Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Θ. Παραστατίδης: "Τα νούμερα δεν πρέπει να είναι πάνω από τους ανθρώπους"


Με αφορμή τη συζήτηση στο ΚΤΕ Οικονομίας στη Βουλή, για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ο Βουλευτής Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης απευθυνόμενος προς τους πολίτες του νομού τονίζει: "Αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα  μας και βιώνει η κοινωνία μας οφείλουμε όλοι να τις αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Επειδή η πολιτική μου αλλά και  κοινωνική μου σχέση με τους πολίτες του νομού ήταν πάντα ειλικρινής, οφείλω να καταθέσω τον προβληματισμό μου σχετικά με τη συζήτηση για τη στήριξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στο ΚΤΕ Οικονομίας.

     Δε σας κρύβω πως επικράτησε η σκέψη να εξαρτήσω την πολιτική μου συμπεριφορά, ανάλογα με την εξέλιξη του διαλόγου, σε σχέση με κάποια από τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Και αυτό γιατί κάθε φορά που επιστρέφω από την Αθήνα συναντώ όλο και περισσότερους ανέργους, απολυμένους φίλους που δεν μπορούν δυστυχώς να ανταποκριθούν στις ανάγκες της ζωής. Συμπολίτες που ζουν σε συνθήκες πραγματικής φτώχιας, σε ανθρώπους που πραγματικά δεν έμεινε ζωνάρι για να σφίξουν άλλο.
    Όσο απίστευτα και αν είναι τα νούμερα άλλο τόσο αδιάψευστη και η κοινωνία μας που τελεί εν πλήρη πενία. Όχι λοιπόν, τα νούμερα δεν πρέπει να είναι πάνω από τους ανθρώπους. Αυτός ήταν ο λόγος αν θέλετε, που έθεσα με απαιτητικό τρόπο την δική μου κόκκινη γραμμή κυρίως σε δυο μέτρα. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης αλλά ούτε και σε μείωση του αφορολόγητου από 12.000€ σε 6.000€. Θεωρώ πως και τα δυο αυτά μέτρα πλήττουν μισθωτούς και συνταξιούχους και επιδεινώνουν την οικονομική κατάσταση κυρίως των χαμηλών στρωμάτων της κοινωνίας μας. Ο κόσμος δεν θα μπορούσε να το αντέξει αυτό. Αυτή ήταν η δική μου κόκκινη γραμμή και πράγματι εισακούστηκε. Αποτέλεσμα, να μην συμπεριληφθούν τα δυο αυτά μέτρα καταρχήν στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο.
   Πάντα πίστευα και πιστεύω στην καλόπιστη κριτική και κυρίως στην κριτική που οδηγεί σε αποτέλεσμα. Θα ήθελα να τονίσω πως διαφωνώ απόλυτα με την συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων Βουλευτών, που δυστυχώς για κάποιους από αυτούς έχει μεγαλύτερη σημασία αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η προσωπική τους προβολή από τη διάσωση της χώρας.
   Διαφωνώ με αυτούς που ως πάγια τακτική επιλέγουν την ανέξοδη και ανεύθυνη κριτική, κυρίως στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, δίχως όμως να προτείνουν κάτι άλλο συγκεκριμένο και ουσιαστικό, αναλώμενοι σε γενικότητες και αοριστίες, αρκεί οι απόψεις τους αυτές να προβάλλονται στα δελτία των ειδήσεων.
    Διαφωνώ  με όλους εκείνους που δεν τιμούν το αξίωμα του Βουλευτή, συμπεριφερόμενοι δυστυχώς ως υπάλληλοι των καναλαρχών και μεγαλοεκδοτών, για χάρη λίγης προσωπικής δημοσιότητας παραπάνω. Αυτού του είδους οι συμπεριφορές, οδήγησαν την πολιτική σε πλήρη απαξίωση. Αυτές οι συμπεριφορές  είναι που οδηγούν την πολιτική σε πλήρη εξάρτηση από τα μεγάλα αφεντικά, ιδιοκτήτες των μεγάλων ΜΜΕ, με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Διαβεβαιώνω τους πολίτες του νομού Κιλκίς πως τέτοιου είδους πολιτική δεν είμαι διατεθειμένος να υπηρετήσω. Θα συνεχίσω να υπηρετώ την πολιτική εκείνη  της δημιουργίας και της προσφοράς, την πολιτική εκείνη ενάντια στη διαπλοκή και τη διαφθορά.
    Σίγουρα τα μέτρα θα είναι επώδυνα και η εφαρμογή του νέου προγράμματος λιτότητας θα είναι πολύ δύσκολη για όλους μας. Εντούτοις, εδώ θα πρέπει να θέσουμε ακόμη μια κόκκινη γραμμή, μια φαρδιά κόκκινη γραμμή μεγαλύτερη από τις προηγούμενες και αυτή η κόκκινη γραμμή αφόρα την χρεοκοπία της πατρίδας μας.
   Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αφήσουμε την Ελλάδα να καταστραφεί, το οφείλουμε στους ίδιους μας και στα παιδιά μας. Θα πρέπει να πιστέψουμε πως θα τα καταφέρουμε και να προσπαθήσουμε με συνέπεια να πράξουμε ότι χρειαστεί.
Είναι άγραφος νόμος πως όταν δεν πιστεύεις στη νίκη, δεν κερδίζεις."

1 σχόλιο:

  1. Ma proxthes den psifise IPER ton neon metron?
    Plaka mas kanei e? Opos kai tin alli fora sto sinedrio tis adedi pou anefere xoris na ntrapei oti "imoun kai ego sto sintagma me tous aganaktismenous"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.