Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Λαϊκή Επιτροπή Πολυκάστρου προς Δήμαρχο Παιονίας: «Οργανωμένα δεν πληρώνουμε»

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ επιβάλλουν νέα αφόρητα χαράτσια για τους εργαζόμενους. Τα χρήματα αυτά πηγαίνουν στις τράπεζες και τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ο στόχος τους είναι να πτωχεύσει ο λαός, για να εξασφαλίσουν τα τεράστια κέρδη τους οι βαθύπλουτοι μεγάλοι επιχειρηματίες.
Σε όλους όσοι διακινούν τα εκβιαστικά διλήμματα δεν πρέπει απλά να τους γυρίσουμε την πλάτη. Αυτοί δεν ενδιαφέρονται για τους μισθούς. Δεν κόπτονται για τις συντάξεις. Αδιαφορούν για τα εκατομμύρια των ανέργων και τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις που έρχονται. Όλοι όσοι θέλουν να παρουσιάζουν τα δανεικά της τρόικας σαν πηγή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, δε δίνουν δεκάρα για τον εργαζόμενο που παλεύει να τα φέρει βόλτα, για τον άνεργο που φυτοζωεί, για το νέο και τη νέα που δεν έχουν μοίρα στο αύριο. Τρανή απόδειξη για όλα τα παραπάνω, οι τελευταίες εξελίξεις στην Βουλή και οι εκβιασμοί απέναντι στον ελληνικό λαό.
«Γιατί αρνούμαστε να πληρώσουμε» Δεν πληρώνουμε το χαράτσι, γιατί το υστέρημά μας θα πάει κάβα στο επόμενο χαράτσι που θα ακολουθήσει. Τα χαράτσια δεν έχουν τέλος. Το τάισμα στο μεγάλο κεφάλαιο είναι απαραίτητο για την αναιμική ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας.
Γιατί οι εργατικές λαϊκές οικογένειες πλήρωσαν, όλα τα προηγούμενα χρόνια, την ανάπτυξη του συστήματος και δεν θα πληρώσουν τώρα και την κρίση τους.
Γιατί η λεγόμενη εισφορά για τους άνεργους κατευθύνεται στην επιδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων και πολυεθνικών, για προγράμματα 5μηνης απασχόλησης με μισθούς πείνας, χτυπώντας τις εργασιακές σχέσεις.
Δεν πληρώνουμε, όχι γιατί η φορολογία είναι αντισυνταγματική και παράνομη, αλλά γιατί μας έχουν ξεζουμίσει για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.
Δεν πληρώνουμε γιατί σε λίγο διάστημα θα εξαντληθούν και οι τελευταίες πενιχρές αποταμιεύσεις. Δεν αντέχουμε. Δεν πάει άλλο.
Δεν πληρώνουμε το τέλος επιτηδεύματος που θα κλείσει τη μικρή επιχείρηση για να κυριαρχήσουν τα μονοπώλια.
«Δεν πληρώνουμε γιατί δεν μπορούμε» Δε θα πληρώσουμε για να μην πτωχεύσει η χώρα. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν ήδη πτωχεύσει. Να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός.
Έχει κηρύξει ήδη στάση πληρωμών το κράτος. Κρατάει από τις συντάξεις, κρατάει από το μισθό, δε δίνει το εφάπαξ.
Οι εργάτες έχουν χάσει τον τελευταίο χρόνο 3 μισθούς από την ακρίβεια και το πετσόκομμα.
Αποφασίσαμε να μην πληρώσουμε το ΝΕΟ χαράτσι που η κυβέρνηση αποφάσισε με το τιμολόγιο της ΔΕΗ.
Υπερασπιζόμαστε κάθε σπίτι που θα τολμήσουν να κόψουν το ρεύμα .
Με κάθε μέσο να αποτραπεί και αυτό το βάρβαρο μέτρο που μας γυρίζει στο Μεσαίωνα
Καλούμε τον Δήμαρχο να σταθεί με όλες του τις υπηρεσίες δίπλα στους δημότες, όπως ήδη έπραξαν άλλοι συνάδελφοι του, προσφέροντας σε όσους το επιθυμούν κάθε μορφή στήριξης, ώστε να αποτραπεί η διακοπή παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος σε συνδημότες μας, οι οποίοι έχουν αδυναμία εξόφλησης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος ή αρνούνται να καταβάλλουν και αυτό το άδικο χαράτσι.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.