Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Τεταμένο το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ ενόψει ψήφισης του πολυνομοσχέδιου

Γι άλλη μια φορά το εσωκομματικό πεδίο στο κυβερνών κόμμα εμφανίζεται τεταμένο, ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχέδιου-σκούπα για τα εργασιακά, το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή με διαδικασία-εξπρές, την ερχόμενη Πέμπτη. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απειλούν να το καταψηφίσουν ή να αποχωρήσουν, ενώ κλαδικές παρατάξεις της κυβερνητικής ΠΑΣΚΕ ανεξαρτοποιούνται από το κόμμα.
Και ...πάνω στη σύγχυση, η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε ότι πριν 30 χρόνια το κόμμα κέρδιζε για πρώτη φορά βουλευτικές εκλογές υποσχόμενο ότι "θα μείνει στις επάλξεις για τη νέα Ελλάδα που θα τη διαφεντεύει ο λαός της"! 


Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Αριστερή Πρωτοβουλία ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων: "Η χώρα βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις με την τρόικα να απειλεί, να απαιτεί και να διαμορφώνει συνθήκες ενός σύγχρονου μεσαίωνα, με τους εργαζόμενους να οδηγούνται σε μαζική φτώχεια, τον δημόσιο πλούτο να εκποιείται σε τιμή ευκαιρίας και την Ελλάδα να βρίσκεται αντιμέτωπη με ενός νέου τύπου κατοχή” τονίζει και σημειώνει “πως το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπο με μια πρωτόγνωρη κρίση ιδεολογίας, πολιτικής, στρατηγικής αλλά και οργανωτική, με φανερά τα σημάδια της αποσυσπείρωσης και της διάλυσης”. Παράλληλα τονίζει ότι “η ηγετική ομάδα στην κυβέρνηση και το κόμμα, ενισχυμένη με νεόκοπους πολιτικούς, με ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις, στοχοποιούν τα μέλη και τα στελέχη του κινήματος, προσπαθώντας να φιμώσουν τις ενοχλητικές φωνές στο εσωτερικό του".

3 σχόλια:

  1. Σείς είπατε!
    Σείς, τί επι της ουσίας πράξατε, επι δύο συναπτά έτη αθλίων μνημονίων ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλαξε τον τίτλο σε παρακαλώ. Δεν είναι "ενόψη" αλλά "ενόψει". Θα μας βγάλετε τα μάτια επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.