Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας για δημοτικό συμβούλιο της 17 Νοεμβρίου 2011

"Συνάδελφοί, Συναδέλφισσες,
Σαν σήμερα στις 17 Νοέμβρη του 1973 έγινε η εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στον ζυγό της αμερικανόδουλης Χούντας για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία».
Μια εξέγερση που βάφτηκε με αίμα για να αποκτήσουμε το δικαίωμα σήμερα να μιλάμε για Ελευθερία και Δημοκρατία. Την σημερινή μέρα, αποτίει φόρο τιμής σύσσωμος ο ελληνικός λαός με εκδηλώσεις κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων ηρώων, φοιτητών και του λαού που συμμετείχε στην εξέγερση την μέρα εκείνη. Την μέρα αυτή αποτίνουν φόρο τιμής και τα πολιτικά κόμματα της χώρας μας.
Αυτήν τη μέρα, δυστυχώς και «ατυχώς», επέλεξε ο Δήμος μας να πραγματοποιήσει το Συμβούλιο του. Επειδή θέλω να πιστεύω πως η απόφαση αυτή δεν είχε σκοπιμότητα, έγκαιρα επικοινώνησα τηλεφωνικά (το Σάββατο 12/11) με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον κ. Σαμαρά και τον κάλεσαν αλλάξει την ημερομηνία του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί θεωρώ πως είναι προσβολή για τους πεσόντες νεκρούς ήρωες, φοιτητές και λαό που αγωνίστηκαν για Ελευθερία και Δημοκρατία.
Επειδή σήμερα το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, με μια οικονομική κρίση που μαστίζει τη λαϊκή οικογένεια, που κατακρεουργεί όλα τα δικαιώματα του λαού, με μια μαύρη συγκυβέρνηση κατοχής που επιβάλλεται από την Κομισιόν, το Δ.Ν.Τ. και το μνημόνιο, είναι υποχρέωση όλων μας, να τιμούμε τη μέρα αυτή.
Για μένα προσωπικά, τέτοια γεγονότα αποτελούν στάση ζωής και θα είμαι στο δρόμο του αγώνα, μέσα από τα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται και στη Θεσσαλονίκη, για να αποτίνω με την παρουσία μου ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες πεσόντες νεκρούς της 17 Νοέμβρη 1973 και δεν θα συμμετάσχω στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σας καλώ όλους, με το αίσθημα ευθύνης που διακρίνει τον καθένα, να μη πραγματοποιηθεί την μέρα αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί αμαυρώνει τη μνήμη των πεσόντων ηρώων.
Να αποτίνει ο Δήμος μας φόρο τιμής (έστω και με σιγή ενός λεπτού) και να πάμε σε Δημοτικό Συμβούλιο σε άλλη ημερομηνία μέσα στον Νοέμβρη.
Σε άλλη περίπτωση ο καθένας μας αναλαμβάνει την ευθύνη της πράξης του."
Με τιμή,
Άκης Οργαντζής
Δημοτικός Σύμβουλος της «Λαικής Συσπείρωσης Παιονίας» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.