Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Αποτρόπαια θανάτωση αλεπούς στη Δοϊράνη


Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Κιλκίς η είδηση της βάναυσης θανάτωσης αλεπούς στην περιοχή της Δοϊράνης. Το συμβάν έχει γίνει γνωστό μετά από καταγγελία στη WWF. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που παρατίθενται στην καταγγελία, στην περιοχή της λίμνης Δοϊράνης την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στις 4 το μεσημέρι εντοπίστηκε αλεπού η οποία βρέθηκε νεκρή και κρεμασμένη με δεμένα τα πόδια πάνω σε πινακίδα σήμανσης ποδηλατικής διαδρομής.
Το ακριβές σημείο βρίσκεται πάνω από το χωριό Αγ. Χαράλαμπος στο 14,3 χλμ. της ποδηλατικής διαδρομής που έχει χαραχθεί στη περιοχή. Το ζώο δεν έφερε τραύματα από όπλο και πιθανολογείται ότι θανατώθηκε με άλλα μέσα (δηλητηρίαση από δολώματα, πνιγμός μετά από παγίδευση).
Το γεγονός καταδίκασε με ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης. Όπως αναφέρει: «Από τη WWF Ελλάς μέσω επιστολής, περιήλθε σε γνώση της υπηρεσίας μας ένα γεγονός αποτρόπαιο, δυσφημιστικό για το νομό μας και απόλυτα καταδικαστέο.
Η θανάτωση μιας αλεπούς και στη συνέχεια η τοποθέτηση της σε πινακίδα ποδηλατικής διαδρομής στην περιοχή Δοϊράνης (Αγ. Χαράλαμπος).
Η επιστολή και κυρίως η φωτογραφία δεν επιδέχονται αμφισβητήσεις και σκέψεις διαφορετικές από τον αποτροπιασμό και την καταδίκη. Η μεταχείριση της μειούμενης πανίδας του νομού κατ’ αυτό τον τρόπο συνιστά όχι μόνο εγκληματική ενέργεια που προσβάλλει απ’ ευθείας και βάναυσα τον πολιτισμό αλλά και αυτήν καθ’ αυτήν την έννοια του ανθρώπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.