Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Επιτροπή για διακανονισμό χρεών συστάθηκε στο Δήμο Κιλκίς

Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού με αρμοδιότητες τη εξώδικη επίλυση των διαφορών ανάμεσα σε προμηθευτές και σε καταναλωτές, καθώς και την αρωγή στη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων (καταναλωτές και επαγγελματίες με εξαίρεση τους εμπόρους οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στον πτωχευτικό κώδικα) σε πιστωτικά ιδρύματα, συγκροτήθηκε στο Δήμο Κιλκίς με απόφαση του Δημάρχου  κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα. 
Στην Επιτροπή που είναι τριμελής, μετέχουν ως Πρόεδρος αυτής, Δικηγόρος του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου, και ως μέλη εκπρόσωποι της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών ν. Κιλκίς και του Επιμελητηρίου Κιλκίς.  Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες της, αυτές προσφέρονται αφιλοκερδώς, ενώ ο Δήμος Κιλκίς και ειδικότερα η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης της Αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής, Πολεοδομίας, Έργων, Δικτύων και Αστικού Σχεδιασμού, αναλαμβάνει όλη τη γραμματειακή υποστήριξη μαζί με την τήρηση αρχείων των πορισμάτων και την τήρηση μητρώου καταναλωτών.

Ρύθμιση οφειλών
Οι περιπτώσεις οφειλών που μπορούν να υπαχθούν σε ρύθμιση εξωδικαστικού Συμβιβασμού είναι αυτές που έχουν περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών, χωρίς δόλο, ενώ ο κάθε οφειλέτης υποχρεούται να κάνει προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού πριν την υποβολή αίτησής του στο δικαστήριο.
Οι ενέργειες από πλευράς της Επιτροπής στο σύνολό τους, στοχεύουν στην οικονομική ελάφρυνση των υπερχρεωμένων προσώπων από έξοδα δικηγόρου κατά την προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού. Συγκεκριμένα, ήδη έχουν υποβληθεί σχέδια διευθέτησης εξωδικαστικού διακανονισμού για έναν αριθμό υποθέσεων, όπου και φάνηκε ο σημαντικός ρόλος της Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού του Δήμου Κιλκίς. Οι ενδιαφερόμενοι για την εξυπηρέτησή τους μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Κιλκίς σε εργάσιμες μέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2341352131 στις κες Γούναρη Βικτωρία και Τσιρώνη Ελένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.