Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Επιμελητήριο: Να μειωθεί η αμόλυβδη στο νομό μας

Την μείωση της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης κατά 0,15 λεπτά το λίτρο, στο νομό μας, ζητά μ` επιστολή του προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοίδη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης. Η μείωση ζητείται για ν` ανακοπούν οι μετακινήσεις Κιλκισιωτών προς τη FYROM με σκοπό τη προμήθεια καυσίμων. Η επιστολή του κ. Τονικίδη έχει ως εξής:


Κύριε Υπουργέ,
Το Επιμελητήριό μας γίνεται αποδέκτης των δραματικών εκκλήσεων των μελών του για το ζήτημα των καυσίμων, το οποίο τείνει να εξελιχθεί σε πρόβλημα πρώτου μεγέθους. Ειδικότερα: το ν. Κιλκίς διασχίζουν δύο διεθνείς οδικοί άξονες (Εύζωνοι-Ειδομένη-Δοϊράνη), από τους οποίους διέρχονται καθημερινά χιλιάδες πολίτες του ν. Κιλκίς και όχι μόνο, οι οποίοι μεταβαίνουν στη γείτονα περιοχή F.Y.R.O.M για να εφοδιαστούν από εκεί με βενζίνη, της οποίας η τιμή ανέρχεται στα 1,30 €/λίτρο. Με την υφιστάμενη τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια του ν. Κιλκίς να ξεπερνάει το 1,65 €/λίτρο, ο κλάδος των βενζινοπωλών απειλείται με οικονομική καταστροφή. Παράλληλα η έξοδος των πολιτών με αφορμή την προμήθεια καυσίμων, πλήττει και μία άλλη σειρά κλάδων όπως των εμπόρων και επαγγελματιών, καθιστώντας σιγά-σιγά το ν. Κιλκίς επίνειο της γείτονος χώρας με ανυπολόγιστες εθνικές και οικονομικές συνέπειες.


Για τους λόγους αυτούς ζητούμε άμεσα να ληφθεί πρωτοβουλία από το Υπουργείο σας για μείωση της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης κατά 0,15 € για το ν. Κιλκίς, έτσι ώστε να είναι ασύμφορη αφενός η μετάβαση στα Σκόπια για προμήθεια καυσίμων και αφετέρου να μην αποτελεί κίνητρο για μετάβαση κατοίκων και άλλων όμορων νομών, όπως για παράδειγμα ο νομός Θεσσαλονίκης στα πρατήρια του νομού μας. Το πρόβλημα που σας περιγράφουμε είναι μείζον και είναι εθνικό, απαιτεί δε άμεση αντιμετώπισή του.
Είμαστε δε, στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Παύλος Σπ. Τονικίδης

2 σχόλια:

  1. Όχι ότι θα γίνει αυτό που ζητάει ο Πρόεδρος Κ.Τονικίδης αλλά αξίζει η προσπάθεια(έστω και καθυστερημένα).

    Με τιμή
    ένας από αυτούς που βάζει βενζίνη από τη FYROM.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Παύλε πλάκα μας κάνεις?
    Γνωρίζεις ότι είναι εντελώς ανεδαφικά αυτα που ζητάς αλλά τα ζητάς μόνο για να κάνεις σκόνη.
    Τι πονηρός είσαι...
    Σε λίγο θα ζητήσεις να μειωθεί και η τιμή του γάλακτος επειδή οι δικές μας οι γελάδες βαριούνται να αρμεχτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.