Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

"Ανθρωποειδή" βασάνιζαν σκύλους σε Κιλκίς και Αναβρυτό

Συντοπίτης μας στο Αναβρυτό, με χαρακτηριστικά ανθρώπου, έδεσε σκύλο στο αυτοκίνητό του και τον έσερνε, ενώ άλλος στο Κιλκίς με τα ίδια χαρακτηριστικά, αλυσόδεσε άλλον αδέσποτο σκύλο και του `βαλε πίσσα στον πρωκτό για να υποφέρει. Και τα δυό αυτά ανθρωποειδή, κι ενδεχομένως κι άλλα μαζί τους, έβγαλαν έτσι γούστα! Τις συγκλονιστικές καταγγελίες κάνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς, του οποίου η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Τα αδέσποτα ζώα πέφτουν συχνά θύματα κακοποίησης. Δύο τέτοια περιστατικά συνέβησαν τον τελευταίο μήνα στο Νομό μας. Το πρώτο έγινε στο Αναβρυτό, όπου κάποιος άσπλαχνος και ασυνείδητος πολίτης έδεσε ένα χάσκι στο αυτοκίνητό του και το έσυρε στην άσφαλτο. Το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό για τον σκύλο, ο οποίος έπαθε ανοιχτά εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Ευτυχώς μετά την παρέμβαση του Κτηνιάτρου ο σκύλος σώθηκε, και ακολουθεί αγωγή.

 Το δεύτερο συνέβη σε κεντρικό σημείο της πόλης του Κιλκίς στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου πριν 10 μέρες.Το σκυλί βρέθηκε αλυσοδεμένο έχοντας στον πρωκτό του ένα κουτί με πίσσα. Περίοικοι ακούγοντας το σπαρακτικό κλάμα του σκύλου τον ελευθέρωσαν μένοντας άναυδοι μπροστά στο μαρτύριό του. Έτσι λοιπόν το κατήγγειλαν στον Σύλλογό μας. Δυστυχώς κάποιοι εξίσου ασυνείδητοι με τους δράστες το διασκέδασαν και γέλασαν, κάποιοι είπαν και τι έγινε; Είναι Ντροπή, είναι έλλειψη Παιδείας και σεβασμού προς τη Ζωή, είτε αυτή ανήκει σε ανθρώπους είτε σε ζώα. Μπροστά στη θρασύδειλη θηριωδία, πρέπει, όσοι θεωρούμε εαυτούς πολίτες, να δείξουμε ξεκάθαρη αποφασιστικότητα και να λάβουμε θέση. 
Η κατάσταση όμως είναι οριακή και θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να επισπεύσει την ολοκλήρωση ενός μακροπρόθεσμου σχεδιασμού ευέλικτου καταφύγιου, προκειμένου το πρόβλημα που Δημότες και ζώα αντιμετωπίζουν να λάβει μια οριστική λύση. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος θα παραμείνει στις επάλξεις αυτού του αγώνα. Ο Σύλλογος προσφέρει αμοιβή και δημόσιο έπαινο σε όποιον δώσει πληροφορίες για τους δράστες."

2 σχόλια:

  1. Ο Seven όπως ονομάστηκε (η πρώτη περίπτωση που τον δέσανε και τον σέρνανε) είναι πλέον καλά και ψάχνει οικογένεια...Εδώ όλο το συμβάν http://www.facebook.com/notes/efi-adespotidou/%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%BF-huskey-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF-%CE%BA%CE%B9%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CF%83/196780537029834

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ginete na skotwsoune ta a8lia kai ili8ia ypokhmena p zoune sthn xwra p onomaszete elada me ton idio tropoo p vasanizoune ta skilakia p den boroune na antista8oune ama eine antres na er8oune se emas na to kanoune na doune bounia sinefo ante oust a8lioi zwa.....gt ta plasmata exoune pio polly mialo apo esas a8lia ypokoimena oust apo edw

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.