Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ Έκτος με μεγάλη εμφάνιση ο Γ. Παπαδόπουλος Τερμάτισαν οι Σαρίδης,Δελόγλου, Μισαηλίδης & Σιδηρόπουλος

Με  τη μεγαλοπρέπεια που του αξίζει έγινε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου ο 29ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Σε μια ιστορική διοργάνωση με πολύ μεγάλο αριθμό συμμετοχής με πάνω από 16.000 δρομείς να τρέχουν σε όλες τις αποστάσεις και να τερματίζουν σε ένα γιορτινό αλλά κρύο, λόγω του καιρού, Παναθηναϊκό Στάδιο. Σε ένα εορταστικό κλίμα χιλιάδες δρομείς έδωσαν το παρών αλλά και μερικές ακόμα χιλιάδες Ελλήνων και που όχι μόνο πήγαν, πάρα το τσουχτερό κρύο, στο Καλλιμάρμαρο αλλά βρέθηκαν και σε όλο το μήκος της διαδρομής στέλνοντας ένα ελπιδοφόρο μήνυμα που είχε αρκετούς παραλήπτες αλλά και μηνύματα Ειρήνης και Αγάπης όπως θα ήθελε και ο Γρηγόρης Λαμπράκης.
Ο καιρός αν και δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός για Μαραθώνιο , μιας που ο δυνατός άνεμος και το τσουχτερό κρύο σίγουρα δυσκόλεψε τις προσπάθειες όσων αγωνίστηκαν, μάλλον “ζόρισε” περισσότερο τους χιλιάδες των θεατών που πήγαν να συμπαρασταθούν στις προσπάθειες των δρομέων.
Ο ΓΑΣ Κιλκίς συμμετείχε στη μεγάλη αθλητική γιορτή του μαραθωνίου με πέντε αθλητές για πρώτη φορά στην ιστορία του και ευτύχησε να δει τον πρωταθλητή του και έναν από τους καλύτερους Έλληνες στην απόσταση τα τελευταία χρόνια τον Γιάννη Παπαδόπουλο , να τερματίζει στην 6η θέση του Πανελληνίου πρωταθλήματος και στην 12η της γενικής κατάταξης με επίδοση 2 ώρες 36'.05 προσφέροντας στον ΓΑΣ Κιλκίς αλλά και στον αθλητισμό του νομού μία τεράστιας σημασίας διάκριση.
Αρκετά πίσω από τον πρωταθλητή Γιάννη Παπαδόπουλο τερμάτισαν και οι υπόλοιποι αθλητές του συλλόγου που έλαβαν μέρος στον Μαραθώνιο , δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν έκαναν πολύ αξιόλογη για τις δικές τους δυνατότητες εμφάνιση.
Ο Αντώνης Σαρίδης τερμάτισε στην 1563η θέση με επίδοση 3 ώρες 49'31'' που είναι ατομικό του ρεκόρ στην κλασσική διαδρομή ακριβώς πίσω του ήταν στην 1564η ο Στέλιος Δελόγλου με 3 ώρες 49'39'' κάνοντας κι αυτός μια εξαιρετική εμφάνιση. Ο Φίλιππος Μισαηλίδης ήταν 118ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και 2030ος στην γενική κατάταξη με 3 ώρες 58'25 στον πρώτο του μαραθώνιο, ενώ ο Λάζαρος Σιδηρόπουλος με 4 ώρες 20'13'' ήταν 2961η θέση.
Στα μικρότερα αγωνίσματα ξεχώρισε η συμμετοχή του κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών. Δρομείς κάθε ηλικίας έτρεξαν είτε στα 5 είτε στα 10 χλμ δημιουργώντας ένα ευχάριστο και διαφορετικό κομφούζιο στους δρόμους της πόλης. Γονείς, παιδιά, παρέες, οικογένειες έτρεξαν τον αγώνα και ήρθαν πιο κοντά στο τρέξιμο ενώ έζησαν τη χαρά του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Η δεκαεξάχρονη βαδίστρια του ΓΑΣΚ Ευρυδίκη Ασημακίδου αγωνίστηκε στα 5000 μ και τερμάτισε στην 11 η θέση (μεταξύ 1468 που τερμάτισαν) με επίδοση 23'37'' που είναι και ατομικό της ρεκόρ σε δημόσιο δρόμο.
Ο προπονητής του ΓΑΣ Κιλκίς Φίλιππος Μισαηλίδης δήλωσε μετά τους αγώνες “Είμαι πολύ χαρούμενος για την παρουσία του Γ.Α.Σ. Κιλκίς στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο και την άξια εκπροσώπηση της πόλης μας. Είναι μία πολύ μεγάλη διοργάνωση κι αυτό φαίνεται από τον αριθμό των συμμετοχών καθώς και από το γεγονός πως άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται για να συμμετάσχουν σε αυτή την γιορτή του κλασικού αθλητισμού. Είχαμε μία πολύ μεγάλη επιτυχία με την κατάληψη της 6ης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του μαραθωνίου από τον πρωταθλητή μας Γιάννη Παπαδόπουλο, το οποίο σημαίνει ότι θα εκπροσωπήσει την χώρα μας και την πόλη μας-τον σύλλογό μας σε κάποια διεθνή διοργάνωση. Οι δύο έμπειροι μαραθωνοδρόμοι του συλλόγου, Αντώνης Σαρίδης και Στελιος Δελόγλου πρόσθεσαν ακόμη έναν τερματισμό σε χρόνο κάτω από 4 ώρες στο ενεργητικό τους ενώ είχα κι εγώ την χαρά να βιώσω την εμπειρία ενός μαραθωνίου και μάλιστα στην κλασική διαδρομή. Ακόμη, είχαμε την παρουσία της 15χρονης Ευρυδίκης Ασημακίδου στον αγώνα των 5χμ. όπου διακρίθηκε για μία ακόμη φορά με την κατάληψη της 11ης θέσης ανάμεσα στις γυναίκες όλων των κατηγοριών και της 4ης στην κατηγορία της (15-18). Θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση του συλλόγου για την στήριξη στην προσπάθειά μας να καλλιεργήσουμε τα αγωνίσματα αντοχής στον Γ.Α.Σ. Κιλκίς και να ευχηθώ καλή συνέχεια και νέες επιτυχίες στους αθλητές μας.”
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής των αγώνων για την ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς Γιάννης Παπαδόπουλος δήλωσε για τον αγώνα του :”Δεν ήμουν και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση φέτος. Η προετοιμασία δεν ήταν ιδανική αφού λόγω δουλειάς και ενός μικροτραυματισμού έχασα έδαφος. Την εβδομάδα έκανα μέσο όρο 130 χιλιόμετρα. Στον αγώνα στόχος ήταν να πλησιάσω ή να καταρρίψω την καλύτερή μου επίδοση που είχα από τον Απρίλη του 2010 στη Βοστώνη (2:34:54) και αν τα καταφέρω να πάρω μια καλή θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Ξεκίνησα μέσα στο στόχο μου, δηλαδή να περάσω το πρώτο μισό σε 1:15-1:16. Μαζί μου είχα μέχρι εκείνο το σημείο τον Απόστολο Τσιανάκα και ήμασταν στην 8-9 θέση του πανελληνίου πρωταθλήματος. Μπροστά μας ο Λάμπρος Ζάραγκας (έμπειρος δρομέας και πρωταθλητής του μαραθωνίου) είχε πάρει διαφορά 1-2 λεπτά, αλλά διατηρούσαμε οπτική επαφή. Μετά τα μισά ο Τσιανάκας υποχώρησε και μέχρι το τέλος της κούρσας έμεινα μόνος. Στο 30ο χλμ η διαφορά μου με τον Ζάραγκα ήταν στο 1,5 λεπτό και εγώ παρέμενα στην 8η θέση. Αλλά τα πόδια μου άρχισαν να σφίγγουν επικίνδυνα. Φοβήθηκα μήπως πάθω κράμπες όπως πέρσι που αναγκάστηκα να εγκαταλείψω την κούρσα. Πίσω δεν κινδύνευα από άλλους δρομείς γι' αυτό αποφάσισα να μη ρισκάρω και να κρατήσω σταθερό ρυθμό. Στο 35ο χλμ πέρασα τον Δημήτρη Τσιούνη που αργότερα εγκατέλειψε με κράμπες, ενώ την κούρσα άφησε και ο Δήμος Μαγγίνας που προπορευόταν. Τερμάτισα τελικά 6ος στο πανελλήνιο (12ος στη γενική κατάταξη από τους 8.500 δρομείς που έτρεξαν στον μαραθώνιο) σε 2:36:05 (σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ανεπίσημα αποτελέσματα).
Ο χρόνος ήταν λίγο πιο πάνω από το ατομικό μου ρεκόρ, αλλά η θέση ήταν ό,τι πιο σημαντικό και ό,τι καλύτερο έχω πετύχει ποτέ σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Σε πανελλήνια πρωταθλήματα άλλωστε πιο πολύ μετράει η θέση απ' ότι η επίδοση. Στόχος τώρα είναι ένα καλό πλασάρισμα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου τον Φεβρουάριο.”

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.