσα απόφαση , επιθυμεί να τονίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι αντιτίθεται σοβαρά σε οποιαδήποτε τέτοια χρήση από πλευράς της πολιτείας και δηλώσει ότι θα προασπίσει με κάθε τρόπο, την αειφόρο ανάπτυξη και το ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον το οποίο αποτελεί ανυπόστατο κομμάτι της ζωής των κατοίκων του.»
Δυστυχώς η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή,ούτε καν διαβάστηκε από τον πρόεδρο-πράγμα παράτυπο- και ζητήθηκε απλά η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής χωρίς να καθοριστεί το πλαίσιο λειτουργίας της, η αποστολή της αλλά και από ποιους θα αποτελείται..
Μετά από αυτά αναγκαστήκαμε να μην συμμετέχουμε στην επιτροπή αυτή διότι κρίνουμε ότι οι προθέσεις της Δημοτικής Αρχής δεν συμβαδίζει με το κοινό αίσθημα που επιβάλλει γρήγορες, ξεκάθαρες και σαφείς αποφάσεις που σχετίζονται με την θωράκιση του Πάικου και του φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου ,τις οποίες θα κληθεί να εφαρμόσει η επιτροπή αυτή.
Αντίθετα η δημοτική μας παράταξη θα συμμετέχει στην Συντονιστική Επιτροπή δημοτών και φορέων που έχει συσταθεί και θα εκπροσωπείται από τον Αθανασιάδη Ανέστη ,κάτοικο Αξιούπολης .
Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουμε κι εμείς με όλες μας τις δυνάμεις στην υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος, στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και στην αποτροπή της οποιασδήποτε προσπάθειας ανάθεσης μεταλλευτικών και εξωρυκτικών δραστηριοτήτων στην περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.