Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Eξετάσεις για ζώνες Tae Kwon Do

Προαγωγικές εξετάσεις (εγχρώμων) CUP και μαύρων ζωνών του Α.Σ. Tae Kwon Do “Η Τόλμη” Κιλκίς, διεξήχθησαν την Πέμπτη στις 23 Ιουνίου 2011 στο Συνεδριακό του Δήμου Κιλκίς. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε δυο γκρουπ με το ανάλογο επίπεδο. Η διαδικασία αυτή γίνεται δυο φορές το χρόνο με συγκεκριμένη ύλη ανά κατηγορία (ζώνη) η οποία καθορίζεται από την Ελληνική Ομοσπονδία (ΕΛ.Ο.Τ. ).

Οι αθλητής-ρια ξεκινά την αθλητική του δραστηριότητα με άσπρη ζώνη, δηλαδή 9 CUP. Στην συνέχεια σύμφωνα με το χρόνο και τις γνώσεις κατεβαίνουν στο 1 CUP και στην επόμενη φάση αποκτά μαύρη ζώνη συλλόγου. Ο χρόνος που απαιτείται με πλήρη προπονητικό πρόγραμμα και δραστηριότητες για να διεκδικήσει από την ΕΛ.Ο.Τ. την επικύρωση της ζώνης είναι έξι έτη για το πρώτο Poom-Dan.
Οι εξεταζόμενοι κρίθηκαν στα Πούμσε ( διάφορες τεχνικές με υποτιθέμενο αντίπαλο), χαμπόμ κιρούκι, τεχνική λακτισμάτων-χεριών, ελαστικότητα, θραύσεις, θεωρία.
Η επιτροπή αποτελείτο από τους Ομοσπονδιακούς εξεταστές : κ. Ιωακείμ Πεχλιβάνη 7 Dan, κ. Γρηγόρη Χαμαλίδη 5 Dan και κ. Θεοχάρη Παλτόγλου 5 Dan.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στο άμεσο μέλλον η έγκριση των Cup θα γίνεται μόνον από τους επίσημους εξεταστές. Η διαδικασία πρέπει να είναι κοινή με την Ε.ΤΑ.Β.Ε - ΕΛ.Ο.Τ. για να είναι προσαρμοσμένη στα παιδιά και επίσημη. Η στήριξη στους υποψήφιους ειδικά στα πρώτα βήματα είναι ουσιώδης. Όσο μεγαλώνει η ζώνη όμως αυξάνονται οι υποχρεώσεις στον τεχνικό και αγωνιστικό τομέα. Μαύρη ζώνη συλλόγου κατάφεραν να αποκτήσουν οι: Καϊκης Δημήτριος και Κολιαδήμας Αριστείδης.
Πρέπει να τονίσουμε ότι μετά την απόφαση της ΕΛ.Ο.Τ., διπλώματα Cup
(έγχρωμη ζώνη) για τους συλλόγους χορηγούνται μόνον από την Ομοσπονδία. Είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται από τον Ιούνιο 2011 για την αναγνώριση των αθλουμένων προκειμένου να εκδοθεί κάρτα διαπίστευσης για δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα.
Οι εξεταστές επιβράβευσαν τους αθλητές-ριες για το επίπεδο τους λαμβάνοντας υπόψιν και την ηλικία.
Συγχαρητήρια έδωσαν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κουραλίδης Παύλος και ο προπονητής κ. Λεμονίδης Γεώργιος σε όλους τους αθλητές-ριες για την προσπάθεια που κατέβαλλαν και ευχαρίστησαν τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.