Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Διευκόλυνση για εργοδότες που χρωστούν στο ΙΚΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ, αναστέλλεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 η λήψη αναγκαστικών μέτρων για τους οφειλέτες του Οργανισμού που θα υπαχθούν σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού. Με τον διακανονισμό, που προβλέπεται στις υπό ψήφιση διατάξεις του τελευταίου νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, οι οφειλές που αφορούν το έτος 2011 ρυθμίζονται σε 36 ή 48 μηνιαίες δόσεις, αναλόγως του ύψους οφειλής, ενώ αυτές που αφορούν προηγούμενα έτη κεφαλαιοποιούνται στις 31/12/2010 και για την εξόφλησή τους καταβάλλεται ποσό που αντιστοιχεί στο 20% του μέσου όρου των τρεχουσών εισφορών του δ’ τριμήνου του 2010.
Το μέτρο αποτελεί, ασφαλώς, μια ανάσα για εργοδότες που εξακολουθούν ή όχι να απασχολούν υπαλλήλους, αλλά και γι` αυτούς που οφείλουν εισφορές από οικοδομικές εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.