Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Πολύμορφες εκδηλώσεις της ΚΝΕ και Φεστιβάλ

Εκδήλωση στη Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς διοργανώνουν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, οι οργανώσεις Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ, στα πλαίσια πολύμορφων εκδηλώσεων με σύνθημα «ο δικός σου δρόμος, για τις δικιές σου ανάγκες , με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό». 
Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε Νάουσα, Βέροια, Γιαννιτσά και Σέρρες, ενώ για 37η φορά το καθιερωμένο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ανοίγει τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη, στις 8-9-10 Σεπτέμβρη, στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, στην περιοχή της Σταυρούπολης .
 
 Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ αποτελεί πρωτοπόρα παρέμβαση και μαχητική στάση ζωής, πάλης και προοπτικής στα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος. 
Τις μέρες του Φεστιβάλ θα αναπτύσσεται πλούσια πολιτική συζήτηση, μέσα από τα περίπτερα αλλά και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα θα λειτουργούν τέσσερις εξέδρες: η Κεντρική, Λαϊκή, η Νεανική, η εξέδρα του πολιτισμού και ο παιδότοπος. Θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις, τα νέα ζευγάρια, βιβλιοπαρουσίαση για τις λογοτεχνικές εκδόσεις για την εργατική τάξη. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν τη τρίτη μέρα με την ομιλία από το Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ και χαιρετισμό από το γραφείο του Κ.Σ της ΚΝΕ. 
Ακόμα θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στον Μάνο Χατζηδάκι(απο τον Πάνο Ζώη), στον Κ.Βάρναλη(απο το συγκρότημα και την θεατρική ομάδα της ΚΝΕ), στα 140 χρόνια απο την Παρισινή Κομμούνα, στον Οδυσσέα Ελύτη( απο τον Δ.Νικολούδη και την Α.Τατσιούλη), στον Σ.Καζαντζίδη(απο τον Β.Κασούρα), στον Θανάση Βέγγο και στη Σωτηρία Μπέλλου(απο την Φ.Βελεσιώτου). Μεγάλες συναυλίες με τους Παντελή Θαλασσινό, Νικο Κατσίκα, Μπλέ-Λάκη Παπαδόπουλο, Εκμεκ, Μελίνα Ασλανίδου, Κίτρινα Ποδήλατα, Δάφνη, Baldsa, Θ.Μικρούτσικο - Χ.Θηβαίο - Μ.Πασχαλίδη, Αγάθωνα, Π.Θεοχαρίδη, Reactive, Βanda latinico, Skelters και σύνολα τζαζ. Χορευτικά συγκροτήματα από πολιτιστικούς συλλόγους, καθώς και δεκάδες μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα. 
Τέλος στον Παιδότοπο θα υπάρχει αφιέρωμα στον Γκαγκάριν και την πρώτη πτήση στο φεγγάρι, στο έργο του Γ. Ρίτσου ''αν τα παιδιά της γης'', παράσταση με την Τενεκεδούπολη, Καραγκιόζης, αθλοπαιδείες, εργαστήρι πηλού, μουσικά παιχνίδια, χειροτεχνείες και συζήτηση για τα νέα ζευγάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.