Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Πως μπορούμε ν` αποφύγουμε το χαράτσι για τα ακίνητα

Δικηγορικοί σύλλογοι οργανώνουν μαζικές προσφυγές πολιτών στη δικαιοσύνη προκειμένου να μην πληρωθεί το χαράτσι για τα ακίνητα! Νομικοί κάνουν λόγο για παραβίαση του συντάγματος και της νομιμότητας και γι` αυτό αναζητούν τρόπους ώστε να μην πληρωθεί ο φόρος, χωρίς όμως να κινδυνεύουν οι πολίτες να τους κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Δ. Τσοβόλα (γνωστού δικηγόρου, στο επάγγελμα), που δημοσιεύονται στη σημερινή ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, τα βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν οι καταναλωτές για να μην πληρώσουν το νέο χαράτσι είναι:
1. Όταν λάβουν τον λογαριασμό που θα περιλαμβάνει τον φόρο των ακινήτων, πρέπει να πάνε στη ΔΕΗ ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και να πληρώσουν το αντίτιμο που αφορά στο ρεύμα και στα δημοτικά τέλη.
2. Στη συνέχεια και σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των 45 ημερών (η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να διακόψει την παροχή νωρίτερα των 45 ημερών από την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού) ο καταναλωτής πρέπει να καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο δικαστήριο, ζητώντας την έκδοση προσωρινής διάταξης που να απαγορεύει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης έως ότου βγει η οριστική απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων. Για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων δεν απαιτείται η παρουσία δικηγόρου και συνεπώς δεν επιβαρύνεται οικονομικά ο καταναλωτής.
Εξ` άλλου, σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος ο πολίτης έχει το δικαίωμα να απαιτήσει αποζημίωση από τη ΔΕΗ για παραβίαση της σύμβασης.
Προβλέπουμε να γίνεται χαμός στα δικαστήρια!

1 σχόλιο:

  1. Είναι τόσο παράνομος ο νέος φόρος και τόσο γελοίος ο τρόπος που επιλέχθηκε να εισπραχθεί (μάλλον όσο γελοίοι είναι κι αυτοί οι οποίοι τον επέβαλαν) που θα πάρουν πίσω το αστείο μεν αλλά δυσχερές αυτό μέτρο.

    Είναι αδύνατον να μην καταλάβουν (ακόμα κι αυτά τα χαϊβάνια που δήθεν κυβερνούν) ότι δεν στέκει και προσβάλλει Συνταγματικά κατοχυρωμένα διακιώματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.