Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Επίσημη υποδοχή Δημάρχου Παιονίας στο ιερό Κοινόβιο Oσίου Νικοδήμου Πενταλόφου


Θερμή υποδοχή επιφυλάχθηκε το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 στον Δήμαρχο Παιονίας κ. Αθανάσιο Λαπόρδα και τούς Δημοτικούς Συμβούλους από τον Καθηγούμενο του ιερού Κοινοβίου οσίου Νικοδήμου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο και την αδελφότητα της Μονής. Η επίσημη υποδοχή έγινε σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό, αφού το Ιερό Κοινόβιο αποτελεί Μετόχιο τής ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.
Ο Καθηγούμενος και ολόκληρη η αδελφότητα περίμεναν τον κ. Δήμαρχο στην πύλη τής Μονής, από όπου εν πομπή κατευθύνθηκαν προς το Καθολικό. Εκεί ενεπέμφθη σύντομη δέηση υπέρ υγείας, σωτηρίας και ευόδωσης τού έργου του νέου Δημάρχου και των συνεργατών του.
Στην προσφώνησή του ο Καθηγούμενος καλωσόρισε τον κ. Δήμαρχο και εξέφρασε την ελπίδα και την πεποίθηση ότι ο νεοσυσταθείς Δήμος Παιονίας και το Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου θα έχουν αγαστή συνεργασία για το καλό του τόπου.
Ο κ. Δήμαρχος κατά την αντιφώνησή του δήλωσε ότι το έργο τής Μονής είναι αναγνωρισμένο από όλους και ότι η νέα Δημοτική αρχή και ο ίδιος προσωπικά δεσμεύεται να σταθεί δίπλα στη Μονή και να συνεργαστεί μαζί της για την προώθηση των σοβαρών θεμάτων του τόπου. Κλείνοντας τον λόγο του ζήτησε από τον Καθηγούμενο και τούς πατέρες να μην τον λησμονούν στις προσευχές τους.
Στη συνέχεια ο Καθηγούμενος Χρυσόστομος, εις ανάμνησιν της υποδοχής, δώρησε στον κ. Δήμαρχο μία εικόνα του Χριστού, εργόχειρο των αδελφών του ιερού Κοινοβίου.
Στο τέλος όλη η ομήγυρη κατευθύνθηκε στο μεγάλο Αρχονταρίκι της Μονής, όπου σε μια θερμή και φιλική ατμόσφαιρα προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα και δώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.