Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

"Χρυσωρυχείο" το Κιλκίς μ` ορυκτό πλούτο 16,2 δις;

Ο ορυκτός πλούτος του νομού μας, καθώς κι αυτός σε περιοχή της Ροδόπης, που το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα βγάλει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό, κρύβουν μεταλλεύματα αξίας 10 δις ευρώ! Ωστόσο, αν συνυπολογιστούν κι αυτά για τα οποία υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, μιλάμε γι` αποθέματα 16,2 δις μονάχα στο νομό μας!Συνολικά, πρόκειται για τρεις περιοχές, δυο σε `μας και μια στο νομό Ροδόπης.
Για τον δικό μας νομό, μιλάμε για τις περιοχές:
1. Στον χώρο Πολυκάστρου - Σκρα, όπου η αξία μολύβδου, ψευδαργύρου και αργύρου στα βέβαια αποθέματα ανέρχεται περίπου σε 1 δις ευρώ, ενώ στα εν δυνάμει εκμεταλλεύσιμα αποθέματα σε 2,5 δις ευρώ. Επίσης, στη γειτονική περιοχή του "Μαύρου Δέντρου" υπάρχουν ενδείξεις για την παρουσία Ινδίου και Γερμανίου, καθώς και κοίτασμα μολυβδαινίου, αξίας περίπου 0,2 δις ευρώ. Στην περιοχή αυτή η παρουσία χαλκού και βολφραμίου χρήζει περαιτέρω ερευνητικού ενδιαφέροντος.
2. Στον χώρο Βάθης - Γερακαριού, όπου η ακαθάριστη αξία των περιεχόμενων μετάλλων χαλκού και χρυσού ανέρχεται στα βέβαια αποθέματα σε περίπου 1,5 δις ευρώ, ενώ στα δυναμικά πλησιάζει τα 7 δις ευρώ. Επίσης, εκτιμάται ότι υπάρχει αποθεματικό δυναμικό αξίας 4 δις στο γειτονικό κοίτασμα της Ποντοκερασιάς.
Μ` άλλα λόγια, υπάρχουν στο νομό μας βεβαιωμένα αποθέματα μετάλλων αξίας 2,5 δις, εν δυνάμει αποθέματα αξίας 9,5 δις και ενδείξεις γι` αποθεματικό δυναμικό αξίας 4,2 δις. Συνολικά, δηλαδή, μπορεί να `χουμε ορυκτό πλούτο αξίας 16,2 δις! 
Ελ Ντοράντο, το Κιλκίς!

2 σχόλια:

  1. Μονο που αυτα δεν ειναι για το ελληνικο Δημοσιο ουτε για τους λιγους εργατες που θα απασχοληθουν εκει για λιγα χρονια!Ειναι για της μαφιες της διεθνους τοκογλυφιας που τωρα που χρεοκοπησαν τη χωρα τα παιρνουν ολα σχεδον τζαμπα απο την εδω δοσιλογικη κυβερνηση τους. Για τον τοπο και τους ιθαγενεις θα μεινει ενα κατεστραμενο Περιβαλλον με φραγματα τοξικων αποβλητων μολυσμενα υπογεια νερα υποβαθμιση και αρρωστειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάντε λίγο κράτει παιδιά και μην παρασύρεστε με τόση ευκολία από τα δήθεν δισεκατομμύρια που θα εισεύσουν στα ταμεία του κράτους. Μην δημιουργείτε ψευδεσθήσεις στον κόσμο ότι όλα θα είναι προς το συμφέρον μας. Το φιλέτο θα ανήκει στις ξένες κατασκευαστικές εταιρείες και εμείς θα πάρουμε ψίχουλα και την ανεπανόρθωτη μόλυνση του περιβάλλοντος από τα κυανιούχα απόβλητα των εργοστασίων. Εάν υπήρχε περίπτωση το Ελληνικό κράτος να διαχειριστεί και να εξωρίξει τον ορυκτό πλούτο της χώρας τότε το πράγμα θα ήταν συζητήσιμο. Αλλά ποιο κράτος, αυτό το φαύλο, σπάταλο και ανίκανο να μετρήσει ακόμη και τους υπαλλήλους του?
    Τα διεθνή αρπαχτικά τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις ψάχνουν για ορμήξουν στα κράτη. Και δόξα τω θεό εγχώρια λαμόγια και σύγχρονοι κοτσαμπάσιδες πρόθημοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους υπάρχουν πολλοί. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είστε από αυτούς. Γι' αυτό αλλάξτε λίγο το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων σας. Πονηρευτείτε λίγο γιατί ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.