Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Απαράδεκτοι οι στρατευμένοι κατά της ζωής, επιστήμονες

Γράφει 
ο Χρήστος Μ. Ζαφειρούδης
                                                                                                                                  Η θέση του κ. Τσαμαντουρίδη, (ερευνητή γεωλόγου) γέννημα θρέμμα Κιλκισιώτης (!), φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα «ΜΑΧΗΤΗΣ» του Κιλκίς την 16-08-2011. Ο κ. Τσαμαντουρίδης ενδιαφέρεται για την οικονομική σωτηρία της χώρας μέσω της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου και μάλιστα του ορυκτού πλούτου του Ν. Κιλκίς. Και για να μη παίζουμε κρυφτό με τις λέξεις, το ενδιαφέρον του εστιάζεται κυρίως στην εξόρυξη χρυσού. Με …παιδικό θα έλεγα ενθουσιασμό, υποστηρίζει ότι το χρυσάφι που θα εξορυχτεί στο νομό, θα βαραίνει στην οικονομική ανεξαρτησία της χώρας!

Δεν λέω, καλό το χρυσάφι, όταν αυτό… φτερουγίζει στην επιφάνεια της γης και το μαζεύεις με την απόχη σου… Και για του λόγου το αληθές, ας δούμε τι μάζεψε ένας εκπρόσωπος του εβραϊκού θεού στην χώρα μας, ποιμενάρχης του ορθόδοξου χριστιανικού ποιμνίου, με την θρησκευτική του… απόχη (Από την κληρονομιά του αρχιεπισκόπου Χριστό δουλου που με βάση τη χριστιανική θεωρία, βρίσκεται τώρα στον παράδεισο του Ιεχωβά):
600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα. Απ' αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια. Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας. Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια. 12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολύτιμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα. Κυρίως έχουν διαμάντια. 100 εγκόλπια χρυσά γεμάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα. 25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία. 40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία. Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολύτιμους λίθους, Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα). Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολύτιμους λίθους. Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος. Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες. Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβότερη στον κόσμο. (Από Insideinfo.gr)
Βεβαίως με την μέθοδο του κυανίου για την εξόρυξη του χρυσού- αφού οι περιοχές μεταβάλλονται σε κρανίου τόπο- έχουμε και τη απόλυτη σιγουριά ότι «επαληθεύονται» οι προφητείες στις οποίες αναφανδόν πιστεύουν οι χριστιανοί … για την καταστροφή της γης και του κόσμου που έφτιαξε ο… «θεός» τους των εβραίων…
Εύστοχοι είναι στην προκειμένη περίπτωση οι παρακάτω στίχοι του Βάρναλη: «Φταίει το ζαβό το ριζικό μας! Φταίει ο Θεός που μας μισεί! Φταίει το κεφάλι το κακό μας! Φταίει πρώτα απ’ όλα το κρασί! -Έτσι στην σκοτεινή ταβέρνα, πίνουμε πάντα μας σκυφτοί -Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα, όπου μας εύρει μας πατεί -Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!»
Καλό λοιπόν το μαζεμένο χρυσάφι και οι λίρες οι χρυσές , όμως όταν πρόκειται για την καταστροφή της γης με ισχυρότατα καρκινογόνα δηλητήρια, όπως στην προκειμένη περίπτωση είναι το κυάνιο (αν για κάποια άλλη μέθοδο γίνεται λόγος, είναι εκ του πονηρού), θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα πιστεύω μας για οικονομική σωτηριολογία, δεδομένου ότι η πίστη δεν συναντιέται πουθενά με τη λογική παρά μόνο όταν αφετηρία της πίστης είναι η ίδια η λογική, η οποία με τη σειρά της (η λογική δηλαδή) είναι συλλογή εμπειριών κατάλληλα ταξινομημένων στον εγκέφαλο, διευκολύνοντας μας έτσι σε επιλογές προστασίας της ζωής του πλανήτη.
Η χρήση επομένως της λογικής άλλων περιοχών (Χαλκιδικής και Θράκης) που είχαν την εμπειρία της εξόρυξης χρυσού, απαιτείται, και είναι δείγμα σωφροσύνης να αναζητηθεί, καθώς μάλιστα το …ελληνικό δημόσιο παίρνει μόνο τα… ψίχουλα από την όλη διαδικασία της εξόρυξης του χρυσού, αφού ολόκληρη την «πίτα» την τρων’ οι ξένες συνήθως εταιρείες…
Τέλος το ερώτημα είναι: Αγωνιάς και αγωνίζεσαι για τη ζωή στον πλανήτη ως επιστήμονας ή ως δήθεν επιστήμονας;…
Στο λεξικό Τεγόπουλου - Φυτράκη διαβάζουμε ότι επιστήμη είναι η πλήρης και ακριβής γνώση ορισμένων πραγμάτων.
Πώς όμως θα περιγράψουμε αυτούς που με τον βαρύγδουπο τίτλο του επιστήμονα έστησαν τα πυρηνικά εργοστάσια της Φουκουσίμα και όχι μόνο; Ή αυτούς που τάϊζαν με κόκκαλα τις τρελές αγελάδες για την οικονομική προκοπή της Αγγλίας !;
Επιστήμονας λοιπόν που -παίζοντας σε δύο ταμπλό- σκέφτεται δηλαδή ότι π.χ. αν κτίσω ένα πυρηνικό εργοστάσιο, ας πούμε στο Κιλκίς, η οικονομική ανεξαρτησία της Ελλάδας είναι δεδομένη, κι από την άλλη, αν μου προκύψει ένα πυρηνικό ατύχημα τύπου Τσερνομπίλ ή Φουκουσίμα τότε θα… έχω την προσδοκώμενη επαλήθευση των εβραϊκών προφητειών περί της καταστροφής της γης, ή ενδεχομένως και την … ανάσταση των νεκρών(!), δηλαδή και στις δύο περιπτώσεις κερδισμένος, ε, λοιπόν αυτός ο επιστήμονας δεν αξίζει το αλάτι του…

6 σχόλια:

  1. Σε λίγο θα πούν ότι και τα φωτοβολταικά είναι καρκινογόνα...Είπαμε...δεν θέλουν κάποιοι να ανακατευτεί η τράπουλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανωνυμε μαθε πρωτα τι εστι κυανιο-κυανωση στη μεταλλουργια χρυσου- τελματα κυανιουχων αποβλητων εκαττομυριων κυβικων.Επισης για οξινη απορροη μικτων θειουχων μεταλλευματων και επιπτωσεις στα υπογεια νερα. Ρωτα τους κατοικους της Ολυμπιαδας και της Μεγαλης Παναγιας. Η αναζητηση της γνωσης κανεναν δεν εβλαψε. Μαθε και για τα φωτοβολταικα που ξερεις καμμια φορα.. Οσο για την τραπουλα παλι σημαδεμενη ειναι απο συγκεκριμενα λαμογια που προσδοκουν την οριστικη εξαθλιωση του λαου και την αμετακλητη καταστροφη του περιβαλλοντος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κύριε Ζαφειρούδη:

    πείτε μου κάτι: ποιός ακριβώς είστε, τι επαγγέλεσθε, και γιατί η άποψή σας να βαρύνει περισσότερο από την άποψη αυτών στους οποίους επιτίθεστε;

    Είναι απορίας άξιο, πως καταφέρατε να ταιριάξετε μέσα σε ένα άρθρο, τον πλουτισμό κάποιον κληρικών, τον "Εβραίο Θεό" (λές και ο αληθινός Θεός, αν υπάρχει, έχει εθνική καταγωγή), με την επικινδυνότητα της μεθόδου εξόρυξης χρυσού μέσω κυανίου, την ελλιπή επιστημονική κατάρτιση του "οραματιστή γεωλόγου", και τέλος τον ίδιο τον ορισμό της επιστήμης ! ... που σημειωτέον, τον αναγράφετε λάθος: Επιστήμη, συνθετο του "Επι" και του "ίσταμαι"... στέκομαι πάνω σε κάτι... δηλαδή, γνωρίζω ΑΡΚΕΤΑ για κάτι (όχι ακριβώς, ούτε πλήρως, εφόσον η αποκομιδή της γνώσης δεν έχει τελειωμό) ώστε να το ελέγχω και να το χρησιμοποιώ (να ίσταμαι επ' αυτού). Σε λίγο θα μας πείτε ότι όποιος είναι "επιστήμονας" γνωρίζει ΗΔΗ την πάσα αλήθεια για την επιστήμη του, και δε χρειάζεται να συνεχίσει να μαθαίνει.

    Το μόνο που αποκομίζω από το άρθρο σας, είναι μια προσπάθεια να πείτε στο κοινό ότι "τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως δείχνουν", αλλά αυτό είναι ήδη γνωστό. Και εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω που "κολλάει" η πολεμική απέναντι στο Χριστό, με τους κινδύνους από το κυάνιο. Διαφωτίστε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλος τρόπος εξόρυξης του χρυσού δεν υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oχι. Παντου σ ολο τον κοσμο εφαρμοζεται η κυανωση. Στη Χαλκιδικη η εταιρεια προσπαθει να εξαπατησει λεγοντας οτι δεν θα χρησιμοποιησει κυανιο αλλα αυτο ειναι για να παρουν το Ο.Κ. Εκτος απο το προβλημα με το κυανιο υπαρχει και το τεραστιο προβλημα της οξινης απορροης στην εξορυξη με τεραστια ρυπανση του υδροφορου οριζοντα. Ειδικα εδω στα Κρουσια και στο Παικο οπου τα μεταλλευματα ειναι μικτα θειουχα. Φανταστειτε τις γεωτρησεις να βγαζουν ακαταλληλο νερο ακομη και για αρδευση λογω αρσενικου οπως συνεβη στην Ανατολικη Χαλκιδικη.Για περισσοτερες πληροφοριες:www.antigoldgreece.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.