Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

7ήμερη εκδρομή του «Αγίου Τρύφωνα» Γουμένισσας

Ένα υπέροχο 7ήμερο είχαν την ευκαιρία να περάσουν όσοι συμμετείχαν στην εκδρομή (Ιταλία-Γαλλία) που διοργάνωσε ο σύλλογος. Διασχίζοντας την Αδριατική θάλασσα απόλαυσαν τις ανέσεις του πλοίου, σε μια μίνι κρουαζιέρα παράλληλα με τις Δαλματικές ακτές.
Μετά την άφιξη στο λιμάνι της Βενετίας, επιβιβάστηκαν στο βαπορέτο και περιηγήθηκαν στην πλωτή πολιτεία όπου είδαν τον καθεδρικό ναό του Αγ. Μάρκου, το παλάτι των δόγηδων, τον πύργο ωρολογίου των Μαυριτανών και τη γέφυρα των στεναγμών, ενώ πραγματοποίησαν επίσκεψη και σε εργαστήριο γυαλιού μουράνο παρακολουθώντας τη διαδικασία κατασκευής τους. Φυσικά δεν παρέλειψαν τη βόλτα με γόνδολα, στο περίφημο Canale Grante με τα αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα της Βενετίας.
Την πόλη των Μεδίκων, την πανέμορφη Φλωρεντία, τη θαύμασαν από το λόφο του Μιχαήλ Άγγελου και ξαναγήθηκαν στη γέφυρα Πόντε Βέκιο, στο Παλάτσο Βέκιο και μεταξύ άλλων στο καθεδρικό ναό Μαρία ντελ Φιόρε με το περίφημο τρούλο Μπρουνελέσκι. Η βόλτα στη μεσαιωνική Σιέννα, στην Πίζα, στο ξακουστό Σαν Ρέμο και στη Σερμιόνη αντάμειψε με το παραπάνω τους εκδρομείς.
Περιηγήθηκαν στην αδιαμφισβήτητη βασίλισσα της Κυανής Ακτής, τις Κάννες, με την περίφημη «Κρουαζέτ», έναν από τους διασημότερους δρόμους με τα αποτυπώματα των αστέρων του κινηματογράφου. Είχαν μάλιστα την ευκαιρία να βρίσκονται εκεί την περίοδο διοργάνωσης του 64ου φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών και να φωτογραφηθούν στο εξαίσιο μέγαρο του. Επισκέφτηκαν την κοσμοπολίτικη Νίκαια και ένα από τα γνωστά εργοστάσια παραγωγής αρωμάτων Fragonard όπου έκαναν τις αγορές τους.
Στο Ωκεανογραφικό μουσείο του Κουστώ στο Μόντε Κάρλο, οι εκδρομείς θαύμασαν τα ευρήματα από τις εξερευνήσεις του στους ωκεανούς και έμειναν κατάπληκτοι από το χώρο και τις εγκαταστάσεις. Στη συνέχεια , μέσω των στενών δρόμων του Μονακό, που χρησιμοποιούνται για το περίφημο Γραν Πρι, απόλαυσαν τον καφέ τους στο φημισμένο Café de Paris ενώ λίγοι ήταν οι τολμηροί που δοκίμασαν τη τύχη τους στο θρυλικό καζίνο του Μόντε Κάρλο.
Η επιστροφή στην Ελλάδα τους βρήκε όλους γεμάτους με εμπειρίες από τα υπέροχα μέρη που επισκέφτηκαν και έτσι οι εκδρομείς ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.
Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στην εκδρομή, καθώς και το τουριστικό γραφείο ECLECTIC HOLIDAYS του κ. Παπαδόπουλου Γιώργου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.