Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ξεκίνησαν εντυπωσιακά τα 33α "ΑΞΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΑ"

Ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο 20 Αυγούστου, τα 33α ΑΞΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΑ . Η εναρξη των δεκαήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων έγινε με μία εκδήλωση που πάει να γίνει θεσμός. Συγκεκριμένα το Σάββατο, στις  5:30 το πρωί, η πλατεία της Αξιούπολης έσφυζε απο ζωή, αφού πάνω απο 80 άτομα απο την Κούπα και την Πηγή, δώσανε το δικό τους παρόν μέσω των δύο πολιτιστικών συλλόγων.

Το πρόγραμμα είχε ως εξής:'Αφιξη στην Κούπα στίς 07:10 ενας τονωτικός καφές και το οδοιπορικό στα μονοπάτια των προγόνων μας ξεκινάει στίς 07:30.Πρώτη στάση μισή ώρα αργότερα στο χώρο που έχει διαμορφώσει το Δασαρχείο κάτω απο το χωριό για την καταμέτρηση των συμμετεχόντων και συνέχεια μια διαδρομή μέσα απο πυκνά φυλλώματα των πλατανιών και άφιξη στην μαγευτική Γαλάζια Λίμνη.Εδώ και οι πρώτες.... παραιτήσεις απο την προσπάθεια.Συνεχίζουμε άλλα 6 χιλιόμετρα για την τοποθεσία Λίμνη του Μεταλείου.Η θέα μαγευτική και την ησυχία της φύσης ταράζει που και πού κάποιο τρακτέρ απο τους υλοτόμους της περιοχής.Νέα στάση στην λίμνη και νέες ..... απώλειες.Τα λεοφορεία όμως ηταν και πάλι εκεί και φάνηκαν πολύ χρήσιμα. Ακολούθως η μεγάλη απόσταση των 9 χιλιομέτρων και κάτι.Παράληλα με την κοίτη του ποταμού και απο δρόμους δασικούςκαι διατηρημένους σε καλή κατάσταση -εκτός απο ορισμένα σημεία-οι περιπατητές συνέχισαν τό δύσκολο και επίπονο έργο τους μέχρι να αντικρύσουν τον οικισμό της Πηγής.Το τοπείο μαγευτικό και τό μάτι να αγγαλιάζει το απέραντο....πράσινο του Πάικου .Ξύλινα γεφύρια ενώνουν πού και πού τίς δύο όχθες του ποταμού.Κάποιο τολμηροί δεν διστάζουν να βουτίξουν στα δροσερά - με ολη την κυριολεξία της λέξης- νερά του.Τα τελευταία 150 μέτρα έκρυβαν για πολλούς μια έκπληξη.Μιά πανέμορφη ανάβαση που.......εκοβε αναπνοή και γόνατα ηταν το κερασάκι στην τούρτα.Τέλος καλό... ολα καλά. Τερμάτισαν για την ιστορία ο Χαρίτος Παναγιωτίδης πρώτος, ο Γιάννης Ρήγας δευτερος και οι Σάσσος Χρήστος, Μανασής Κώστας ,Παντελής Σάσσος και Γιάννης Hendrick Hanntung στην τρίτη τιμητική θέση.Πρώτη γυνακεία άφιξη αυτή της Μαρίττας Ευθυμιάδου ενώ ιδιαίτερη μνεία θα γίνει για τίς μικρότερες σε ηλικία που τερμάτισαν μετα απο 18 και κάτι .....χιλιόμετρα,τίς δεσποινίδες Εβίνα Διαπούλη 9 ετών και Μαργαρίτα Κουταλίδου 11 ετών.Και φυσικά η χρονομέτρηση που κρατήθηκε δεν ειχε καμιά σημασία μπροστά στην συμμετοχή των 97 τελικώς καταμετρηθέντων.Και μόνο η αθρόα αυτή συμμετοχή έναντι των 64 της περυσινής διοργάνωσης δείχνει ότι ο στόχος επετευχθη και οτι κάθε χρόνο θα γίνετε ακόμη καλίτερο αυτό το "οδοιπορικό στα χνάρια των προγόνων μας".Φέτος ηταν αφιερωμένο στην μνήμη του πρόωρα χαμένου Αντιδήμαρχου Αξιούπολης Γιώργου Μπεσίρη.Προτεργάτες της προσπάθειας οι δύο πρόεδροι των συλλόγων Αγγούρας Τρύφων και Κουταλίδου Νόπη, πλαισιούμενοι απο τα μέλη των συλλόγων.Το οδοιπορικό τελείωσε κάτω απο την βαθύσκιοτη βαλανιδιά στον χώρο του σχολείου της Πηγής που τωρα χρησιμευει για εδρα του συλλόγου με τα πλούσια εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες και τα μέλη του συλλόγου.Οι μικρές ατέλειες πού παρουσιάσθηκαν κατα την διάρκεια του "οδοιπορικού " και κάποιες επισημάνσεις δεν ειναι του παρόντος αλλά θα χρησιμοποιηθούν σίγουρα για την ακόμη πιό καλή διοργάνωση της εκδήλωσης τού επόμενου έτους






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.