Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Κόσμημα για το Κιλκίς η νέα Πινακοθήκη της ΤΕΧΝΗΣ


Τα επαινετικά σχόλια ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας καθώς και όλων εκείνων που παρέστησαν στα εγκαίνια της νέας Πινακοθήκης της στο Μεταλλικό, απέσπασε την περασμένη Κυριακή η ΤΕΧΝΗ, ένας από τους πλέον δραστήριους Συλλόγους του Κιλκίς που μετρά σήμερα 31 γεμάτα χρόνια πλούσιας πολιτιστικής προσφοράς.  
Τα εγκαίνια έλαβαν χώρα το απόγευμα της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2011, σε μια λιτή μεν αλλά λαμπρή τελετή, παρουσία πλήθους κόσμου, τοπικών παραγόντων, καθώς και καλλιτεχνών, έργα των οποίων εκτίθενται στο νέο κτίριο κόσμημα της Πινακοθήκης της ΤΕΧΝΗΣ.Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι βουλευτές Γ. Φραγγίδης και Θ. Παραστατίδης, ο πολιτευτής ΝΔ Γ. Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χ. Γκουντενούδης, ο πρ. Βουλευτής Κιλκίς Σ. Τσιτουρίδης κ.α.  
Ομιλίες πραγματοποίησαν η Πρόεδρος του φορέα κ. Κική Παπαδοπούλου- Πάγκου, καθώς και ο Ιστορικός Τέχνης και Διευθυντής Πινακοθήκης της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Γιάννης Τσούτσας, ο οποίος και ανέλαβε την επιμέλεια της έκθεσης των έργων στο χώρο της Πινακοθήκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας. Την έναρξη λειτουργίας της Πινακοθήκης κήρυξε ο πρ. Υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος σε βιβλίο του με τίτλο “Αναζητώντας την Τέχνη. Περιφερειακές Πινακοθήκες”, κατατάσσσει την Πινακοθήκη της ΤΕΧΝΗΣ στις 20 καλύτερες της Ελλάδας.  

Ακολούθησε δρώμενο από μέλη της Θεατρικής Ομάδας της ΤΕΧΝΗΣ για την τέχνη της ζωγραφικής, βασισμένο σε κείμενο της ιστορικού Τέχνης Δήμητρας Μήττα και σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημιουργία Πινακοθήκης αποτέλεσε έναν από τους πρωταρχικούς στόχους που έθεσε ο φορέας με την ίδρυσή του το 1980. Και προς επίτευξη αυτού του σκοπού, καθιέρωσε την εξής σχέση: Κάθε καλλιτέχνης που εξέθετε έργα του στον χώρο του Συλλόγου έδινε τη δέσμευση ότι θα προσφέρει και κάποιο έργο του. Έτσι, στο πέρασμα του χρόνου η συλλογή της ΤΕΧΝΗΣ εμπλουτιζόταν συνεχώς και έφτασε σήμερα να αριθμεί πάνω από 350 έργα ζωγραφικής, όλων των τεχνοτροπιών, χαρακτικά, γλυπτά και κατασκευές, τα οποία ανήκουν σε καλλιτέχνες της μεταπολεμικής κυρίως περιόδου.  
Η Πινακοθήκη της ΤΕΧΝΗΣ ανεγέρθη στο Μεταλλικό, λίγα χλμ μόλις από την πόλη του Κιλκίς. Το οικόπεδο στο οποίο χτίστηκε, παραχωρήθηκε στην ΤΕΧΝΗ από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μ. Βρύσης-Μεταλλικού και από το Δήμο Κιλκίς, ενώ στις εργασίες κατασκευής της συμμετείχαν ανιδιοτελώς και πολλοί Κιλκισιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.