Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Στα τάρταρα οι πωλήσεις αυτοκινήτων

Κατά 50% περίπου έπεσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων το πρώτο 7μηνο του 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο του περασμένου χρόνου. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, που καταδεικνύουν ότι το μέλλον της αγοράς αυτοκινήτου είναι "μαύρο κι άραχνο".
Αν πάρουμε υπόψη τα στοιχεία σε βάθος τριετίας, διαπιστώνουμε ότι η αγορά αυτοκινήτων περιορίστηκε κατά τα 2/3! 

Κι αν πάμε ακόμα παλαιότερα, θα δούμε ότι στο χρονικό διάστημα 2000-2008 πωλούνταν κατά μέσο όρο 260.000 αυτοκίνητα το χρόνο, ενώ το 2010 πουλήθηκαν λιγότερα από 120.000 και το 2011 δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 70.000! Το αποτέλεσμα ήταν ότι, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, την τελευταία τριετία χάθηκαν περισσότερες από 20.000 θέσεις εργασίας στον χώρο της αγοράς και της επισκευής αυτοκινήτου.
Στο μεταξύ η χώρα μας αναδεικνύεται πρωταθλήτρια μεταξύ των χωρών της ΕΕ στο ποσοστό των ανασφάλιστων οχημάτων, καθώς αυτά φτάνουν στο 15%, δηλαδή περίπου στο 1,5 εκατομμύριο αυτοκίνητα. Και, μάλιστα, λόγω της κρίσης το ποσοστό των ανασφάλιστων οχημάτων συνεχώς αυξάνεται.

1 σχόλιο:

  1. Νομίζω οτι για τον πληθυσμό της Ελλάδας οι πωλήσεις του αυτοκινήτου τα προηγούμενα χρόνια ήταν πάρα πολλές και μάλιστα οι πιό πολλές απο αυτές με δάνεια που δεν μπορούσαν τελικά να πληρωθούν.Οι κατασχέσεις ήταν και είναι στο κόκκινο, όπως επίσης και τα ενεχυροδανειστήρια αυτ/των.Βέβαια η κατάσταση χειροτέρευσε, όταν οι αναξιόπιστες κυβερνήσεις χαρατσώνουν με απίστευτους φόρους τα αυτ/τα πάνω απο 1926 κυβικά, αφού πρώτα επέτρεψαν, ξεγελώντας τους αγοραστές,να τα αγοράσουν χωρίς τεκμήριο διαβίωσης.Με τέλη κυκλοφορίας,ασφάλιστρα,διόδια,συνεργεία,ανταλλακτικά, καύσιμα στα ύψη και ταυτόχρονες μειώσεις των εισοδημάτων, η αγορά του αυτ/του είναι εντελώς ασύμφορη σύν την απίστευτη απαξίωσή του με τα χρόνια.Οπότε λογικό δεν είναι να μην αγοράζουν πια οι Ελληνες;Βεβαίως υπάρχουν και αυτοί που ή τα ακινητοποιούν παραδίδοντας τίς πινακίδες ή τα χρησιμοποιούν ελάχιστα. Τέρμα οι άσκοπες βόλτες, έτσι για την ευχαρίστησή μας.Από δω και πέρα τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία,τα τρένα και τα ταξί θα έχουν την τιμητική τους.Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά τον τελευταίο καιρό η πόλη μας έγινε πιό ήσυχη.Τυχαίο; Δυστυχώς, παραφράζοντας το γνωστό ρητό: 'η κρίση ούκ έρχεται μόνον'... ή αλλιώς: 'ενός κακού, μύρια έπονται'...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.