Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Νέοι υποψήφιοι χαλίφηδες προσβλέπουν στο χαλιφάτο!

Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης
Στο ποδόσφαιρο συνηθίζεται να λέγεται για έναν νέο προπονητή αν θα προλάβει την παρέλαση. Κι αυτοί που το λένε εννοούν ότι ο προπονητής θ` απομακρυνθεί απ` τον πάγκο της ομάδας πριν την 28η Οκτωβρίου, λόγω αποτυχιών!
Στην πολιτική επικαιρότητα αυτών των ημερών το προσφιλές θέμα των συζητήσεων είναι αν ο πρωθυπουργός προλάβει την Διεθνή 'Εκθεση Θεσσαλονίκης. Μ` άλλα λόγια, αν θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές πριν τον "καυτό", 'οπως αναμένεται απ` όλους φέτος, Σεπτέμβρη.

Ειδικά στη ΝΔ όλο και περισσότεροι ομιλούν πλέον για εκλογές, τώρα μάλιστα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχουν πάρει "κεφάλι" για τα καλά. Τα στελέχη αυτά πιστεύουν ότι πολλά θα εξαρτηθούν απ` τ` αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, την επόμενη εβδομάδα. Αν η Ελλάδα φανεί ότι θα οδεύσει προς την "επιλεκτική χρεοκοπία" τότε είναι δύσκολο να μην υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, λένε. Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό έχει καλέσει τα στελέχη του να παραιτηθούν από καίριες κομματικές θέσεις που τυχόν κατέχουν εάν επιθυμούν να πολιτευτούν.
Όμως, οι ίδιες πάνω -κάτω εκτιμήσεις για εκλογές στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου υπάρχουν και στ` άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία και προετοιμάζονται ήδη γι` αυτό το ενδεχόμενο.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων, ξαναμπαίνει στην ημερήσια διάταξη το ...προσφιλές θέμα της συγκρότησης των εκλογικών συνδυασμών των κομμάτων. Κι αυτή τη φορά έχουμε εδώ στο νομό μας τεράστια θέματα! 
Θέμα πρώτον, λοιπόν: Ο μακροβιότερος βουλευτής στην ιστορία του νομού, ο Γ. Φλωρίδης, δεν θα `ναι μετά από πολλά χρόνια υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να κατέλθει με άλλον πολιτικό σχηματισμό; Αν, όντως, οι εκλογές γίνουν το φθινόπωρο, σίγουρα όχι.
Ζήτημα δεύτερον: Ο κυρίαρχος τα τελευταία χρόνια στο χώρο της ΝΔ, Κ. Κιλτίδης, δεν ανήκει πλέον στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ούτε και  στη ΔΗΣΥ. Και προς το παρόν δεν ανήκει πουθενά. Τι είναι πιθανότερο για τον Κιλκισιώτη βουλευτή; Να ενταχθεί στον ΛΑΟΣ και να κατέλθει στην Α` Θεσσαλονίκης, εκεί όπου θα έθετε υποψηφιότητα αν παρέμενε στο κόμμα της Ντόρας.
Θέμα τρίτον: Ο Γ. Συμπιλίδης επανέρχεται! Ο παλιός βουλευτής της ΝΔ, που συνέδεσε τ` όνομά του με την πτώση που προκάλεσε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993, έλαβε μετά από πολύ σκέψη την οριστική του απόφαση και θα είναι και πάλι υποψήφιος με το κόμμα του κ. Σαμαρά, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές.
Θέμα τέταρτον, με "άγνωστο Χ": Τί θα γίνει με τον Σ. Τσιτουρίδη; Θα τον επανεντάξει ο Αντ. Σαμαράς στον συνδυασμό της ΝΔ στο νομό μας; Όχι, εκτιμούν οι περισσότεροι, τώρα μάλιστα που επανακάμπτει ο κ. Συμπιλίδης ...και ο νοών νοείτω! Μήπως θα ενταχθεί στο κόμμα της Ντόρας, τώρα που το εν Κιλκίς "αντίπαλο δέος" αποχώρησε; Το σενάριο αυτό δεν μπορεί ν` αποκλειστεί, αν ο πρώην υπουργός επιθυμεί να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο. Αν το κάνει, πάντως, το πιθανότερο είναι να πολιτευτεί κι αυτός στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ν` αποκλείεται και το Κιλκίς.
Θέμα πέμπτο και τελευταίο (προς το παρόν): Β. Μπαλάσκας. Θα τον επιστρατεύσει ο κ. Σαμαράς στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ; Δύσκολα, απ` τη στιγμή που δεν του `δωσε χρίσμα στις δημοτικές εκλογές, εκτιμούν οι περισσότεροι. Ο δήμαρχος, πάντως, θα το επιθυμούσε "με χίλια"!
Προς το παρόν, πάντως, ας μη χαλάμε τη "ζαχαρένια" μας για το ποιοί θα θελήσουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση των χαλίφηδων, τώρα που διαπιστώνουν την λατρεία του κόσμου για το χαλιφάτο! Έχουμε ακόμα καλοκαίρι μπροστά μας, και τα μπάνια του λαού βρίσκονται σε εξέλιξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.