Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Περιοδεία του Προέδρου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτη Κουβέλη στο Νομό Κιλκίς το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η περιοδεία του προέδρου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτη Κουβέλη στο Νομό Κιλκίς το περασμένο Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011. Πρώτος σταθμός της περιοδείας, το Πολύκαστρο. Εκεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, συνοδευόμενος από ομάδα μελών και φίλων του κόμματος, είχε την ευκαιρία να περπατήσει στο εμπορικό κέντρο της πόλης και να επικοινωνήσει με κατοίκους. Στη συνέχεια μετέβη στο Δημαρχείο όπου τον υπεδέχθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Γκουντενούδης και ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Α. Λαπόρδας, συνοδευόμενοι από Αντιδημάρχους. Ο Δήμαρχος κ. Λαπόρδας παρέδωσε στον κ. Κουβέλη υπόμνημα με τα σοβαρότερα αιτήματα του Δήμου, για τα οποία ενημερώθηκε και προφορικά τόσο από τον Δήμαρχο, όσο και από τον Αντιπεριφερειάρχη. Ο κ. Κουβέλης υποσχέθηκε να προβεί στις δέουσες πολιτικές ενέργειες προκειμένου να συνδράμει στην επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων της περιοχής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον Δήμαρχο και από τον Αντιπεριφερειάρχη για το προωθούμενο, από πλευράς Υπουργείου Ανάπτυξης θέμα της εξόρυξης χρυσού από περιοχή του όρους Πάικου ερήμην της τοπικής κοινωνίας.
Για το θέμα αυτό ο κ. Κουβέλης δήλωσε ενημερωμένος και διατεθειμένος να αξιοποιήσει την όποια κοινοβουλευτική δυνατότητα διαθέτει η ΔΗΜΑΡ προκειμένου να αποτραπεί μια επένδυση που θα βλάψει το περιβάλλον και την κοινωνία.
Ακολούθησε συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ, μετά το τέλος της οποίας, άκουσε τα δίκαια αιτήματα αντιπροσωπείας των εργαζομένων «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» του νομού Κιλκίς.
Για το τελευταίο θέμα δήλωσε συμπαραστάτης και αλληλέγγυος προς τα δίκαια αιτήματα των εν λόγω εργαζομένων που κινδυνεύουν να απολυθούν μετά την Πρωτοχρονιά του 2012 με ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο στους ίδιους και στις οικογένειές τους, όσο και σε εκατοντάδες ανήμπορους ηλικιωμένους που απολαμβάνουν σήμερα των πολύτιμων υπηρεσιών του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
Η περιοδεία στο Πολύκαστρο ολοκληρώθηκε με πολιτική ομιλία στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης.
Το απόγευμα μετέβη στο Κιλκίς όπου επισκέφθηκε τους προέδρους του Εργατικού Κέντρου και Ε.Β.Ε.Κιλκίς κ.κ. Ιωαννίδη και Τονικίδη και τον Δήμαρχο της πόλης κ. Ε. Μπαλάσκα.
Μετά τις παραπάνω επισκέψεις, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκφώνησε πολιτική ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο του Κιλκίς.
Στις ομιλίες του σε Πολύκαστρο και Κιλκίς ο κ. Κουβέλης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι: «…Η Ελλάδα χρειάζεται άλλους συσχετισμούς, άλλες πολιτικές και άλλο δρόμο. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέτυχε στα έσοδα να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή, στις δαπάνες να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, στην ανάπτυξη να αξιοποιήσει τους πόρους του ΕΣΠΑ, στη ρευστότητα της αγοράς να φθάσουν στις επιχειρήσεις οι εγγυήσεις που έδινε στις τράπεζες, στην απόδοση του δημόσιου τομέα να πετύχει την αναδιοργάνωση και την αύξηση του παραγόμενου έργου, στις τιμές των προϊόντων να καταπολεμήσει τις υπερτιμολογήσεις των καρτέλ… Η Δημοκρατική Αριστερά έχει τη δική της πρόταση στον αγώνα σωτηρίας της χώρας. Πιστεύει ότι ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός για τη διάσωση της χώρας με νέες διαδικασίες και άλλες πολιτικές. Ένας δρόμος που θα ανταποκρίνεται στην απαίτηση το ελληνικό κράτος να υπάρξει με την κοινωνία όρθια, θα απαντά στις άμεσες ανάγκες και θα στηρίζει μια συντεταγμένη κοινωνική προσαρμογή, θα κινητοποιεί τις κοινωνικές δυνάμεις της εργασίας, του πολιτισμού, των λειτουργημάτων και της υγιούς επιχειρηματικότητας και τέλος θα οδηγεί σε μια ανάπτυξη νέου τύπου….Υποστηρίζουμε σταθερά ότι κύριος στόχος πρέπει να είναι η ανάταξη της χώρας και η παραμονή της στην ευρωζώνη. Η επιλογή μας αυτή γίνεται χωρίς αμφισημίες και με δεδομένη τη διαφωνία μας με τις πολιτικές του διδύμου του γαλλογερμανικού άξονα….Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή αναποτελεσματικών πολιτικών με έντονες αντικοινωνικές συνέπειες όπως αύξηση ανεργίας, λουκέτα στην αγορά, διαβίωση μεγάλου τμήματος του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας και ύφεση. Τέτοιες πολιτικές, μεταξύ άλλων είναι, η αύξηση των έμμεσων φόρων, η παράνομη επιβολή νέου δυσβάστακτου τέλους ακινήτων ή αλλιώς «χαράτσι» και η σύνδεσή του με το δημόσιο αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας, η εφεδρεία που χώρια από το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που θα δημιουργήσει δεν έχει ακόμα υπολογιστεί το δημοσιονομικό της όφελος, η οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων και άλλων μέτρων στο πλαίσιο της πολιτικής του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου που αποδείχθηκαν εντελώς αποτυχημένες, η μείωση των κοινωνικών δαπανών κ.ά….».


























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.