Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Η ομιλία Παραστατίδη στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο

Κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ο Βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης, επεσήμανε την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, όντας πεπεισμένος πως με την μη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα οδηγείτο η χώρα στην καταστροφή.
Η πλήρης ομιλία του:


"Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.
Σήμερα, στην αίθουσα αυτή συζητούμε την ψήφιση ή μη του «Μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2012-2015».Βασικά μιλάμε για ένα ενδιάμεσο πρόγραμμα χρηματοδότησης, απαραίτητο για να λειτουργήσει το κράτος .
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, πριν από 20 περίπου μήνες, σε μια περίοδο που η οικονομία της χώρας οδηγείτο με απόλυτη βεβαιότητα σε πλήρη κατάρρευση και λίγο πριν την χρεοκοπία. Έτσι η κυβέρνηση αυτή υποχρεώθηκε να πάρει στους ώμους της αμαρτίες άλλων.
- Με τις πολιτικές εξελίξεις να βρίσκονται στο κόκκινο.
- Να είναι ορατή η κατάρρευση της αγοράς.
- Η ανεργία να έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.
- Η χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση απόγνωσης,
και έχουμε τα Ελληνικά κόμματα, να μην μπορούν να συμφωνήσουν σε στοιχειώδη και βασικά πράγματα, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια που θα μας βγάλει από την οικονομική κρίση.
Η συμπεριφορά αυτή και η αδιάλλακτη στάση των κομμάτων για συναίνεση και ιδιαίτερα της αξ/τικής αντιπολίτευσης, θα μπορούσε να οδηγήσει την κατάσταση σε ένα καταστροφικό σκηνικό,
πρωτόγνωρο για τους περισσότερους, αλλά εξίσου τρομακτικό για όλους.
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές.
Η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζει στους δρόμους και τις πλατείες. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί και βάσιμοι λόγοι για τις αντιδράσεις αυτές των πολιτών και της κοινωνίας, καθώς πολλά από τα μέτρα που εφαρμόζονται, είναι και επώδυνα και άδικα. Πόσο μάλλον όταν τίθενται υπό αμφισβήτηση και κεκτημένα πολλών ετών.
Όλα αυτά συμβαίνουν, γιατί ως πολιτικοί, ως πολίτες και ως κοινωνία αρνούμαστε να αναγνωρίσουμε μια σκληρή πραγματικότητα. Να δεχθούμε πως η οικονομία μας συνεχίζει να αναπνέει έως σήμερα, λόγω της τεχνικής υποστήριξης που μας παρέχει αυτή τη στιγμή η ΕΕ και το ΔΝΤ. Να δεχθούμε επίσης πως τα δεσμά στην χώρα δεν τα έφερε το μνημόνιο αλλά ο υπέρμετρος δανεισμός μας. Δυστυχώς για μας, αυτή είναι η πραγματικότητα.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Κατ’ αρχήν η κρίση αυτή, ανέδειξε κατά τρόπο αναμφισβήτητο, το αποτυχημένο μοντέλο της λεγόμενης οικονομικής & κοινωνικής ανάπτυξης που ακολουθήσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ένα μοντέλο, που στις σημερινές συνθήκες δεν μπορεί να είναι διατηρήσιμο. Κάτι, που είναι παραδεκτό σχεδόν από όλους. Παρόλα αυτά, ορισμένοι επιμένουν να διατηρηθεί. Αν συμβεί αυτό, ένα είναι σίγουρο. Πως θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια σε μια χαώδη κατάσταση. Σε μια χώρα όπου:
- Η κρατική μηχανή ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.
- Η Διαπλοκή και η διαφθορά καθόριζαν τα πάντα.
- Η Παιδεία αντικαταστάθηκε από την παραπαιδεία.
- Η Παροχή υπηρεσιών υγείας ήταν προβληματική.
- Η Πραγματική παραγωγή αντικαταστάθηκε από αεριτζήδες και ευκαιριακές μπίζνες.
Και μια χώρα που συνέχιζε να συντηρεί τα εισοδήματα με δανεικά. Ποια άραγε θα μπορούσε να είναι η κατάληξη της;
Επομένως, με βάση τα δεδομένα αυτά, δεν αποτελεί έκπληξη, η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Απλώς ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό. Δυστυχώς με αυτές τις νοοτροπίες και αντιλήψεις πορευθήκαμε μέχρι σήμερα. Δεν τα βλέπαμε ή δεν θέλαμε να τα δούμε, γιατί λίγο πολύ βολευόμασταν όλοι. Η σημερινή προσπάθεια της κυβέρνησης αποβλέπει ακριβώς στο να αλλάξει όλα αυτά, τα κακώς κείμενα.
Σήμερα, ερχόμαστε να προσθέσουμε σε όλα αυτά τα αρνητικά που περιέγραψα, και το φαινόμενο του λαϊκισμού και της υποκρισίας. Που παλαιότερα μπορεί να ήταν τρόπος σκέψης και έκφρασης, αλλά σήμερα είναι τρόπος ζωής. Η αντίληψη της απειλής και του εκβιασμού προς την Ευρώπη δεν είναι θέση υπεύθυνη. Είναι ένα παιχνίδι με την φωτιά.
Εκμεταλλευόμενοι τις σημερινές δικαιολογημένες αντιδράσεις στις πλατείες, είναι εύκολο:
- Να σηκώνεις τα εθνικά λάβαρα.
- Να ασπάζεσαι τη λογική της συνομωσίας των ξένων κέντρων.
- Να καταδικάζεις μέτρα και παρεμβάσεις, για να αισθάνεσαι εθνικά υπερήφανος. «Να αισθάνεσαι Ελληναράς και Πατριώτης».
Δυστυχώς σε αυτή την κατηγορία ανήκουν, και δεν έχω κανένα δισταγμό να το πω, κάποιοι πολιτικοί και ορισμένοι δημοσιογράφοι. Καθώς και κάποιοι διανοούμενοι και ορισμένοι καλλιτέχνες. Πάντα έτοιμοι να καταφύγουν σε ένα φθηνό πατριωτισμό, προκειμένου να κερδίσουν λίγη προβολή και τα χειροκροτήματα.
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές.
Η κάθε διαμαρτυρία είναι θεμιτή και σεβαστή, πόσο μάλλον όταν αυτή είναι αυθόρμητη και όχι καθοδηγούμενη. Από μόνη της όμως δεν λύνει κανένα πρόβλημα, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη περίοδο όπως τη σημερινή, όπου δεν υπάρχει η πολυτέλεια οποιασδήποτε άλλης επιλογής, αφού βρισκόμαστε πάνω σε μια πολύ επικίνδυνη στροφή. Επιβάλλεται να αφήσουμε τα όποια παραταξιακά συμφέροντα και να στρατευτούμε όλοι, για να αποτρέψουμε τα χειρότερα για τη χώρα μας.
Πρέπει να δεχθούμε, πως η προσαρμογή μιας χώρας από μια δανειακή οικονομία σε μια παραγωγική, δεν μπορεί παρά να έχει πολλές δυσκολίες, με αρνητικές συνέπειες στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών.
Αυτό όμως, που οπωσδήποτε πρέπει να λάβουμε υπόψη και πρέπει να γίνει, είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών, για να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή, που χωρίς αυτή, καμία χώρα δεν μπορεί να πετύχει το οτιδήποτε.
Όμως αγαπητοί συνάδελφοι, δεν μπορούμε να πορευόμαστε με τον τρόπο που ορισμένα κόμματα επέλεξαν να συμπεριφέρονται. Υιοθετώντας μάλιστα το παλιό ρητό που λέει πως «αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για αυτήν». Αυτές οι συμπεριφορές δεν βοηθούν. Αντίθετα, οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.
Η χώρα διέρχεται κρίσιμες στιγμές. Οφείλουμε όλοι να διασφαλίσουμε, με αίσθημα εθνικής ευθύνης, το μέλλον αυτής της χώρας, αντιμετωπίζοντας με αποφασιστικότητα την παρούσα πολύμορφη κρίση.
Είναι η ώρα να δράσουμε συντεταγμένα και αποφασιστικά, για να αποφύγουμε την πλήρη κατάρρευση της οικονομίας που θα οδηγήσει σε χρεοκοπία την χώρα. Η μη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου σημαίνει την μη αποδοχή του δανείου. Ως εκ τούτου, ουσιαστικά αρνείσαι την συνέχιση της λειτουργίας του κράτους. Εγώ προσωπικά ως Βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου συναισθανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης σας βεβαιώνω πως δεν μπορώ να σηκώσω το βάρος της ευθύνης να οδηγηθεί η χώρα σε περιπέτεια, ίσως και στην καταστροφή. Δες τε σήμερα τις δηλώσεις του Μπαρόζο, του Όλι Ρεν και άλλων κορυφαίων παραγόντων του Euro group. Δεν υπάρχει Β’ Σχέδιο είπαν, για την Ελλάδα. Το επόμενο στάδιο είναι η πτώχευση. Και τότε να είστε βέβαιοι πως στις πλατείες δεν θα έχουμε 100.000 και 200.000 αλλά 7.000.000 κόσμου.
Γι αυτό ψηφίζω ανεπιφύλακτα ΝΑΙ για να δώσω την δυνατότητα στην κυβέρνηση να προσπαθήσει να βγάλει την χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο.

2 σχόλια:

  1. Periklis Gianno
    Να του κάνουμε και άγαλμα του πατριώτη , Ελληναρά που μας έσωσε με την ψήφο του....Με τον "λόγο του"δεν μας έπεισε ότι έχει μελετήσει το μεσοπρόθεσμο ,αλλά ότι ψήφισε με κομματική εντολή...Δηλ οι μόνοι σωτήρες που καίγονται για την Ελλάδα είναι οι του ΠΑΣΟΚ??Αλλά αφού συμφωνεί με τον ΓΑΠ πόσο μυαλό μπορεί να έχει !! ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Ψευταράδες..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενας ακόμα πολιτικός με πολύ μικρό ανάστημα.Ενας ακόμα, που μας απειλεί με το μπαμπούλα της πτώχευσης, για να μας πείσει.Και πώς είναι σίγουρος οτι αυτή η δοκιμασμένη και αποτυχημένη πολιτική θα μας σώσει;Πόσα μνημόνια πρέπει να αποτύχουν για ν'αλλάξει γνώμη;Να μας πεί τον αριθμό, να ξέρουμε επιτέλους κι'εμείς οι ταλαίποροι πολίτες για να περιμένουμε. Είστε σοσιαλιστές εσείς;Φιλοκαπιταλιστές του κερατά είστε, και δεν ντρέπεστε καθόλου να κάνετε τέτοιες δηλώσεις της συμφοράς!Αντί να εξαφανιστείτε, έχετε το θράσος να βγαίνετε στα κανάλια και στις εφημερίδες και να υποτιμάτε την νοημοσύνη μας. Απο πολιτικούς σαν εσάς κινδυνεύει το κύρος και η υπόσταση της Δημοκρατίας και όχι απο τις δικαιολογημένες αντιδράσεις του κόσμου.Τι περιμένετε, να μας εξαθλιώσετε εντελώς για να αντιδράσουμε;Αυτό σκοπεύετε να κάνετε; Ε λοιπόν τότε θα είναι πολύ αργά για δάκρυα και ούτε στη Σελήνη δεν θα μπορείτε να κρυφτείτε.Ο Ελληνας πολίτης έχει φιλότιμο και θα του αρκούσε ένα 'συγνώμη' σας και να δεί μερικούς στη φυλακή για να ηρεμήσει.Ομως είναι τέτοια η αλλαζονεία σας, που σας τυφλώνει και θέλετε να μας κάνετε άβουλα πλάσματα.Ε λοιπόν, επειδή όπως λέει και το τραγούδι 'και τώρα που ξυπνήσανε τα φίδια και συ φοράς τ'αρχαία σου στολίδια....και τα παιδιά σου ξεπουλάς' σας το λέω ξεκάθαρα, πως αυτά τα παιδιά, που το μέλλον τους εσείς υποθηκεύσατε, θα τα βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας, μέχρι να καταλάβετε την ολέθρια πολιτική σας και να την αλλάξετε, αν βεβαίως προλάβετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.