Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ο νέος Υγειονομικός Χάρτης

Με κοινή διοίκηση θα πορευτούν πλέον τα δυό νοσοκομεία του νομού μας, Κιλκίς και Γουμένισσας. Παράλληλα, οι δυό ορθοπεδικές κλινικές του Κιλκίς συγχωνεύονται σε μία. Αυτά προβλέπει η τελική πρόταση του υπουργείου Υγείας για την αναδιάταξη των μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (νέος Υγειονομικός Χάρτης). Η πρόταση αυτή εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) και από χθες έως τις 17 Ιουλίου είναι σε διαβούλευση.

Με τις τροποποιήσεις των οργανισμών των δυο νοσοκομείων θα επιτευχθεί όχι μόνο ενιαία διοίκηση αλλά και ενιαίος προϋπολογισμός, ενιαίο πρόγραμμα προμηθειών, ενιαίος οργανισμός (που διευκολύνει την κινητικότητα του προσωπικού) και αυτόματη ενοποίηση διοικητικών και τεχνικών υπηρεσιών.

 Στον νέο Υγειονομικό Χάρτη, πρόταση υπάρχει και για τη διαμόρφωση ροής εξυπηρέτησης ασθενών, με βάση τους δείκτες νοσηλευθέντων ανά ιατρό παθολογικού και χειρουργικού τομέα, στα υπό κοινή διοίκηση νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας. Πάντως, αλλαγές στον αριθμό των υπηρετούντων γιατρών δεν προβλέπονται, αφού στο νοσοκομείο Κιλκίς παραμένουν 119 και στης Γουμένισας 38. Προβλέπονται, όμως αλλαγές στις κλίνες. Συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Κιλκίς θά `χουμε 180 κλίνες (αντί 254) με προτεινόμενη κάλυψη 70% (αντί 46%). ¨οσο για το Νοσοκομείο Γουμένισσας, παραμ΄ενουν οι 40 κλίνες και η κάλυψη του 68%.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.