Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η αποστροφή «είστε εκτός θέματος» έγινε ο φερετζές της λογοκρισίας

"Στον παραπάνω τίτλο αξίζει να προστεθούν και οι αιτιάσεις «δεν το προβλέπει ο κανονισμός» και οι συνεχείς διακοπές κατά τη διάρκεια τοποθετήσεων των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης από συμβούλους της πλειοψηφίας. Καταγγέλλουμε στο λαό του Κιλκίς την άκρως αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά της προέδρου του ΔΣ και του δημάρχου, καθώς και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που ανέχτηκαν τέτοιες συμπεριφορές. Τα πράγματα έχουν ως εξής.
Στην 21η συνεδρίαση του ΔΣ στις 24/11/2011 κατά τη συζήτηση των θεμάτων προ ημερησίας διάταξης η Λαϊκή Συσπείρωση, καθώς επίσης και εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων, έβαλε το ζήτημα της υπεράσπισης από πλευράς του δήμου αυτών που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ αλλά και αυτών που έχουν αλλά το θεωρούν παράνομο για το λαό (τονίζεται όχι το ηλεκτρικό ρεύμα) και κατατέθηκε σχετικό σχέδιο απόφασης, το οποίο μοιράστηκε και σε εκπροσώπους του τοπικού τύπου. Η απάντηση του δημάρχου κινήθηκε στα όρια του τετριμμένου περί σπέκουλας και ότι δεν μπορούμε να ωθήσουμε το λαό στην παρανομία, συντασσόμενος έτσι με την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και κόμμα του Καρατζαφέρη. Αλήθεια κε δήμαρχε, είναι θέμα τυπικής νομιμότητας ένα χαράτσι το οποίο επιβάλλεται στο λαό για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων αποκλειστικά μονοπωλιακών ομίλων; Έχετε κάποιο κριτήριο αξιολόγησης για το θέμα της ηθικής νομιμότητας; Είναι η αδυναμία σας να τοποθετηθείτε ουσιαστικά επί του θέματος και για αυτό διαστρεβλώνετε τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσής; Τα ερωτήματα που τίθενται έχουν να κάνουν με την αποστροφή του ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είναι ενάντια σε όλα τα χαράτσια θέλοντας να τσουβαλιάσει τους φόρους που μπαίνουν – όσοι μπαίνουν – στο μεγάλο κεφάλαιο σε σχέση με αυτούς που επιβάλλονται στα λαϊκά στρώματα. Η θέση μας είναι κρυστάλλινη και δημοσιεύθηκε σε δελτίο τύπου που αφορούσε το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο (20ο).
Αναφορικά με τη στάση της προέδρου του ΔΣ. Η κα πρόεδρος επικαλούμενη τον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ, δεν μας έδωσε χρόνο 1 λεπτού να απαντήσουμε στη διαστρέβλωση των θέσεων μας από τον δήμαρχο. Μέχρι εκεί όλα καλά, αφού έτσι λέει ο κανονισμός! Όμως, καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης σε άλλες περιπτώσεις δεν τίμησε ανάλογα τον κανονισμό. Ποιο συγκεκριμένα, δεν συγκροτούσε λίστα ομιλητών, άφηνε να μιλήσουν κάποιοι παραπάνω από τον χρόνο που τους αναλογούσε, έδινε δικαίωμα για τρίτη τοποθέτηση σε εξωθεσμικούς και την ίδια στιγμή στερούσε το δικαίωμα από δημοτικό σύμβουλο. Γίνεται αναφορά σε όλα αυτά όχι για το γεγονός ότι δεν εφαρμόστηκε ο κανονισμός ή επειδή δεν θέλουμε να ακούγονται φωνές εκεί μέσα (απεναντίας ο κανονισμός είναι αντιδραστικός και αντιδημοκρατικός και έχει σαν στόχο να μη γίνεται ουσιαστική συζήτηση) αλλά για να τονιστεί ότι οι «εκτροπές» αυτές επιτρέπονταν σε όλους εκτός από τους εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης; Οι τιμητές της δημοκρατίας, των πλειοψηφιών και της υπεράσπισης θεσμών και νόμων δεν φάνηκε να έχουν αντανακλαστικά, για αυτό άλλωστε και διέκοπταν τοποθετήσεις. Ή μήπως οι ταγοί και υπηρέτες του συστήματος δεν μπορούν και δεν πρέπει να αφήσουν να ακουστούν ενοχλητικές φωνές;
Σε ότι έχει να κάνει με την αποστροφή «είστε εκτός θέματος» μας είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούμε αλλά και να δεχθούμε ότι η συζήτηση ενός θέματος θα περιορίζεται στην έκταση που θα ήθελε να πάρει η πρόεδρος του ΔΣ ή ο δήμαρχος, μην αφήνοντας έτσι να συζητηθεί ένα θέμα σε όλες του τις διαστάσεις. Θα ήταν πολύ βολικό για την δημοτική αρχή να επιτρέπαμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Από τα γεγονότα της συνεδρίασης του ΔΣ οι εργαζόμενοι και τα σύμμαχα λαϊκά στρώματα οφείλουν να αντλήσουν πείρα προκειμένου να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους πιο αποτελεσματικά. Να γίνει κατανοητό ότι μέσα στα συμβούλια δεν υπάρχει διάθεση και θέληση να λυθούν προβλήματα επί της ουσίας. Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στην απεργία της 1ης Δεκέμβρη μαζί με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ είναι η αρχή. Οφείλει ο καθένας μας να συνδράμει στο μέτρο που του αναλογεί για την όσο το δυνατό μαζικοποιήση του εργατικού λαϊκού κινήματος."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.