Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Καταγγέλλουν τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας

Για απαξίωση των πολιτών από την Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας κάνουν λόγο σε επώνυμη καταγγελία τους 16 δημότες Γουμένισσας, με αφορμή τις «αυθαιρεσίες», όπως τις χαρακτηρίζουν, του Προέδρου της σε ό,τι αφορά την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στον τομέα καθαριότητας.
Στην καταγγελία αναφέρονται τα εξής: "Αναλαμβάνει η νέα Δημοτική Αρχή. Εκλεγμένος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας εκλέγεται ο κος Αλίρης Ιωάννης. Πριν προλάβουμε να του ευχηθούμε «καλή δύναμη» ξεκίνησε την επίδειξη δύναμης! Το τοπικό δημοτικό συμβούλιο, δεν συνεδριάζει και  δεν ενημερώνεται. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από την ηγεσία... ή μήπως από τον ηγεμόνα; Ο τομέας καθαριότητας γίνεται  ο πρώτος τομέας στον οποίο η διακυβέρνηση ασκείται με αυθαιρεσία. Διορίζονται άτομα, πριν καν συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, βάσει της ορθής διαδικασίας.
11 Ιανουαρίου, Πολύκαστρο, 2η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου:
Η αίθουσα κατάμεστη, το θέματα πολλά και σημαντικά. Τα πρώτα δύο: 1. Προγραμματισμός πρόσληψης έκτακτου προσωπικού για το έτος 2011.
2. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Γουμένισσας. Παρόντες: Άπαντες οι δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Γουμένισσας κος Αρκούδας, ο Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Γουμένισσας κος Κουρτζανίδης, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Γουμένισσας κος Παπαλέξης, δημότες και αρκετοί εκ των Προέδρων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων.
Απών: Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας, κος Αλίρης.
Κατανοούμε ότι η θέση του κου Αλίρη ήταν δύσκολη, καθώς η αντιπολίτευση του ΔΣ έφερε το θέμα των παρατυπιών στον τομέα της καθαριότητας στη Γουμένισσα. Καταλαβαίνουμε ότι ενδεχομένως να ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να παρευρεθεί.
Δεν κατανοούμε, το γιατί ενώ έστειλε αντιπροσώπους του –μια εκ των οποίων εκλεγμένη στο Τοπικό Συμβούλιο Γουμένισσας- να ηχογραφήσουν τη συνεδρίαση, δεν τους ζήτησε να παραμείνουν, εκτελώντας την ηχογράφηση και στο μέρος της συνεδρίασης που αφορά το θέμα του Νοσοκομείου Γουμένισσας... δεν ήταν ένα θέμα αμελητέο άλλωστε!
Δεν κατανοούμε, το γιατί χρειαζόταν ηχογράφηση, καθώς το σύνολο της συνεδρίασης βιντεοσκοπείται και προβάλλεται στο δικτυακό χώρο http://www.kilkisorama.gr
Δεν κατανοούμε, το γιατί σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις και χωριά, οι εκλεγμένες αρχές έδειξαν εγκράτεια και περίμεναν το ΔΣ που θα αποφάσιζε την έναρξη της διαδικασίας σύναψης δίμηνων συμβάσεων στον τομέα καθαριότητας, ενώ στη Γουμένισσα υπήρξε βιασύνη.
Δεν κατανοούμε, τα κριτήρια επιλογής του προσωπικού. Eξυπηρετούσαν μήπως προεκλογικές υποχρεώσεις; Όταν υπάρχουν αδιαφάνεια και προσωποπαγείς αποφάσεις, μπορεί ο καθένας να εικάσει ότι θέλει, ακόμα και αν το προσωπικό που επελέγη θα μπορούσε να είναι αξιοκρατικά επιλεγμένο! Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ.
Προτείνουμε, η ηγεσία της δημοτικής αρχής, να προσπαθήσει να κατανοήσει ότι οι τακτικές που ακολούθησε προεκλογικά και που εξέθεταν τους ίδιους τους τους εαυτούς, δεν μπορούν να συνεχιστούν καθώς πλέον εκθέτουν την Γουμένισσα και τους πολίτες της.
Προτείνουμε, το σύνολο των εκλεγμένων τοπικών συμβούλων Γουμένισσας, να συνειδητοποιήσει τον ρόλο του και να τηρήσει ένα επίπεδο ανάλογο της βαρύτητας του ρόλου αυτού.
Κάποιοι εκ των πολιτών, αγωνιζόμαστε ώστε η περιοχή της Γουμένισσας να προχωρήσει μπροστά μέσα από εικόνες όμορφες και ιστορίες θετικές. Μην καταστρέφετε το έργο και τις προσπάθειές μας, μέσα από τις βιαστικές ατομικές αποφάσεις που δυσφημούν την πόλη μας.
Καλούμε τους συμπολίτες μας σε αφύπνιση και επαγρύπνηση, αν θέλουν ο τόπος μας επιτέλους να εξελιχθεί  και να πάρει το  πρόσωπο που του αξίζει, που ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ! Να είμαστε όλοι μέσα στα τοπικά και δημοτικά συμβούλια για να έχουμε γόνιμη άποψη για αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας.

Υπογράφουμε ΕΠΩΝΥΜΑ
Αμανατιάδου Χρυσή του Ανδρέα
Καρατζιάς Δημήτριος του Γιώργου
Παυλίδου Άννα του Δημήτρη
Δογιάμα Λίλιαν του Κωνσταντίνου
Αμανατιάδου Κατερίνα του Ανδρέα
Μαρτσιώκη Κατερίνα του Αθανασίου
Αλβανός Μιχάλης του Γεωργίου
Σέβης Χρήστος του Γρηγορίου
Παπαπαναγιώτου Ραλλού του Πασχάλη
Μουζούρη Μαρία του Δημήτρη
Αμανατιάδης Ιωακείμ του Ανδρέα
Αμανατιάδου Πέτρα του Θεοδώρου
Μπάρπας Κώστας του Δημητρίου
Λάζαρος Λαζαρίδης του Ιωάννη
Τσερκεζίδης Απόστολος του Ευσταθίου
Κόιος Δημήτρης του Γεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.