Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Ο κύκλος των χαμένων ποιητών*


Του Μάκη Ιωσηφίδη
Εκεί, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 80
Ο Μιχάλης, καθηγητής μαθηματικός, καμαρώνει τον μονάκριβο γιο του τον Κωστάκη. Είναι πια πέντε χρονών και ο Μιχάλης με τη σύζυγό του Ειρήνη, καθηγήτρια κι αυτή φιλόλογος, κάνουν όνειρα για το μέλλον του.

Ευχές εορτών από το σύλλογο "Αίας" Κιλκίς και το ΚΔΑΠ "Αίας" Κιλκίς


Εισήγηση Γ. Φραγγίδη στη Βουλή για το σχέδιο νόμου ρυθμίσεων θεμάτων του ΥΠΕΘΑ


Εισήγηση Γ. Φραγγίδη στην ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου ρυθμίσεων θεμάτων του ΥΠΕΘΑ
Κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σε ένα νέο γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό περιβάλλον, αυτό του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, στο οποίο βρίσκεται η χώρα μας και το οποίο θεωρείται από τα πιο ευαίσθητα και ασταθή παγκοσμίως, σε συνδυασμό δε και με τη δημοσιονομική κατάσταση που δοκιμάζει την κοινωνία μας, καλούνται να δραστηριοποιηθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. 

Πετυχημένη η φιλανθρωπική εκδήλωση του ΚΔΑΠ Kinesis Kids Athletics


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis Kids Athletics
Μεγάλη επιτυχία είχε η φιλανθρωπική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις νέες μας εγκαταστάσεις, στο ΚΔΑΠ Kinesis Kids Athletics, όπου παρουσιάστηκαν πολεμικές τέχνες και μαχητικά αθλήματα. 

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο, 14/12/2019, 02:30 μ.μ.

Σύλληψη για κλοπή 
Συνελήφθη προχθές (12 Δεκεμβρίου 2019) το βράδυ, σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, 35χρονος ημεδαπός διότι νωρίτερα την ίδια ημέρα αφαίρεσε από παγκάρι Ιερού Ναού στις Σέρρες το χρηματικό ποσό των 289,81 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε. Το χρηματικό ποσό αποδόθηκε στον ταμία της επιτροπής του Ιερού Ναού. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Μετεγγραφές φοιτητών με σοβαρές παθήσεις, με αδελφούς φοιτητές και με την κατηγορία των αθλητών

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει:α) Τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την κατηγορία των παθήσεων της υπ΄αριθμ. Φ151/17897/Β6/2014 Κ.Υ.Α. (Β’ 358), όπως αυτή εκάστοτε τροποποιείται ή αντικαθίσταται, σε ποσοστό 5% καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων και χωρίς εξετάσεις το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, ότι από την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 έως και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας των μετεγγραφών https://transfer.it.minedu.gov.gr και συγκεκριμένα στην ενότητα-ειδική εφαρμογή «Μετεγγραφές με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια».

Γιορτάζουμε, κατασκευάζουμε, μαχόμαστε για καλό σκοπό στο ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς
Όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα οι δραστηριότητές και στις τρεις δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for Kids, Kinesis for Junior και Kinesis Kids Athletics, είναι πιο εορταστικές από ποτέ.

Προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 317 θέσεις σε φορείς πρόνοιας εποπτευόμενους από το Υπ. Εργασίας

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 7Κ/2019 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 42/11-12-2019/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση τριακοσίων δεκαεπτά (317) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στους εποπτευόμενους από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων φορείς πρόνοιας: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών (ΕΙΚ).

Ο Γ. Γεωργαντάς στα εγκαίνια της εταιρείας Interworks

O Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς βρέθηκε χθες Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 στα εγκαίνια της επέκτασης των υποδομών της εταιρείας InterworksCloud, στη Θεσσαλονίκη, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Φραγγίδης: "Και βρεγμένοι και δαρμένοι κύριε Υπουργέ;"

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα με θέμα: “Ανεπαρκής η αντιμετώπιση του Υπουργείου Οικονομικών στα προβλήματα που προέκυψαν στις τουριστικές επιχειρήσεις μετά την πτώχευση της Thomas Cook ”
Η πτώχευση του ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook το Σεπτέμβρη που μας πέρασε, άφησε πίσω της ανοιχτές «πληγές» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Τουρισμού και σχετίζονταν άμεσα ή έμμεσα με την πτωχευθείσα εταιρεία. 

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009. Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.

Γουμένισσα: Θεατρική παράσταση "12 μέρες σε μία νύχτα"


Ξεκίνησε η καταβολή της πρώτης δόσης ενίσχυσης του υπομέτρου «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων»

Η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η καταβολή της πρώτης δόσης της ενίσχυσης ύψους 9.800 ευρώ (70% του συνολικού ποσού στήριξης) στους δικαιούχους του υπομέτρου 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του ΠΑΑ 2014-2020, στις περιφέρειες Πελοποννήσου, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.