Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Κατάρτιση Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Κιλκίς 2012 - 2014

Πιστεύοντας ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στη διαδικασία του αναπτυξιακού σχεδιασμού του χώρου στον οποίο ζουν και εργάζονται, η νέα δημοτική αρχή Κιλκίς και ο δήμαρχος Β. Μπαλάσκας, στο πλαίσιο της κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012 – 2014, ξεκίνησε μια πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα καμπάνια καταγραφής της ικανοποίησης, των απόψεων και των προτάσεων των πολιτών, μέσω ερωτηματολογίων που θα φθάσουν σε κάθε σπίτι, στην πόλη και τα χωριά του δήμου Κιλκίς.

Μέσα από την επεξεργασία ειδικών ερωτηματολογίων με γενικό τίτλο «Η γνώμη σου μετράει», που απευθύνονται όχι μόνο στους πολίτες, αλλά και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες, τους τοπικούς φορείς, τους δημοτικούς συμβούλους και φυσικά το προσωπικό του δήμου Κιλκίς, θα προσδιορισθούν τα κρίσιμα ζητήματα ανάπτυξης, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της περιοχής, η στρατηγική ανάπτυξης και οι προτεραιότητες του δήμου για τα επόμενα τρία χρόνια αλλά και τα συγκεκριμένα έργα και δράσεις που απαιτούνται για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους.
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2012 – 2014 του δήμου Κιλκίς δεν αποτελεί για το δήμο μία γραφειοκρατικού τύπου διαδικασία αλλά μια κορυφαία πολιτική λειτουργία η οποία θα διαμορφώσει ένα ρεαλιστικό, ουσιαστικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης καθώς και διαρκούς βελτίωσης της διαχειριστικής ικανότητάς του. Σε εναρμόνιση με τις κατευθύνσεις αναπτυξιακού σχεδιασμού σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα συνιστά στην ουσία οργανικό στοιχείο της καθημερινής του λειτουργίας και διοίκησης και μέρος του προγραμματικού του κύκλου αξιοποιώντας συγκεκριμένους δείκτες επίδοσης που αξιολογούν διαρκώς την ποσοτική και ποιοτική του υλοποίηση.
Στο πλαίσιο της κατάρτισης του Προγράμματος έχει συσταθεί Διεπιστημονική Ομάδα Έργου η οποία, υπό την εποπτεία του δημάρχου Κιλκίς Ευάγγελου Μπαλάσκα, συνεργάζεται με όλες τις Διευθύνσεις του δήμου αλλά και τα Νομικά Πρόσωπα. Για τις επόμενες εβδομάδες έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις εργασίας με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και της Δημοτικής Ενότητας Κιλκίς, με τοπικούς και υπερτοπικούς κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς καθώς και συναντήσεις ανοιχτού διαλόγου με πολίτες.
-Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλούν από την ιστοσελίδα του Δήμου Κιλκίς, στη διεύθυνση e-kilkis.gr, από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.