Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στο Κιλκίς είμαστε καλύτερα από άλλους, αλλά 50% ακριβότερα από πέρσι!

Με την αναστολή της απεργίας των τελωνειακών και την ομαλοποίηση της αγοράς των καυσίμων, άρχισε και η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, με τιμές  που προσεγγίζουν φέτος το 1 ευρώ ανά λίτρο! Μιλάμε γι` αυξήσεις της τάξης του 50% σε σχέση με πέρσι!
"Ευτυχώς" που εμείς εδώ στο Κιλκίς έχουμε απ` τις χαμηλότερες ακόμα τιμές, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, στο νομό μας η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται στα 90 λεπτά, όταν σε Άρτα, Πρέβεζα, Χανιά, Δωδεκάνησα κ.α. φτάνει στο 1 ευρώ.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο έντονος προβληματισμός απ` τη ρύθμιση που προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης στους καυστήρες θέρμανσης. Πέρα από την επιβάρυνση των επιχειρήσεων, καθώς η τιμή του ντίζελ κίνησης διαμορφώνεται στο 1,48 ευρώ το λίτρο, δημιουργείται σύγχυση στις περιπτώσεις όπου στο ίδιο κτίριο με κεντρική θέρμανση συστεγάζονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει οι επιχειρήσεις να υποβάλουν δηλώσεις δυο φορές τον χρόνο στην εφορία για να πληρώνουν τον επιπλέον φόρο και τα στοιχεία θα διασταυρώνονται με τις καταστάσεις κοινοχρήστων!

1 σχόλιο:

  1. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο όλον όσο στην Ελλάδα, που να ισχύει απόλυτα η ρήση: "κάθε πέρισυ και καλύτερα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.