Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη με συμμετοχή Μπαλάσκα

Ο δήμαρχος Κιλκίς Β. Μπαλάσκας συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 9 δημάρχων της Κ. Μακεδονίας, οι οποίοι συγρότησαν την αυτοδιοικητική παράταξη «Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση». Εκτός απ` τον κ. Μπαλάσκα, στην Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, που δημιουργήθηκε, συμμετέχουν επίσης οι:
Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής δημοτικής παράταξης Δήμου Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης και του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, Γιουτίκας Νικόλαος, δήμαρχος Δήμου Δέλτα, Ζωγράφος Αστέριος, δήμαρχος Πολυγύρου, Χιονίδης Σάββας, δήμαρχος Κατερίνης, πρόεδρος ΤΕΔΚ Ν. Πιερίας, Στάμκος Γρηγόρης, δήμαρχος Πέλλας, Δημητριάδης Φώτης, δήμαρχος Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Καλαϊτζής Δημήτρης, δήμαρχος Βισαλτίας Σερρών.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι "εννιά" αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Εκπέμπουμε SOS και τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι για την αντιμετώπιση της κρίσης είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε, αλλά δεν θα την πληρώσουν οι δήμοι, δηλαδή οι τοπικές μας κοινωνίες....Κάθε ευρώ που κόβεται από την αυτοδιοίκηση, κόβεται από τους δήμους και τις αυτοδιοικητικές δομές, κόβεται από τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών. Μέσα σ’ ένα κλίμα ηθικής, κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής κρίσης, με τους πολίτες να είναι δύσπιστοι έναντι των θεσμών, με αγωνία και φόβο για το αύριο, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αδράνεια και αναμονή....Η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη για την μεγάλη, σκόπιμη αλλά μη δυνάμενη να δικαιολογηθεί, πρωτόγνωρη στα αυτοδιοικητικά χρονικά, καθυστέρηση ανάδειξης των συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης, που είχε ως συνέπεια την αδυναμία στην πράξη διατύπωσης ενός διεκδικητικού πλαισίου. Ένα σύστημα που καταργεί την βασική αρχή της αντιπροσωπευτικότητας των δημοτικών συμβουλίων, που στην πράξη οδηγεί στον αποκλεισμό των λεγομένων μικρών παρατάξεων. Ένα σύστημα πραγματικά καλπονοθευτικό. Είμαστε υπέρ ενός σταθερού εκλογικού συστήματος, που δεν θα αλλάζει κάθε φορά όπως βολεύει το κάθε κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση, που δεν θα οδηγεί σε προσχεδιασμένους, σκόπιμους και καλπονοθευτικούς αποκλεισμούς καμιάς υποψηφιότητας. ιστεύουμε σε μια αυτοδιοίκηση της συμμετοχής, της σύνθεσης όλων των απόψεων, της συνεργασίας. Που θα είναι αδέσμευτη και ακηδεμόνευτη κομματικά. Που θα έχει διεκδικητική εκπροσώπηση και όχι κομματικά χρισμένους …«κυβερνητικούς εκπροσώπους» στα όργανα της ΠΕΔ, ΚΕΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.