Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Κινητοποίηση γονιών λόγω υποβάθμισης του Νοσοκομείου Γουμένισσας

Μπορεί και με το νέο Υγειονομικό Χάρτη τα δυο νοσοκομεία του νομού μας να παρέμειναν, έστω και μ` ενιαία διοίκηση πια, ωστόσο αυτό της Γουμένισσας υποβαθμίζεται. Ήδη έπαυσε να λειτουργεί η Παιδιατρική και Γυναικολογική Κλινική, ενώ κόπηκαν κι όλες οι εφημερίες του παιδιάτρου.
Το γεγονός ανάγκασε σήμερα Κυριακή 16 Οκτωβρίου τους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Παιονίας, να συγκεντρωθούν και να συζητήσουν αυτό το σοβαρό ζήτημα. Οι εκπρόσωποι αποφάσισαν να ζητήσουν ν` ανακληθεί η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για κλείσιμο της Παιδιατρικής και Γυναικολογικής, καθώς επίσης και η απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου για παύση των εφημεριών των παιδιάτρων. Επίσης ζητούν:

- Πλήρη κάλυψη της θέσης παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου (πρωινά, εφημερίες) 
- Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την κάλυψη των οργανικών θέσεων.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων τονίζουν και τα εξής: "Εις ελάχιστη έκφραση της αγωνίας όλων μας, θα κοινοποιήσουμε την απόφαση μας στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας και θα προτείνουμε να συζητηθεί ως θέμα προ ημερησίας διάταξης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιονίας.
Καλούμε όλους τους γονείς, τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς του Δήμου Παιονίας να επικοινωνήσουν με την Συντονιστική Επιτροπή και να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, που θα αποφασιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα, εκφράζοντας την αντίθεση τους για τις επικίνδυνες αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης του Γ.Ν. Γουμένισσας. Οι αποφάσεις αυτές υποβαθμίζουν περαιτέρω την ποιότητα ζωής μας, αναγκάζοντας μας να μετακινούμαστε σε μακρινότερα νοσοκομεία και αυξάνοντας περαιτέρω το αίσθημα ανασφάλειας για την υγεία και την ζωή των παιδιών μας.
Με εκτίμηση, οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των Συλλόγων: 1ου Δημοτικό Γουμένισσας, 2ου Δημοτικού Γουμένισσας, Γυμνασίου Γουμένισσας, Συλλόγου «Οι Παίονες», Συλλόγου Διδασκάλων Παιονίας, Δημοτικού Αγ. Πέτρου, 1ου Δημοτικού Αξιούπολης, 2ου Δημοτικού Αξιούπολης, 1ου Παιδικού Σταθμού Πολυκάστρου, 1ου Νηπιαγωγείου Πολυκάστρου, 4ου Νηπιαγωγείου Πολυκάστρου, 1ου Δημοτικού Πολυκάστρου, 3ου Δημοτικού Πολυκάστρου, Γυμνασίου Πολυκάστρου." 

Η Συντονιστική Επιτροπή:
Τσιγκάς Γεώργιος, τηλ. 6973874786, fax: 2343042410.
Χατζή Ειρήνη, τηλ. 6958292256, e-mail: HYPERLINK "mailto:domostat@yahoo.gr" domostat@yahoo.gr
Xειμωνίδου Δωροθέα
Σιώτα Ρωμίνα
Βασιλακάκης Αναστάσιος, τηλ. 6937109592

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.