Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Τσιτουρίδης: Μεγάλα τα προβλήματα για τα σχολεία του νομού μας

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και των προβλημάτων στον χώρο της παιδείας, ο πρώην υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης έκανε την εξής δήλωση:
«Ξεκίνησε χτες για όλη την Ελλάδα, αλλά και για το Κιλκίς, η χειρότερη σχολική χρονιά των τελευταίων δεκαετιών. Βιβλία που δεν υπάρχουν, κενά εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί των οποίων οι αμοιβές συρρικνώνονται δραματικά, σχολεία που υποχρηματοδοτούνται, με δημοτικές επιτροπές που στους δήμους Κιλκίς και Παιονίας έχουν μειωμένες πιστώσεις για λειτουργικά έξοδα έως και 40% σε σχέση με πέρσι, με την τιμή του πετρελαίου, που είναι το βασικότερο έξοδο, να βρίσκεται στα ύψη.


Με αυτά τα δεδομένα, πέρα από όλα τα άλλα προβλήματα της εκπαίδευσης, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας θα αντιμετωπίσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα μεγάλα προβλήματα στην κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών.
Κατά τα λοιπά η κυβερνώντες χτες με περισσή υποκρισία έδωσαν ευχές για μια καλή σχολική χρονιά. Για να είναι όμως καλή η σχολική χρονιά που ξεκίνησε, απαιτούνται άλλη ευθύνη, άλλη πολιτική και άλλη ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης. Τα παραπάνω καθιστούν προφανές ότι μια συγγνώμη της Υπουργού Παιδείας δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Οι ευθύνες είναι μεγάλες και της ιδίας και της κυβέρνησης και όσων συνεχίζουν να στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.