Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Στις 680.000 ευρώ το έλλειμμα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κιλκίς

Ενημέρωση επί διαφόρων εκκρεμών οικονομικών θεμάτων του Δήμου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς που έλαβε χώρα την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011.
Ειδικότερα, πριν τη συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας ενημέρωσε το σώμα για την πορεία της έρευνας στην υπόθεση της κλοπής που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Χέρσου ακριβώς πριν την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής. Όπως είπε, η υπόθεση δεν μπορεί να εξιχνιαστεί καθώς η Αστυνομία επικαλείται έλλειψη στοιχείων.
Για το έλλειμμα στους παιδικούς σταθμούς, ο Δήμαρχος Κιλκίς βασιζόμενος σε αναφορά του Οικονομικού Επιθεωρητή που ερευνά την υπόθεση, υπογράμμισε ότι το ταμειακό έλλειμμα στο Νομικό Πρόσωπο μόνο κατά την περίοδο από 2006 έως 2010 ανέρχεται στις 680.000 ευρώ περίπου, το οποίο με τις προσαυξήσεις θα φτάσει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Το ποσό αυτό όπως προσέθεσε αφορά στις τακτικές επιχορηγήσεις και δεν αγγίζει καθόλου τα τροφεία. Συνεχίζοντας σε σκληρό τόνο, τόνισε ότι σκοπός της δημοτικής αρχής είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης και η απόδοση ευθυνών εκεί όπου πραγματικά ανήκουν.
Σε σχέση με το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, και απαντώντας στην Επιτροπή Πολιτών Γαλλικού και στον εκπρόσωπό τους που έλαβε το λόγο για να εκφράσει τη διαμαρτυρία τους για το χαράτσι αλλά και να ζητήσει από το δημοτικό συμβούλιο να προβεί σε σειρά ενεργειών (όπως παροχή πληροφοριών για το πως οι πολίτες μπορούν να πληρώνουν μόνο τον λογαριασμό της ΔΕΗ σε ATM, έκδοση εξωδίκων και νομική υποστήριξη), ο Δήμαρχος Κιλκίς εξέφρασε τη θέση ότι η δημοτική αρχή είναι υπέρ του να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις ώστε να αρθούν οι όποιες αδικίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπει στην λογική του να κατευθύνει τους πολίτες να μην πληρώσουν. Εξάλλου, όπως προσέθεσε, οι αλλαγές από πλευράς κυβέρνησης στο θέμα είναι συνεχείς, ενώ εκκρεμεί και νέα υπουργική απόφαση για την αντιμετώπιση των λαθών στους λογαριασμούς και τις εξαιρέσεις από το ειδικό τέλος.
Μεταξύ άλλων το δημοτικό συμβούλιο στην πολύωρη συνεδρίασή του, αποφάσισε:
-Την παροχή ασφαλιστικής κάλυψης με χρόνο ισχύος τους 12 μήνες για τα αυτοκίνητα και τα μηχανήματα έργων του Δήμου Κιλκίς (κατά πλειοψηφία). Ειδικότερα, για την ασφάλιση των 72 οχημάτων του νέου Δήμου Κιλκίς έγινε φέτος για πρώτη φορά πρόχειρος διαγωνισμός (ενώ μέχρι πέρσι γίνονταν απευθείας αναθέσεις) με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, στον οποίο ανάδοχος κρίθηκε η εταιρεία INTERLIFE ΑΑΕΓΑ με τιμή προσφοράς 36.000 ευρώ.
Το ποσό αυτό μάλιστα όπως εκτιμήθηκε, είναι προς όφελος του νέου δήμου, καθώς για την ασφάλιση λιγότερων αμαξιών (που δεν είχαν ασφαλιστεί καθόλου το 2010) και οι επτά Δημοτικές Ενότητες του νέου καλλικρατικού δήμου Κιλκίς δαπάνησαν πέρσι στο σύνολό τους 39.600 ευρώ (τα στοιχεία προκύπτουν από τους απολογισμούς των πρώην δήμων του Κιλκίς οι οποίοι και εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο).
Παράλληλα όμως, όπως τονίστηκε, και η ίδια η διαδικασία του διαγωνισμού είναι προς το συμφέρον του Δήμου, καθώς τον προφυλάσσει από φαινόμενα διπλοασφαλισμένων αυτοκινήτων που διαπιστώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.
Συν τοις άλλοις, η εν προκειμένω εταιρεία εκπροσωπείται στα όρια του δήμου Κιλκίς (από το ασφαλιστικό γραφείο Αβραμίδη) και όχι το αντίθετο όπως ανακριβώς αναφέρθηκε από δημοτικούς συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση.
-Την έγκριση του Στρατηγικού Σχεδίου Δήμου Κιλκίς, που παρά τη γενική διαπίστωση ότι προηγήθηκε εξαιρετική δουλειά στο πλαίσιο κατάρτισής του, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Την παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου έκανε ο εξωτερικός σύμβουλος και συντονιστής του έργου κ. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης.
-Να συναινέσει για την παραχώρηση εκτάσεων σε Εκκλησιαστικά Συμβούλια Ιερών Ναών της Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου (κατά πλειοψηφία). Παρών στη συνεδρίαση ως εκπρόσωπος της Μητρόπολης ήταν ο π. Επιφάνειος, ο οποίος λαμβάνοντας το λόγο και απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους, τόνισε ότι οι εν λόγω παραχωρήσεις εκτάσεων ζητούνται από το δημοτικό συμβούλιο για τη νομιμοποίηση των κτισμάτων των εκκλησιών που στην πλειοψηφία τους είναι παράνομα και αυθαίρετα και δεν αφορούν την παραχώρηση νέων οικοπέδων.
-Την έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας του Σπηλαίου Λόφου Αγίου Γεωργίου (ομόφωνα) με τον οποίο ρυθμίζονται ζητήματα όπως το ωράριο λειτουργίας, υποχρεώσεις επισκεπτών κατά την είσοδό τους στον χώρο, θέματα ασφάλειας, κ.α.
-Την τροποποίηση της υπ. 265/2011 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί καθορισμού ύψους τροφείων Παιδικών - Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κιλκίς και κριτήρια επιβολής για το σχολικό έτος 2011-2012 (ομόφωνα). Ειδικότερα, με τη νέα του απόφαση το δημοτικό συμβούλιο απαλλάσσει από την μηνιαία καταβολή τροφείων τους πολύτεκνους γονείς ανεξαρτήτου εισοδήματος με την προϋπόθεση ότι ο γονέας έχει την επιμέλεια των παιδιών, γεγονός που να πιστοποιείται με δικαστική απόφαση ή άλλο δημόσιο έγγραφο (εφόσον πρόκειται για διαζευγμένους γονείς) και του οποίου η πολυτεκνία να αποδεικνύεται με πιστοποιητικό πολυτεκνίας.
-Την συγκρότηση επιτροπής για την προετοιμασία των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης του Κιλκίς. Στην Επιτροπή όπως αποφασίστηκε, θα συμμετάσχουν σε πρώτη φάση ως μέλη ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Ο.Ν.Γ.Α. κ. Αμανατίδης Αναστάσιος και οι επικεφαλής των τριών δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Στην Επιτροπή θα μπορούν να συμμετάσχουν και άλλες προσωπικότητες που μπορούν να συνεισφέρουν λόγω της επιστημονικής κατάρτισής τους.
-Την διακοπή και επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών προνοιακών επιδομάτων ύψους 62.444.80 ευρώ σε άμεσα ή έμμεσα δικαιούχους, για τους οποίους μετά από έλεγχο που διενήργησε το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου διαπιστώθηκε ότι ελάμβαναν τα επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται (ομόφωνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.