Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Κάτω τα χέρια από το Ε.Σ.Υ. και τις τσέπες μας


«Σωστή και δωρεάν ιατρική περίθαλψη δικαιούνται όλοι όσοι απευθύνονται σε δημόσιο νοσοκομείο, χωρίς την παραμικρή διάκριση και εξαίρεση. Κανένα αντίτιμο για οποιαδήποτε νοσοκομειακή παροχή δεν οφείλεται από τους πολίτες.

Μπλοκάρουμε σήμερα την καταβολή των 5 ευρώ ανά ιατρική πράξη που επιβλήθηκε άδικα και αντισυνταγματικά και ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ.
Ο ελληνικός λαός έχει ήδη ακριβοπληρώσει και εξακολουθεί να πληρώνει μέσω φόρων και άγριας μείωσης μισθών και συντάξεων το δικαίωμά του για δωρεάν δημόσια υγεία. Δεν οφείλει καμία πρόσθετη πληρωμή, κανένα επιπλέον αντίτιμο. Η εντελώς δωρεάν δημόσια υγεία είναι βασική υποχρέωση και λόγος ύπαρξης του σύγχρονου κράτους, είναι δε επιβεβλημένη από το ελληνικό σύνταγμα το οποίο συστηματικά παραβιάζει η κυβέρνηση.
Το Σύνταγμα της Ελλάδας προβλέπει την προστασία της υγείας των πολιτών και όχι των τραπεζών. Όμως την ίδια ώρα που οι υπαίτιες για την κρίση τράπεζες προστατεύονται με κρατικές εγγυήσεις μέσω της ΕΚΤ (δηλαδή με λεφτά των λαών), την ίδια ώρα που οι μιζαδόροι, οι φοροαπαλλαγμένοι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εργολάβοι, οι δημόσιοι καρεκλοκένταυροι και τα κάθε λογής παράσιτα απολαμβάνουν την προστασία της ελληνικής κυβέρνησης, ο Υπουργός Υγείας διερωτάται δημόσια πού θα βρει τα λεφτά για το Ε.Σ.Υ. και προωθεί την βαθμιαία ιδιωτικοποίησή του, για να ευνοήσει ακόμα περισσότερο τους ευνοημένους και να αφήσει το λαό χωρίς δημόσιο νοσοκομείο.
Πρόκειται για ένα δημόσιο νοσοκομείο που οι κυβερνήσεις -από κοινού πλέον με την τρόικα- φρόντισαν ήδη να έχει ελλιπή στελέχωση με εργαζόμενους κακοπληρωμένους έως και απλήρωτους, με ελλείψεις φαρμάκων, υλικού, μηχανημάτων και μέσων, ενός νοσοκομείου που δεν μπορεί να καλύψει τις απαραίτητες εφημερίες, πρόκειται για ένα Ε.Σ.Υ. χωρίς πρωτοβάθμια οργάνωση που φροντίζουν να το απαξιώσουν κι άλλο ώστε να αναγκαστεί ο πολίτης να καταφύγει στον ιδιωτικό τομέα.
Οι γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, όχι μόνο δεν φταίνε για την κατάντια του Ε.Σ.Υ., αλλά ενώ υφίστανται την  ίδια λεηλασία των εισοδημάτων τους με όλους τους πολίτες, επιπλέον εξωθούνται σε παντελώς παράνομη, καταχρηστική και απλήρωτη υπερεργασία. Το Ε.Σ.Υ. στηρίζεται στους γιατρούς που ζουν αποκλειστικά από το πενιχρό μισθό τους και πολεμάνε το φακελάκι και τους κερδοσκόπους , στο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, στους χαμηλόμισθους υπο-αμειβόμενους εργαζομένους του, και θα είχε ήδη καταρρεύσει χωρίς την ευσυνειδησία, την αυταπάρνηση και τους αγώνες  τους που δίνουν στο πλευρό των συμπολιτών τους.
Δεν πρόκειται να ανεχτούμε την κατάργηση του κοινωνικού κράτους και του κράτους πρόνοιας. "Λεφτά υπάρχουν", αλλά όχι στις δικές μας τσέπες, όχι στις τσέπες των μεροκαματιάρηδων του τρόμου, των συμπολιτών μας με μισθούς ή συντάξεις πείνας, των ανασφάλιστων και των ανέργων. Υπάρχουν στις τσέπες των προνομιούχων που δημιούργησαν την κρίση και που συνεχίζουν να επωφελούνται απ' αυτήν. Εμείς δεν έχουμε καμιά σχέση μαζί τους. Οι εργαζόμενοι στο Ε.Σ.Υ. και οι αναξιοπαθούντες πολίτες, είμαστε στην ίδια πλευρά.
Αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με αλληλεγγύη.
Το Ε.Σ.Υ. είμαστε ΕΜΕΙΣ!»
Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς
Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.