Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα έκρηξη της ανεργίας στη περιοχή μας

Σε πρωτοφανή ύψη εκτοξεύτηκε το ποσοστό της επίσημης ανεργίας στη περιφέρειά μας, φτάνοντας στο 18,8% το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, έναντι 12,7% στο αντίστοιχο περσινό διάστημα! Το ποσοστό αυτό είναι κατά 2,5 μονάδες υψηλότερο απ` τον πανελλαδικό μέσο όρο, κατατάσσοντας έτσι την περιφέρειά μας σε μια απ` τις προβληματικότερες της χώρας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της τριμηνιαίας έρευνας εργατικού δυναμικού, που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 36,5% μέσα σε έναν χρόνο και πλέον οι άνεργοι ανέρχονται σε 810.821 άτομα. Από την ανεργία πλήττονται κυρίως οι νέοι και οι γυναίκες, ενώ πάνω από ένας στους δύο ανέργους είναι μακροχρόνια άνεργος.
Και μιλάμε πάντα για την επίσημη ανεργία, η οποία υπολογίζεται ότι είναι πολύ χαμηλότερη απ` την πραγματική. Έτσι, που κύκλοι του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς να κάνουν λόγο για πραγματική ανεργία στο νομό μας που ξεπερνάει το 30%!
Μας βλέπουμε στο τέλος να μένουμε χωρίς δουλειά, ο ένας στους δυο Κιλκισιώτες!

2 σχόλια:

  1. ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ...ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ (ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΕΥΤΩΝ ΚΛΠ)
    ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κομματόσκυλων;! Απαπα! Τί λόγια καλέ! Λίγη ευγένεια, λίγος σεβασμός σ'αυτούς που τόσα χρόνια... υπηρετούν τους πολίτες... με αυτοθυσία και αυταπάρνηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.