Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Επιτυχής η εβδομάδα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού στο Κιλκίς


250 και πλέον Κιλκισιώτισσες εξετάστηκαν στο «Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης»  που υλοποίησε στο Κιλκίς για πρώτη φορά από τις 12 έως και τις 16 Απριλίου η Εκστρατεία «Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους», σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Κιλκίς. Οι εν λόγω συμμετοχές ξεπέρασαν τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι γυναίκες του Κιλκίς είναι αρκετά ευαισθητοποιημένες σε θέματα υγείας και αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα αλλά και την αξία της πρόληψης.

Στο “Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης” που λειτούργησε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Ξενοδοχείο “Habitat”, προσήλθαν γυναίκες οι οποίες εξετάστηκαν δωρεάν με τη ολιγόλεπτη μέθοδο της ψηλάφησης από γιατρούς χειρούργους ογκολόγους.
Αποκορύφωμα της λειτουργίας του “Στόχου” στο Κιλκίς αποτέλεσε την τελευταία ημέρα η διοργάνωση φιλικού αγώνα μπάσκετ στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο με γενικό τίτλο «Βάλε Τρίποντο στην Πρόληψη” και με τη συμμετοχή αθλητριών του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος. Στο παιχνίδι που έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρέστησαν ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας αρμόδιος για θέματα Διατροφής και Άθλησης Κώστας Παταβούκας, η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέτα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, οι Βουλευτές του Νομού Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης και Θεόδωρος Παραστατίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς Βαγγέλης Μπαλάσκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης, ο βουλευτής ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Σερρών Μιχάλης Τζελέπης, και τοπικοί φορείς.
Στο ημίχρονο του αγώνα βραβεύτηκε για την προσφορά της στον αθλητισμό η πρόεδρος του γυναικείου σωματείου «Καλλιπάτειρα», Κατερίνα Παναγοπούλου, ενώ αμέσως μετά το παιχνίδι παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν των αθλητριών, οι οποίες και διανυκτέρευσαν στην πόλη του Κιλκίς.
Τόσο ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, όσο και ο πρόεδρος του συνδέσμου Βετεράνων καλαθοσφαιριστών Σάκης Τζαλαλής, σε δηλώσεις τους ευχαρίστησαν το Δήμο Κιλκίς και προσωπικά το Δήμαρχο Κιλκίς για την φιλοξενία και υποστήριξή του, καθώς και για τη συνεργασία και τη συνδρομή του στην επιτυχή πραγματοποίηση των εκδηλώσεων στο Κιλκίς.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της διήμερης παραμονής του στο Κιλκίς  (Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Απριλίου) ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, σε συναντήσεις που είχε με φορείς του νομού, μεταξύ αυτών και με το Δήμαρχο Κιλκίς κ. Ευάγγελο Μπαλάσκα, δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι τα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας δεν πρόκειται ούτε να υποβαθμιστούν, αλλά ούτε και να κλείσουν. Η μόνη αλλαγή που θα επέλθει στις υγειονομικές μονάδες του νομού, όπως διευκρίνισε, θα έχει να κάνει με την μορφή διοίκησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.