Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Ερωτήσεις Κ. Κιλτίδη στη Βουλή

Θέμα: «Ολοκλήρωση Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΑΒ»
Προς Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κύριε Υπουργέ
    Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) της Ελλάδας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας, έλαβε κονδύλια από την   Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του Β΄Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, στον τομέα "Υγεία-Πρόνοια" για το σχέδιο «ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος».Το ποσό που έλαβε το ΕΚΑΒ ανερχόταν σε 1.087.959,75€, δηλ. το 75% του εκτιμηθέντος προϋπολογισμού για την εκτέλεση του έργου, το οποίο ανέλαβε η εταιρία "Intrasoft sa" και έπρεπε να φέρει σε πέρας μέχρι τα τέλη του 2001.
    Στη συνέχεια όμως κύριε Υπουργέ, οι συνεχείς αλλαγές υπεργολάβων-συμβούλων και η σύγκρουση συμφερόντων, οδήγησαν σε μία κατάσταση λειτουργικότητας του ΕΚΑΒ, που μόνο με τη λέξη "μπάχαλο"  ή "delivery πιτσαρίας" μπορεί να αποδοθεί σωστά.
    Intrasoft SA, Εταιρεία «01 Πληροφορική», Κέντρο Ερευνών Πανεπιστημίου Πειραιά (Γ. Βασιλακόπουλος)-Εταιρία «Relational Technology», είναι μερικές από αυτές που ανέλαβαν την ολοκλήρωση του έργου, που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί.
    Το σχέδιο του έργου ενεκρίθη από την επιτροπή παρακολούθησης και παραλαβής, παρά τις καταγγελίες που έκανε το ΕΚΑΒ, το σύστημα παρελήφθη στις 11/12/2001, παρά την σοβαρή υπολειτουργία του και τα χρήματα παρελήφθησαν από τις ανάδοχες εταιρίες.
    Μια σειρά από λογισμικά, όπως «διαχείρισης ατυχημάτων», «εφαρμογής για το γραφείο προσωπικού», «μισθοδοσίας», «υποσύστημα μηχανοργάνωσης γραφείου», κ.τ.λ. υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου, με συνέπεια ο πολυπόθητος εκσυγχρονισμός της καίριας μονάδας του συστήματος Υγείας, να μην επέλθει ποτέ.
Δυστυχώς κύριε Υπουργέ, διαπιστώνουμε για άλλη μία φορά, πως  τόσο τα "μεγάλα" συμφέροντα, όσο και οι μηχανισμοί του κράτους, δρουν και λειτουργούν πέρα από κάθε έλεγχο, προκειμένου να ευνοήσουν όσους οι ίδιοι επιθυμούν ακόμη και αν αυτό σημαίνει πως ο Έλληνας πολίτης ή το Ευρωπαϊκό Ταμείο πρέπει να πληρώνουν για κάτι που ουσιαστικά δεν υπάρχει ή δεν λειτουργεί.
    Η συγκεκριμένη περίπτωση "προβληματικής" παραλαβής είναι μάλιστα τόσο "καραμπινάτη"  ώστε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF)  η οποία υπάγεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με πόρισμα που εξέδωσε στα μέσα Ιανουαρίου του 2010 ζητά από το ΕΚΑΒ την επιστροφή 1,087,959.75€ λόγω «δημοσιονομικής ζημιάς στο προϋπολογισμό της Ε.Κ»
    Γι΄ αυτό κύριε Υπουργέ ερωτάσθε:
-Είστε γνώστης της όλης κατάστασης που επικρατεί, όσον αφορά το ολοκληρωμένο μηχανογραφικό σύστημα του ΕΚΑΒ;
-Τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε και πότε, ώστε αφενός μεν ν΄ αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει και αφετέρου να ολοκληρωθεί επιτέλους και να λειτουργήσει το πληροφοριακό σύστημα, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ΕΚΑΒ;

Θέμα : «Αντιμετώπιση λαθρομεταναστών»
Προς
1)Υπουργό Εσωτερικών
2)Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Κ. Κ. Υπουργοί
   Τις μέρες αυτές είδε το φως της δημοσιότητας εγκύκλιος την οποία εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που αφορά  στην εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για την άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών.
    Γνωρίζουμε όλοι, κύριοι υπουργοί, πως είναι αυτονόητη, σε μια ευνομούμενη πολιτεία, η εφαρμογή των διατάξεων ενός νόμου, απ΄ όλα τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας και ως εκ τούτου, πιστεύω πως δεν υφίσταται ανάγκη περαιτέρω διευκρινήσεων στην εφαρμογή σαφών διατάξεων.
Γι’ αυτό ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί:
- Λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα που προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας;
-Πόσοι λαθρομετανάστες εισήλθαν στη χώρα μας το τελευταίο εξάμηνο και ποιος ο αριθμός των απελαθέντων;

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς
Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
κ. Ραγκούση Ιωάννη
    Σας διαβιβάζω αίτημα του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αφορά την «Ολοκλήρωση ΠΑΘΕ στο τμήμα Κλειδί-Πολύκαστρο-Εύζωνοι».  Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες, ώστε άμεσα ν΄ αντιμετωπισθεί το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται, από την μη ολοκλήρωση μέχρι τώρα του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.