Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Εξαιρετική η παράσταση "Ουτοπίξ– μια ματιά στον Αριστοφάνη»

Την μουσικοθεατρική παράσταση «Ουτοπίξ – μια ματιά στον Αριστοφάνη» σε κείμενα και σκηνοθεσία Θωμά Βελισσάρη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χθες το βράδυ οι Κιλκισιώτες στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Η παράσταση που ανέβασαν μέλη του θεάτρου Τέχνης της Θεσσαλονίκης "Ακτίς Αελίου" ήταν πραγματικά εξαιρετική, με σπουδαίες ερμηνείες από νέα ταλαντούχα παιδιά, που κατάφερε να συνεπάρει το κοινό και να μιλήσει στην καρδιά του.Το κείμενο ήταν μια σύνθεση βασισμένη στους Αχαρνής, τη Λυσιστράτη και τις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, συνδυασμένη με πρωτότυπα κείμενα που αφορούν στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Το μουσικό μέρος στηρίζεται στο έργο του Διονύση Σαββόπουλου «Αχαρνής – Ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια» και σε επιλογές από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.
Έπαιξαν οι: Θωμάς Βελισσάρης, Δημήτρης Δημητρακόπουλος, Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Δανάη Τίκου.
Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό, ενώ η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.
Την παράσταση παρουσίασαν στο Κιλκίς το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κιλκίς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.