Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Εβδομάδα δενδροφυτεύσεων στο Δήμο Κιλκίς


Συνεχίζεται την τρέχουσα εβδομάδα η δενδροφύτευση που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη 10 Μαρτίου σε τμήμα έκτασης στην πλαγιά Μεταλλικού, από την 71η Α/Μ Ταξιαρχία “Πόντος” και το Δασαρχείο Κιλκίς. Συνολικά στην α' φάση συμμετείχαν 130 άτομα της Ταξιαρχίας με κατάλληλα μέσα, ενώ φυτεύτηκαν 2.000 δένδρα σε έκταση 10 στρεμμάτων.
Η β' φάση της δενδροφύτευσης στην ίδια περιοχή, θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας, σε συνεργασία του Δήμου Κιλκίς και του 2ου ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ Κιλκίς. Συγκεκριμένα, τριακόσιοι περίπου μαθητές σε διάρκεια τριών ημερών θα φυτεύσουν 1.500 δέντρα (κουκουναριές, τραχείες, κυπαρίσσια). Τη μεταφορά των μαθητών ανέλαβε ο δήμος Κιλκίς με λεωφορείο του.
Τις εργασίες δενδροφύτευσης που ξεκίνησαν την Τρίτη 15 Μαρτίου, συντόνιζαν ο Δασάρχης Κιλκίς, στελέχη του Δασαρχείου, υπάλληλοι του δήμου Κιλκίς και οι συνοδοί καθηγητές των μαθητών. Ως εκπρόσωποι του Δήμου Κιλκίς παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Δημήτρης Τσαντάκης και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κ. Βούλα Ποζίδου, ενώ στην δενδροφύτευση της περασμένης Πέμπτης το δήμο Κιλκίς εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος πρασίνου κ. Κώστας Παπαδάκης.
Οι δενδροφυτεύσεις όμως δεν σταματούν στο Δήμο Κιλκίς, καθώς τις επόμενες ημέρες ανάλογες δράσεις προγραμματίζονται σε διάφορους οικισμούς του δήμου. Συγκεκριμένα στον Βαπτιστή και στις Καστανιές μετά από πρωτοβουλία των Προέδρων των δύο Τοπικών Κοινοτήτων, θα φυτευτούν στην περιοχή παλιού λατομείου (Βαπτιστή) 150 δέντρα και στον χώρο της Πρωτομαγιάς (Καστανιές) 180 αντίστοιχα.
Στην Άνω και Κάτω Ποταμιά η δενδροφύτευση σε συνεργασία με τους οικείους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους κατοίκους, θα λάβει χώρα στις εισόδους των οικισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.